• BIST 9679.8
  • Altın 2485.69
  • Dolar 32.4217
  • Euro 34.4363
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 18 °C

Gaski İçme Suyu Fıstık Ağaçlarını Kuruttu

Gaski İçme Suyu Fıstık Ağaçlarını Kuruttu
Kuraklığın etkili olduğu Araban Ovası'nda su deposundan akan tahliye suyu fıstık ağaçlarını sular altında bıraktı.

Kuraklığın etkili olduğu Araban Ovası'nda su deposundan akan tahliye suyu fıstık ağaçlarını sular altında bıraktı. 10 aydır gölete dönen alandaki fıstık ağaçları kurumaya başladı.

Gaziantep'in Araban ilçesi Elif Kırsal Mahallesindeki su deposundan akan tahliye suyu, fıstığı bahçesinin bulunduğu alanları gölete çevirdi. Akkabir mevkisindeki 40 ağacın bulunduğu bahçedeki ağaçlar aşırı su nedeniyle kurumaya başladı. Fıstık üreticisi Halil Şahin, Göletin içerisindeki ağaçlardan 18'i kuruduğunu diğerlerinin de tehdit altında bulunduğunu ifade etti.

Depodan sürekli su tahliyesi olduğunu belirten Şahin, "İçme suyu deposundan yaz ve kış mevsimlerinde sürekli aktığı için oluşturduğu göl içerisindeki 40 fıstık ağacından geçen yıl 8, bu yıl da 10 ağaç olmak üzere toplam 18 ağaç kurudu. Geriye kalan ağaçların da kurumaması için başta yetkililere yazılı ve sözlü olarak mağduriyetimi belirttim. 10 ay gibi uzun bir zaman geçmesine rağmen hala bahçemin içinde akan tahliye suyuna bir çözüm bulmadılar. Bir fıstık ağacı yaklaşık 25-30 yıl süre içerisinde, bin bir eziyet ve masraf ile yetişiyor. Babamın bunca yıllık alın teri olan fıstık ağaçlarımızın kuruduğunu görmek bizleri üzüyor. Bir an önce müracaatımızın dikkate alınmasını istiyoruz" diye konuştu. Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi yetkililer ise boru döşeme çalışmalarının başladığını, kısa sürede sızıntının giderileceğini ifade etti.

Öte yandan, sonbahar, kış ve ilkbahar mevsimlerinde yağışların yetersizliği nedeniyle yaşanan kuraklık nedeniyle yaklaşık 60 bin dönüm buğday, 35 bin dönüm nohut ve 25 bin dönüm arpa olmak üzere toplam 120 bin dönüm hububat ekili olan Araban Ovası'nda kuraklık nedeniyle toprakta 15-20 santimetre derinlikte çatlaklar oluşmuştu.

Gaski İçme Suyu Fıstık Ağaçlarını Kuruttu

Gaski İçme Suyu Fıstık Ağaçlarını Kuruttu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim