• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Gaü Kurucu Rektörü Akpınar: ’Rum Yönetimi Yine Çirkin Yüzünü Gösterdi’

Gaü Kurucu Rektörü Akpınar: ’Rum Yönetimi Yine Çirkin Yüzünü Gösterdi’
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Güney Kıbrıs Rum Dışişleri Bakanlığı'nın üniversitenin...

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Güney Kıbrıs Rum Dışişleri Bakanlığı'nın üniversitenin Sri Lanka'da yapılan kampüsünü engelleme çabalarına tepki geldi.

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, GAÜ'nün Sri Lanka'da kurulum aşamasını tamamladığı kampüs oluşumu sırasında Güney Kıbrıs Rum Dışişleri Bakanlığı'nın karşı duruş ve engelleme çabaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. "GAÜ'nün Küresel Kampüs oluşum programına devam ettiği Sri Lanka Metropolitan College ile devam eden süreç tamamlanmıştır" diyen Akpınar, "Güney Kıbrıs Rum Dışişleri Bakanlığı'nın talimatı ile Sri Lanka Bölge Konsolosluğu tarafından GAÜ ciddi bir saldırı altına alındı. Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti en ağır ithamlarla suçlandı. GAÜ'nün yatırım ortağının süratle GAÜ Sri Lanka Kampüs kuruluş sürecinden ayrılması istendi" şeklinde konuştu.

Akpınar, GAÜ Sri Lanka Kampüs oluşumu karşısındaki Güney Kıbrıs yetkililerinin karşı duruş ve engellemelerini ve göndermiş oldukları yazılı metni iletilmesi gereken tüm KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti makamlarına ilettiğini söyledi. Barış ve çözüm görüşmeleri sürecinde dahi Güney Kıbrıs Rum yetkililerinin akıl almaz iftiraları ile ana vatan Türkiye Cumhuriyeti'ne ve GAÜ'ye saldırmasının, işbirliği içinse resmi olarak Güney Kıbrıs üniversiteleri ile çalışılması için davet yapılmasının, kullanılan ağır dil, itham ve suçlamaları paylaştığını belirtti. Çözüm ve barış sürecinin böyle bir yapı ile mümkün olamayacağını söyleyen Akpınar, "Sizce bu düşüncelere sahip bir yapı ile çözüm veya barış olabilir mi? Yıllardır içinde bulunduğumuz gelişim sürecinde ve uluslararasılaşma savaşı veren Girne Amerikan Üniversitesi'nin karşılaştığı ve var olma mücadelesi verdiği karşı siyasi yapı bu işte. Birde kendi içimizde verdiğimiz mücadele var. Hükümetimiz, KKTC Devleti ve ana vatanımız artık gerçek anlamda bu mücadeleyi veren KKTC üniversitelerine karşı desteğini esirgememeli ve sahip çıkmalı. Başta YÖK ve YÖDAK olmak üzere KKTC üniversitelerinin Bolonya, Erasmus, Mevlana, Yunus Emre üyelik süreçlerinin önünü açmalı. Anlaşma ve çözüm masasında güçlü bir KKTC istiyorsak KKTC üniversitelerimizi gerçek anlamda kucaklamalıyız. Anlaşılır olmak tek temennim. KKTC'de karşılaştığımız yasa dışı durum karşısında İdarenin ve hükümetin uygulamadığı YİM kararları ve adalet için bugün yoldayız. YİM kararını yok sayan hükümetimizin belli bir kanadı için sizleri yeniden bilgilendireceğim. Konumuz bugün Güney Kıbrıs. Yorumu sizlere bırakıyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim