• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C

Gaspçıdan ilginç savunma

Adana'da kırmızı ışıkta bekleyen Halil Yılmaz'ın otomobiline binip, 200 lirasını gasp ettiği iddiasıyla hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Cengiz Erimez'in yargılamasına başlandı.
Olay, geçen 4 Ağustos'ta, merkez Seyhan İlçesi, Cumhuriyet Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, 01 B 6516 plakalı otomobiliyle Atatürk Bulvarı yönüne giden Halil Yılmaz, kavşakta kırmızı ışık yanınca beklemeye başladı. Bu sırada kaldırımda bulunan Cengiz Erimez, gülümseyip, başıyla da selam verdiği Yılmaz'ın otomobilinin sağ ön koltuğuna bindi.
 
200 LİRA GASP ETTİ
 
Sürücü Yılmaz, "Sizi tanıyamadım" deyince Erimez de "Nasıl tanımazsın ağabey, ben Mahmut ağabeyin adamıyım. Mahmut ağabey ile birlikte senin yemeğini yemeye geleceğiz" dedi. Yılmaz'ın "Buyurun gelin" demesi üzerine Erimez "Sen beni anlamadın. Sana Mahmut ağabey ile yemeğini yemeye geleceğiz diyorum, sen beni anlamıyorsun" dedi. Ardından da "Evde 2 tane Keleş var, vur de vuralım, öl de ölelim, ben senin itinim ağabey" diye konuştu. Yılmaz'ın "Benim kimse ile alacak verecek meselem yok" demesi üzerine de Erimez "Senin ekmeğini yiyeceğiz diyorum, halen beni anlamıyorsun" dedikten sonra elini beline atıp "Arkamda ondörtlü var, mermi de ağzında" diyerek sürücüyü tehdit etti. Yılmaz'ın cebinden çıkardığı 200 lirayı alan Erimez, sonra da araçtan inerek uzaklaştı.
 
SUÇÜSTÜ YAKALANDI
 
Polis ekipleri, Halil Yılmaz'ın şikayeti üzerine çalışma başlattı. Kavşaklarda önlem alan polisler, Cengiz Erimez'i, Gazipaşa Bulvarı'ndaki kavşakta bekleyen 58 yaşındaki Sami K.'nın otomobiline binip tehditle para almaya çalışırken yakaladı. Üzerinden bir ekmek bıçağı çıkan şüpheli Erimez, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
 
Cumhuriyet savcısı, sanık Cengiz Erimez hakkında, 'silahla yağma' suçundan dava açtı. 10 ile 15 yıl arasında hapsi istenen sanık Erimez, hakim karşısına çıktığı 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde suçlamayı kabul etmedi. Kimseyi tehdit etmediği gibi zorla da para almadığını ileri süren Erimez "İşsiz kalmıştım. Sadece bir kez hatırlamadığım bir araç sahibinden kendimi acındırıp para istedim. Dilencilik yaptım. Nerede yaptığımı da hatırlamıyorum. Araç sahibi bana 85 lira verdi. Bu para ile elbise aldım. Ben kimsenin aracına binmedim, yağma suçunu işlemedim" dedi.
 
Mahkeme heyeti, müşteki Halil Yılmaz'ın dinlenmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek davayı erteledi. 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim