• BIST 9516.57
  • Altın 2491.699
  • Dolar 32.5984
  • Euro 34.8278
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

GAÜ Moldova kampüsü yapılanmasına; GAÜ Mimarlık, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi de katkıda bulunuyor

GAÜ Moldova kampüsü yapılanmasına; GAÜ Mimarlık, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi de katkıda bulunuyor
Girne Amerikan Üniversitesi'nin yurtdışı kampüsleri zincirine geçtiğimiz yıl katılan Moldova Amerikan Üniversitesi akademik gelişimi yanında, fiziksel...

Girne Amerikan Üniversitesi'nin yurtdışı kampüsleri zincirine geçtiğimiz yıl katılan Moldova Amerikan Üniversitesi akademik gelişimi yanında, fiziksel gelişimini de devam ettiriyor.

Girne Amerikan Üniversitesi'nin; Eğitimde edindiği 30 yıllık tecrübesinin yansımaları, yurtdışındaki partner kampüslerde etkisini gösterirken, Merkez Girne Kampüsü'ndeki akademik oluşumların bilgi alışverişi ve paylaşımı konusundaki hareketlilikleri de artıyor.

Öğrenciler kampüsü ziyaret edip incelemelerde bulundu

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi 4.üncü sınıf öğrencileri Öğretim Görevlisi Kenan Güvenç başkanlığında Moldova Cumhuriyeti'ne giderek, Moldova Amerikan Üniversitesi Kampüsü'nde fiziki ve artçı yapılanma ile ilgili çalışmalarda bulundular.

GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Kenan Güvenç, mesleki anlamda çok yararlı bir seyahat gerçekleştirdiklerini ve farklı bir ülkede "kendi üniversitelerinde" olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

"Farklı bir deneyim her öğrenci yaşamalı"

"Moldova Cumhuriyeti'ne, dördüncü sınıf öğrencilerimizin projeleri kapsamında gittik" diyen Güvenç sözlerine şöyle devam etti:

"Öğrencilerime ben eşlik ettim. Bu, bence çok önemli bir program. İlerleyen yıllarda ise, GAÜ" nün kendi yaratmak istediği o atmosferin önemli bir parçası olacaktır. Bunun birçok nedeni var. Başka kültürler ile karşılaşmak çok önemli bir şey. Başka bir ortamda, insanın yalnız kalarak, hayatını sürdürmeye çalışması çok önemli ve eğitici bir şey. Onun dışında, GAÜ ve Moldova Amerikan Üniversitesi'nin bir bütünün ayrılmaz parçaları haline gelmiş oluyor. Moldova Amerikan Üniversitesi Başkan Yardımcısı Saffet Özarslan, büyük bir katkıda bulundu bize. Çok büyük parklar, büyük ölçekli yapılar içerisinde bulunabilmek, çok ilginç bir deneyim oldu bizim için. Özellikle şehir planlama açısından. Yapılar, mimarlık açısından Slav kültürünün izlerini taşıdığı için öğrenciler çok etkilendiler. Sürekli olarak biz proje alanımızdaydık, şehir ile birebir temasın bir parçası halindeydik. Orada edindiğimiz tecrübe, bizim dünyamızın birbiri ile ilişkisiz, ama aynı hisse sahip olan yerlere sahip olduğumuz gerçeğidir. Tabi ki, bu öğrencileri çok etkiledi. Her şeyden önce yeni kurulan bir yerin, kendine özgü zorlukları olduğu kadar, kendine özgü keyifleri de vardır. Elbette, yeni kurulduğu için bir farklı bir ruh haline de büründük. Bunlar, hayatımızda zor karşılaşacağımız deneyimler. O yüzden de benim tavsiyem, muhakkak GAÜ öğrencileri, hiç değilse bir kez Moldova Amerikan Üniversitesi'nde kısa süre de olsa bulunarak bu deneyimleri yaşayabilmeliler."

GAÜ Moldova kampüsü yapılanmasına; GAÜ Mimarlık, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi de katkıda bulunuyor

GAÜ Moldova kampüsü yapılanmasına; GAÜ Mimarlık, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi de katkıda bulunuyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim