• BIST 9079.97
  • Altın 2323.296
  • Dolar 32.3427
  • Euro 34.8336
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Gasp Mağduru Engelli Çocuklara Yardım Eden Eğitimciye Plaket

Gasp Mağduru Engelli Çocuklara Yardım Eden Eğitimciye Plaket
Adana'da iki ayrı olayda paraları gasp edilen biri tekerlekli sandalyeye mahkum iki engelli çocuğa, işadamı ve eğitimci Yunus Gündoğdu'dan destek geldi.

Adana'da iki ayrı olayda paraları gasp edilen biri tekerlekli sandalyeye mahkum iki engelli çocuğa, işadamı ve eğitimci Yunus Gündoğdu'dan destek geldi. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nün girişimleriyle, mağdur olan iki çocuğa çeşitli yardımlarda bulunan hayırsever Gündoğdu'ya teşekkür plaket verildi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Adalet Bakanlığı'nın "ceza adaletinde mağdurlara yeni yaklaşım" uygulaması çerçevesinde, Anadolu Mahallesi'nde, tekerlekli sandalye ile yoğurt almaya giderken 10 lirası gasp edilen bedensel engelli çocuk ile başka bir gasp olayının mağduru çocuğa duyarsız kalmadı.

ÇOCUKLARIN İHTİYAÇLARI KARŞILANDI

Her iki yağma olayının şüphelisi yakalanıp tutuklanarak haklarında dava açılırken, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ile Cumhuriyet Başsavcı Vekili Musa Ünel, olayın mağduru çocuklara yardım konusunda işadamı ve eğitimci Yunus Gündoğdu ile görüştü. Denetimli Serbestlik Müdürlüğü uzmanları Rifat Arslan ve Özlem Akarca da, ailelerini evinde ziyaret edip her iki çocuk hakkında bir sosyal inceleme raporu hazırladı. Hazırlanan rapor doğrultusunda, her iki çocuğun ihtiyaçları belirlenip yardım yapılması kararlaştırıldı. Bunun üzerine işadamı Yunus Gündoğdu, çocukların ihtiyaçları doğrultusunda akülü tekerlekli sandalye, bilgisayar, çalışma masası ve birçok eşya alıp evin ihtiyaçlarını giderdi.

HAYIRVESER EĞİTİMCİYE TÖRENLE PLAKET VERİLDİ

Hükümlü ve eski hükümlülerin topluma kazandırılması, istihdam sağlanması, sosyal faaliyette bulunmalarını sağlayan Adana Koruma Kurulu, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan başkanlığında yılın son toplantısını yaptı. Başsavcı Yeldan'ın yanı sıra, Başsavcı Vekilleri Cumali Tülü ve Musa Ünel ile kurul üyeleri olan kamu kurum ve kuruluşlarının müdür ve temsilcilerinin katıldığı toplantıda, hayırsever eğitimci ve işadamı Yunus Gündoğdu'ya yağma mağduru engelli çocuklara yaptığı yardımlardan dolayı törenle teşekkür plaketi verildi. Gündoğdu'ya plaketi taktim eden Başsavcı Yeldan, yaptığı konuşmada, "ceza adaletinde mağdurlara yeni yaklaşım" uygulamaları çerçevesinde, Denetimli Serbestlik uzmanlarının, Koruma Kurulu adına, iki mağdur çocukla ilgili girişimde bulunduğunu söyledi. Uzmanların yaptığı çalışmayla, Yunus Gündoğdu'nun çocuklara sahip çıktığını anımsatan Yeldan, "Hayırsever eğitimci Yunus Gündoğdu insanlık ve Adana adına, iki yağma suçunun mağduru çocukları ve ailelerini mutlu edecek, onların yüzünde bir tebessüm oluşmasını sağlayacak yardımda bulundu. Yüreğinin güzelliğini burada ifade etti. Kurulumuz adına kendilerine teşekkür ediyoruz. Yaptığı bu hayırların anısına kendisine huzurunuzda plaketini sunuyoruz" dedi.

İşadamı Gündoğdu da, plaketten dolayı teşekkür ederek, "Bu duyguyu, bu güzel günü bana yaşatan başta Başsavcımız Ali Yeldan olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.Durumu olan herkesin böyle yardımlarda bulunabilmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

Gasp Mağduru Engelli Çocuklara Yardım Eden Eğitimciye Plaket

Gasp Mağduru Engelli Çocuklara Yardım Eden Eğitimciye Plaket

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim