• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

GAÜN İslahiye İibf’de Konferans

GAÜN İslahiye İibf’de Konferans
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İslahiye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF)'de, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi...

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İslahiye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF)'de, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Koyuncu ve Türkiye Gazetesi Yazarı Rahim Er tarafından konferans verildi.

GAÜN İslahiye İİBF Dekanlığı tarafından Prof. Dr. Yavuz Coşkun konferans salonunda düzenlenen konferansa GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Gür, Dekan vekili Prof. Dr. Hakan Altıntaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Demirtaş, Yazar Mustafa Yıldız, öğretim üyeleri, akademik ve idari personel ile öğrenci ve davetliler katıldı. "Meslek Seçimi: Kara Çadır mı Konak mı?" konulu konuşmasını yapan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Koyuncu, kendisinin de bir İslahiyeli olduğunu belirterek davetten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kendi hayatından öğrencilere kesitler sunan Koyuncu, kendisinin Yörük olduğunu belirterek, çadırdan konağa geçiş hikayesini ve hayatta başarılı olmanın yollarını anlattı. Akademik hayatta görev yapan akademisyenlere, öğrencilere ve öğrenci velilerine tavsiyelerde bulunan Koyuncu, "Büyük düşünmek, coşkulu ve cesur olmak, hedef koymak, usul ve üsluba uymak, fikir alışverişinde bulunmak ve başkalarından akıl almak başarıya götürür" dedi.

Öğrencilik hayatında yaşadığı zorlukları anlatan Koyuncu, öğrencilere başarılı olmaları için sıkı ders çalışmalarını isteyerek, patronla iyi geçinmenin ve yabancı dili öğrenmelerinin faydalı yönlerini anlattı. Koyuncu, öğrencilere tatlı dilli olmaları tavsiyesinde bulundu.

RAHİM ER DE, KARDEŞLİĞİ ANLATTI

Türkiye gazetesi yazarı Rahim Er de, "Bu toprakların kardeşliği" konulu söyleşi yaptı. Türk milletinin geçmişten bu güne kadar kardeşliğe büyük önem verdiğini anlatan Er, kardeşliğin Osmanlıdan günümüze, Bosna'dan, Macaristan'a Suriye ve Yunanistan'a kadar bir çok ülkede örneği bulunduğunu ifade etti. İç savaşın çıktığı Suriye konusuna değinen Er, "Türkiye, bugün Suriye'de bulunan sadece Türkmen soydaşlarını değil diğer geçmişten gelen akrabalık bağlarıyla başlanan mağdur insanlara da kardeşlik örneği olmuştur. Bu bölgede yaşayan Türkler, Araplar ve Kürtler, Ensar-Muhacir dayanışmasının örneğini gözler önüne sermiştir" diye konuştu. Er, öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, dedelerini örnek almalarını istedi.

GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Gür ve Prof. Dr. Hakan Altıntaş, konferans veren Koyuncu ve Er'e çiçek ve hediye verdi.

GAÜN İslahiye İibf’de Konferans

GAÜN İslahiye İibf’de Konferans

GAÜN İslahiye İibf’de Konferans

GAÜN İslahiye İibf’de Konferans

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim