• BIST 9057.89
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Gaosb Müteşebbis Heyet Toplantısı Yapıldı

Gaosb Müteşebbis Heyet Toplantısı Yapıldı
Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinin Müteşebbis Heyet toplantısı, Gaziantep Valisi ve Müteşebbis Heyeti Başkanı Ali Yerlikaya Başkanlığında gerçekleştirildi.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinin Müteşebbis Heyet toplantısı, Gaziantep Valisi ve Müteşebbis Heyeti Başkanı Ali Yerlikaya Başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıya Vali Yerlikaya'nın yanı sıra Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık ve Müteşebbis Heyet Üyeleri katıldı.

Vali Yerlikaya Başkanlığında gerçekleştirilen Müteşebbis Heyet toplantısında, 2015 dönemi faaliyetlerimiz ve 2016 yılı hedefler ile gündemdeki diğer konular görüşüldü. Ayrıca Toplantıda Organize Sanayi Bölgesi'nin sorunları, çözüm önerileri ve ekonomik veriler konuşuldu.

"GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ"

Toplantıda konuşan Başkan Nakıboğlu, "2023 yılında 30 milyar dolarlık ihracat yapma, 350 bin kişiye istihdam sağlama, dünyanın bütün ülkelerine ihracat gerçekleştirme, katma değeri yüksek teknolojik ürünlerin üretim üssü olma, en az 20 ulusal ve uluslararası marka yaratma hedeflerimiz devam ediyor. Hedeflerimiz doğrultusunda Gaziantep 5. OSB'nin komple dağıtımını 2014'te bitirdik. Alt yapı çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Şimdi 5. Bölgede 80'in üzerinde fabrika faal durumda. 120'nin üzerinde firmanın da inşaatı devam ediyor. Aylık 360 milyon kilovat saat elektrik tüketimimiz, 30 milyon metreküp doğalgaz tüketimimiz bulunmaktadır. Sadece GAOSB olarak elektirik tüketimimiz 43 ilin tüketiminden fazladır" dedi.

"ÇALIŞAN SAYIMIZ 150 BİN OLACAKTIR"

Gaziantep'teki çok sayıda yeni yatırımın olması sanayicilerin hedeflerine ne kadar inandığını gösterdiğini belirten Nakıboğlu, çalışan sayısını 150 bine ulaştırmayı hedeflediklerini kaydetti. "Şu anda 130 bin olan çalışan sayımız 5. Bölgemizin de tam anlamıyla hizmete açılmasıyla 150 bini bulacaktır. Buradan da göreceğiniz gibi kabuğuna sığınmayan bir Organize Sanayimiz var" diye konuştu.

"2016 YILI DAHA İYİ GEÇER"

Türkiye için 2015'in zor bir yıl olarak geçtiğini ifade eden Nakıboğlu, 2016 yılından çok daha umutlu olduklarını kaydetti. Nakıboğlu, "Diğer ülkelere baktığımız zaman Türkiye için normal geçen bir yıl oldu. Seçimler bitti, beklenti sona erdi. Bundan dolayı 2016 yılı daha iyi geçer. Her ne kadar komşularla sorunlar varsa da bunların teker teker giderileceğini düşünüyorum" dedi.

Herkesin yeni yılını kutlayan Başkan Nakıboğlu UNESCO Tarafından Gaziantep'in gastronomi alanında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na alındığını belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ve tüm emeği geçenleri tebrik etti.

"İTFAİYEYE YENİ ARAÇ TAKVİYESİ YAPILDI"

Başkan Nakıboğlu müteşebbis heyeti toplantısı öncesinde Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi itfaiyesine yeni alınan Akrep isimli aracı Vali Yerlikaya'ya ve GAOSB Müteşebbis heyeti üyelerine tanıttı. OSB yönetim binası önündeki törende itfaiye aracının hayırlı olmasını dileyen Nakıboğlu, "Temenni ediyorum ki hiç yangın olayı yaşanmasın ve bu aracı kullanmaya gerek duymayalım" dedi. Araç ile ilgili teknik bilgi veren Nakıboğlu, "İtfaiye aracımız Türkiye'de sadece bizde olup örnek bir araçtır. 400 beygir gücündeki araç titanyum kaplı delici ekipmanı ve termal kamerası ile uzaktan kontrol imkanına sahiptir. Üzerinde 24 metre uzunluğunda 200 metreye kadar kablosuz sistemle bağlanarak yangına uzaktan müdahale edebiliyor. Aracımız dakikada 6 bin litre su ve köpük sıkma kapasitesine sahiptir." İfadelerini kullandı.

Gaosb Müteşebbis Heyet Toplantısı Yapıldı

Gaosb Müteşebbis Heyet Toplantısı Yapıldı

Gaosb Müteşebbis Heyet Toplantısı Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim