• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

GAÜN’de Coğrafyada Araştırma Yöntemleri Semineri

GAÜN’de Coğrafyada Araştırma Yöntemleri Semineri
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü ile Coğrafyacılar Derneği Ekonomik Coğrafya Uzmanlık Gurubu (ECUG) işbirliğinde...

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü ile Coğrafyacılar Derneği Ekonomik Coğrafya Uzmanlık Gurubu (ECUG) işbirliğinde hazırlanan "Beşeri ve Ekonomik Coğrafyada Araştırma Yöntemleri" semineri verildi.

GAÜN Fen Edebiyat Fakültesi Ömer Asım Aksoy Konferans Salonunda gerçekleştirilen 22 farklı üniversiteden 45 araştırma görevlisinin katıldığı seminerin açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Gür, "İbn-i Haldun derki, "Coğrafya kaderdir." Coğrafi şekillenmelerin tarihi de şekillendirdiğini, insanlığın geleceğini aslında kaderini bulunduğu coğrafyanın tayin ettiğini anladığımız zaman birçok sorun çözülebilir ve aynı zamanda da başımıza gelenlere şaşırmayız" dedi. GAÜN Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adil Kılıç, Fen Edebiyat Fakültesi'nde Coğrafya Bölümünün açılma sürecini katılımcılarla paylaşarak, "Coğrafya; giyimimizi, yediğimiz yemekleri, tarihimizi, ekonomiyi etkiliyor, hatta ülkenin stratejik konumunu da etkiliyor. Günlük hayatımızda bu kadar önemli olan coğrafyanın fakültemizde de gelişmesinden ve böyle bir grubu üniversitemizde ağırlamaktan çok mutluyum" şeklinde konuştu. Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi, ECUG ve Seminer Organizatörü Doç. Dr. Nuri Yavan, Coğrafyacılar Derneği olarak Türkiye'nin farklı yerlerinde kongreler yaptıklarını, dergiler yayınlayarak, seminerler düzenlediklerini belirterek, etkinliğin temel amacının, üniversitelerdeki özellikle doktora ve yüksek lisans yapan araştırma görevlilerine, öğretim görevlilerine sosyal bilimler alanındaki araştırma yöntemleri konusunda temel bir perspektif kazandırmak olduğunu söyledi. Üç gün sürecek olan seminere; Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi, ECUG ve Seminer Organizatörü Doç. Dr. Nuri Yavan, Yıldız Teknik Üniversitesi Prof. Dr. İlhan Kaya, Balıkesir Üniversitesi Prof. Dr. Yılmaz Arı, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Özgür ve Yrd. Doç. Dr. Erdem Bekaroğlu eğitmen olarak katıldı.

GAÜN’de Coğrafyada Araştırma Yöntemleri Semineri

GAÜN’de Coğrafyada Araştırma Yöntemleri Semineri

GAÜN’de Coğrafyada Araştırma Yöntemleri Semineri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim