• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

“GAÜN Girişimcilik Programını Uygulayan İlk Üniversitelerden Biri”

“GAÜN Girişimcilik Programını Uygulayan İlk Üniversitelerden Biri”
Bölgesel Girişimcilik Günleri kapsamında katılımcılara tecrübelerini aktaran Adnan Şahsüvar, 30 binin üzerinde girişimciyle bire bir çalıştıklarını...

Bölgesel Girişimcilik Günleri kapsamında katılımcılara tecrübelerini aktaran Adnan Şahsüvar, 30 binin üzerinde girişimciyle bire bir çalıştıklarını ifade ederek, "Girişimcilik hikayelerinde tutarlı olmasını beklemeyin. Önemli olan bu tutarsızlıklar içinde tutarlı bir hikaye oluşturmak, bir şeyleri belirli vizyona götürmek" şeklinde konuştu.

Girişimciliğin tanımı tarif etmek için kendi işini kurmanın yetmediğini belirten Şahsüvar, girişimcilik hikayelerinde tutarlılık beklenmemesi gerektiğini ifade etti. Şahsüvar, "Son 10 yıldır bir şeyi alıp satan ticarethane ile yeni yazılımlar geliştirenler girişimcilerin aynı olmadığı düşünülmektedir. Günümüz dünyasında kendi nam ve hesabına çalışan kişi girişimci olarak tanımlanmakta. Endüstride çalışan kişi kadar kendi nam ve hesabına çalışan kişi bulunmakta, dolayısıyla nüfusumuzun epeyce bir kısmını oluşturan ve para döndüren bir kitleden bahsediyoruz. Türkiye'de toplam istihdamın yüzde 70'ini KOBİ'ler oluşturmakta. Yatırımların, devlet teşviklerinin epeyce bir katkısı bulunmakta. Girişim ve girişimcilik dediğimiz zaman önemli bir gruptan bahsediyoruz. Girişimcilik eko sisteminde çok geçmişlerden bu yana çalışan biri olarak Gaziantep bizim için enteresan bir yerdir. Türkiye'deki ilk girişimcilik programını KOSGEB koordinasyonunda 1995 yılında uyguladık. Yine Türkiye'de ilk defa üç üniversite de girişimcilik programı 1997 de gerçekleşti. Bu üniversitelerden biri de Gaziantep Üniversitesiydi. Sizlere yeni nesil girişimciler diyoruz çünkü girişimci, ölçeklenebilir hızlı büyüme yani yelkenlerini rüzgara göre ayarlayıp hızla yol alan kişiler demektir" dedi.

"ÇOK ÇALIŞIN VE FIRSATLARI GÖRÜN"

İstanbul'daki yaşam ve ardından İpek Hanımı Çiftliğinin kuruluş hikâyesini paylaşan İpek Kaftancıoğlu, hem bakış açısının hem de yapmak ve yaşamak istediklerinin çok geleneksel olduğunu ifade etti.

Kaftancıoğlu, "Her zaman çok çalıştım. 12 yaşında sokaklarda su satarak başlayan serüvenim arife, kurban, pazar tatili demeden çalışarak geçti. Bir şeye devam etmek ile ilgili niyetiniz varsa yapacağınız ilk şey çok çalışacaksınız ve çok düşüneceksiniz. İpek Hanım Çiftliğiyle Türkiye'ye iyi gıda sunmak istedim. Bugün 800 çeşit ürünümüzü entegre olarak üretiyoruz" dedi. Kaftancıoğlu, "Sizlere girişimcilikle söyleyeceğim en önemli şey, girişimci olmanın bir nedeni olmalı. Yani fark yaratmak, takdir edilmek, başarı daha sonra kazanç ve konfor gelmeli. İyi bir iş ve işinizin peşinde olmanız gerekiyor. İpek Hanımın Çiftliğini kurmak, severek yaptığım hayatımın nefes aldığı dönemi diyebilirim. Aklımı, adaletimi, girişim gücümü kullanabildim. Girişimcinin önemli bir özelliği var. Herkesin risk gördüğü yerde girişimci fırsatı görür. Bu nedenle, kulaklarınızı olumsuz yönlendirmelere kapayın, aklınızı ve kalbinizi koordine edin ve mümkün olduğunca öz sermayenizi hazırlayın ve yaptığın işin her anlamda tozunu yutun" ifadelerini kullandı.

Gaziantep Üniversitesi Teknopark IPA projesi kapsamında GAÜN Kongre ve Sanat Merkezi "Mavera" da düzenlenen, "Bölgesel Girişimcilik Günleri" programına, Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Gaziantep Teknopark Genel Müdürü Dr. Deniz Vuruşkan, Gaziantep Teknopark'ta yürütülen AB projesi Takım Lideri Dr. Rein Ruubel, GAÜN Teknopark ve TargeT Teknoloji Transferi Uzmanları, tecrübelerini katılımcılarla paylaşmak için Girişim Eğitim ve Danışmanlık Merkezi Uzmanı Adnan Şahsüvar ve İpek Hanım Çiftliği Sahibi Pınar Kaftancıoğlu ve pek çok girişimci adayı ve GAÜN ve çevre üniversiteden pek çok öğrenci katıldı. Program sonunda, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ve Gaziantep Teknopark "ta yürütülen AB projesinin Takım Lideri Rein Ruubel tarafından günün anısına katılımcılara plaket verildi.

“GAÜN Girişimcilik Programını Uygulayan İlk Üniversitelerden Biri”

“GAÜN Girişimcilik Programını Uygulayan İlk Üniversitelerden Biri”

“GAÜN Girişimcilik Programını Uygulayan İlk Üniversitelerden Biri”

“GAÜN Girişimcilik Programını Uygulayan İlk Üniversitelerden Biri”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim