• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

GAÜN’de Sulak Alanların Önemi Konuşuldu

GAÜN’de Sulak Alanların Önemi Konuşuldu
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Çevre Genç TEMA Topluluğu tarafından "Sulak Alanların Önemi-Türkiye'nin Durumu" konferansı GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi...

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Çevre Genç TEMA Topluluğu tarafından "Sulak Alanların Önemi-Türkiye'nin Durumu" konferansı GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşti.

Konferansta, su ve sulak alanlar, sulak alanların önemi, sulak alanlar ve biyolojik çeşitlilik konularında Kubilay Emir, sulak alanların işlevleri, sulak alanların ekonomik değerleri, önemli sulak alanlar Ramsar konularında Merve Berkhan, sulak alanların durumu, sulak alanlar üzerindeki baskılar, Türkiye'nin durumu ve ben nasıl çözümüm parçası olabilirim gibi konularda Kübra Sezgin tarafından katılımcılara bilgi verildi. Türkiye'de 300'den fazla sulak alanın olduğunu hatırlatan Öğr. Gör. Atılgan, bu alanların 135'inin ise uluslararası öneme sahip ve toplam alanlarının 1 milyon 645 bin hektarı aştığı yetkililerce belirtildiğini ifade etti. Sulak alanların önemi konusunda da bilgi veren Çevre Genç TEMA Topluluğu Danışmanı Öğr. Gör. Mehmet Atılgan, sulak alanların kendine özgü yapısı ile yeryüzünün en zengin ve üretken ekosistemi olduğunu belirterek, "Sulak alanlar; insan, hayvan ve bitki yaşamı için son derece önemli ve oldukça karmaşık bir yapıya sahip olan doğal ekosistemlerdir. Çok sayıda hayvan ve bitki çeşitliliği ile birçok türü bünyesinde barındırarak bunların yaşamasına olanak sağlar. Başta balıkçılık olmak üzere, hayvancılık, tarım, saz üretimi ve turizm olanakları ile yöre halkına dolayısı ile de ülke ekonomisine büyük ekonomik katkı sağlarlar. Yer altı sularını besleyerek taban suyunun dengelenmesinde sulak alanların büyük önemi vardır. Aşırı yağışlarda sel sularının hızını keserek su taşkınlarını önler" şeklinde konuştu.

GAÜN’de Sulak Alanların Önemi Konuşuldu

GAÜN’de Sulak Alanların Önemi Konuşuldu

GAÜN’de Sulak Alanların Önemi Konuşuldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim