• BIST 9809.78
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

GAP Görme Engelliler Okulu Öğrencileri GAÜN’ü Ziyaret Etti

GAP Görme Engelliler Okulu Öğrencileri GAÜN’ü Ziyaret Etti
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Toplumsal Duyarlılık Projesi (TDP) Merkezi tarafından "Görme Engelliler için Kitapların Sesi Oluyoruz" projesi kapsamında...

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Toplumsal Duyarlılık Projesi (TDP) Merkezi tarafından "Görme Engelliler için Kitapların Sesi Oluyoruz" projesi kapsamında GAP Görme Engelliler Okulu'ndan 18 görme engelli öğrenci ve öğretmenleri GAÜN Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanlığı'nı ziyaret etti.

TDP Danışmanı GAÜN Öğretim Görevlisi Murat Kılıç ve GAÜN Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğrencilerinin görme engelli öğrencilere eşlik ettiği ziyarette, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Göğüş tarafından kütüphane olanakları hakkında bilgi verirken, TDP Proje Uzmanı Simge Akbaş ise toplumsal duyarlılık projeleriyle ilgili öğrencileri bilgilendirdi. Öğrencilere Engelsiz Yaşam Çalışma Odası Sorumlusu Fatih Öztürk tarafından da görme engelliler laboratuvarı tanıtıldı. Çok sayıda proje yürüttüklerini aktaran Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, "Görme engellilerin sorunlarını algılayabilmek, onlara ilişkin farkındalık oluşturabilmek adına kendi öğrencilerimizle, görme engelli olan öğrencilerimizi şehirdeki farklı okullardan üniversitemize getirerek, hem üniversitemizi tanıtıyoruz, hem de görme engelliler için sağladığımız olanakları onlarla paylaşıyoruz" dedi. 2013 yılında Görme Engelliler için "Kitapların Sesi Oluyoruz" projesi kapsamında bir proje başlattıklarını belirten Proje Uzmanı Simge Akbaş, öncelikle TDP Merkezinde kurulan iki adet ses atölyesinde kitapların seslendirilmesiyle başladıklarını ifade etti. Akbaş, "Bu projenin başlangıcıyla beraber aynı zamanda görme engelliler için bir takım sosyal faaliyetler gerçekleştirdik. Onlarla beraber sinemaya ve pikniğe gittik, müzeleri ziyaret ettik. Her bir üniversite öğrencimizin bir görme engelliyle eşleştirilmesini sağladık. Üniversiteli abi, ablalarıyla birlikte olsunlar, onlar için bir rol model olsun, öğrencilerimiz onları daha iyi anlasın ve empati kursunlar" diye böyle bir proje başlattık. Her yıl bu faaliyetlerimize devam ediyoruz. Görme engellilere ders anlatmak, derslerini seslendirmek ve derslerine yardımcı olmak gibi faaliyetleri de yine TDP kapsamında çalışmalarımızı devam ettiriyor, bu noktada onlara ulaşmaya çalışıyoruz" dedi.

Fen-Edebiyat Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü'nü de ziyaret eden öğrenciler, öğle yemeği ikramı sonrasında kampüsten ayrıldı.

GAP Görme Engelliler Okulu Öğrencileri GAÜN’ü Ziyaret Etti

GAP Görme Engelliler Okulu Öğrencileri GAÜN’ü Ziyaret Etti

GAP Görme Engelliler Okulu Öğrencileri GAÜN’ü Ziyaret Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim