• BIST 9079.97
  • Altın 2320.484
  • Dolar 32.3655
  • Euro 34.9623
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

GAÜN’de “Şehadet Mevsimidir Şubat” Konferansı Verildi

GAÜN’de “Şehadet Mevsimidir Şubat” Konferansı Verildi
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İdealist Gençler Topluluğu tarafından Gaziantep İmam Hatipliler Derneği Başkanı Abdulkadir Aydoğan'ın konuşmacı olarak...

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İdealist Gençler Topluluğu tarafından Gaziantep İmam Hatipliler Derneği Başkanı Abdulkadir Aydoğan'ın konuşmacı olarak katıldığı "Şehadet Mevsimidir Şubat" konferansı verildi.

Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda yapılan konferansta Aydoğan, Şubat ayında önemli İslam önderinin şehit olmasından dolayı şehadet ayı olarak adlandırıldığını ifade ifade Etti. Aydoğan, "Bu ayda birçok İslam önderinin Allah'ü Teala'ya şehit olarak kavuşması ve şehadetlerinin toplumlar ve milletleri etkilemesinden dolayı bu ayı gündemimize aldık. Milli şairimizin dediği gibi, "Sen şehit oğlusun incitme yazıktır atanı" yani şehitliğin toplumumuzun üzerinde ciddi manada faydasının olması nedeniyle gündemimize şehadeti aldık" diye konuştu. Şehit Kamil ruhuna vurgu yapan Aydoğan, "Binlerce insanımızı feda ederek kurtardığımız memleketimizin mimarları olan Çanakkale şehitlerini toplumumuza tekrar hatırlatmak istiyoruz. Bununla beraber İslam coğrafyasında ve bütün dünyada Hz. Habil'den kıyamete kadar şehit olarak milletini ve insanlığını diriltecek, kendini feda ederek Allah'ü Teala'ya kavuşacak, insanlara Allah'ı ve ahiret gününü hatırlatacak ve hatırlatan yiğitleri hatırlatmak istedik. Şehitler, Allah'ı ve ahiret gününü unutmuş olan toplumlarını dirilten, onlara özgürlüğü bahşeden insanlardır. Şehitlik ile şehadet toplumlara ve milletlere özgürlük ve hürriyeti ihsan ettiği için bu kavramı insanlarımızın ve milletimizin arasında yaygınlaştırmayı hedef seçtik" dedi.

Konferansın açılışında konuşan İdealist Gençler Topluluğu Başkanı İbrahim Kızılçınar, idealist gençlerin de şehitlerin yoğun olarak Şubat ayında şehit olması nedeniyle Şubat ayını şehadet ayı olarak gördüklerini ifade ederken, konferansı da bu durumu hatırlatmak amacıyla düzenlediklerini kaydetti.

GAÜN’de “Şehadet Mevsimidir Şubat” Konferansı Verildi

GAÜN’de “Şehadet Mevsimidir Şubat” Konferansı Verildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim