• BIST 9533.7
  • Altın 2486.238
  • Dolar 32.5001
  • Euro 34.7985
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

GAÜN, Naci Topçuoğlu MYO’da Akredite Ayakkabı Test Laboratuvarı kuruluyor

GAÜN, Naci Topçuoğlu MYO’da Akredite Ayakkabı Test Laboratuvarı kuruluyor
Gaziantep ve bölge illerinde üretilen ayakkabıların testinin yapılmasını sağlayacak akredite ayakkabı test laboratuvarının kurulumuna ilişkin protokol...

Gaziantep ve bölge illerinde üretilen ayakkabıların testinin yapılmasını sağlayacak akredite ayakkabı test laboratuvarının kurulumuna ilişkin protokol Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu ve İpekyolu Kalkınma Ajansı arasında imzalandı.

Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu'ndaki protokol imza törenine GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz, GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bedir ve Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz ile proje yetkilileri ve akademik personel katıldı. 18 ayda tamamlanması planlanan, bölgenin ilk akredite ayakkabı test laboratuvarının Türkiye'nin en önemli ayakkabı üretim merkezlerinden Gaziantep'in yanı sıra Adana, Hatay, Şanlıurfa, Adıyaman, Kahramanmaraş ile diğer Doğu ve Güneydoğu illeri üreticilerine de hizmet verecek. Protokol töreninde konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, üniversite-sanayi işbirliğinin önemine bir kez daha vurgu yaparak, "Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu, Türkiye'nin "Trimester Eğitim Modeli" ile eğitim veren, sanayinin içindeki ilk Meslek Yüksekokulu olup, bu model daha sonra diğer üniversitelere de örnek olmuştur. Gaziantep iş dünyasıyla hep kol kola olan Üniversitemiz, başta gazi şehrimiz olmak üzere bölgemize ve ülkemize katma değer sağlayacak hizmetler vermeye devam edecektir. Bu kapsamda İpekyolu Kalkınma Ajansı ile imzaladığımız protokolle, Türkiye'nin ayakkabı sektöründe önemli merkezlerinden birisi olan Gaziantep'e akredite ayakkabı test laboratuvarı kuruyoruz. Bu laboratuvardan sadece Gaziantep değil, diğer bölge illeri de yararlanacak. Kurulduğu günden bu yana yenilikçi ve girişimci olma özelliği ile vizyonunu sürekli geliştirerek ön plana çıkan üniversitemiz, Gaziantep'in eğitim-öğretimin yanı sıra, topluma fayda sağlayan çalışmalarını sürdürmeye devam edecek" dedi.

"Katma Değer Yaratan Projelerimiz Devam Edecek"

Törende konuşan GAÜN Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz ise, "Üniversite ile sanayi arasındaki bağları örmeye devam edeceğiz. Sanayicilerimize doğrudan hitap eden, şehrimizin ve bölgemizin ihtiyacı olan ayakkabı test laboratuvarının Üniversitemizin eş finansmanı ve İpekyolu Kalkınma Ajansının mali destekleriyle kuruyor olmamızdan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Mevcut durumda ayakkabı ve terlik üreticilerimizin yasal olarak yaptırması gereken fiziksel ve kimyasal testler için artık İstanbul'a gitmelerine gerek kalmayacak. Projemizi ilk dile getirdiğimiz günden buyana desteklerini esirgemeyen başta İl Valimiz Sayın Ali Yerlikaya, Rektörümüz Prof. Dr. Ali Gür ve İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz'a şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz ise, yakından tanıdığı Gaziantep Üniversitesi'nin önemli hizmetler yaptığını vurgulayarak, "Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı çerçevesinde Gaziantep İlimizde böylesine önemli bir projenin hayata geçiyor olmasından dolayı büyük mutluluk duyuyorum. İpekyolu Kalkınma Ajansı ile GAÜN arasındaki işbirliğimiz artarak devam edecek" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim