• BIST 9516.57
  • Altın 2491.699
  • Dolar 32.5984
  • Euro 34.8278
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Gamze Uslu davasında sonuç çıkmadı, kadınlar en ağır cezayı istedi

Gamze Uslu davasında sonuç çıkmadı, kadınlar en ağır cezayı istedi
Aydın'ın Nazilli ilçesinde nişanlısıyla kaldığı otelin 4. katından düşerek ölen üniversiteli kızın intihar mı ettiği yoksa cinayete mi kurban gittiği...

Aydın'ın Nazilli ilçesinde nişanlısıyla kaldığı otelin 4. katından düşerek ölen üniversiteli kızın intihar mı ettiği yoksa cinayete mi kurban gittiği henüz tespit edilemedi. Yapılan araştırma sonucunda ölen Gamze Uslu (27) isimli kızın, boyunun ve kilosunun yanlış hesaplandığı ortaya çıkınca, inceleme yapan bilirkişiler bir sonuca varamamıştı. Bunun üzerine fizikçiler yeniden bir inceleme yapmış ancak yine bir sonuca varılamamış, bilirkişiler bu ölümün cinayet mi yoksa intihar mı olduğunun tespit edilmeyeceği yönünde görüş bildirdikleri iddia edilmişti.

Olay sırasında yanında bulunan nişanlısı B.C.G. hakkında "kasten adam öldürme" suçundan dava açılmış, ancak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verilmişti. Davaya Nazilli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 8. duruşma ile devam edildi. Karar duruşması olduğu belirtilen duruşmada karar çıkmadı.

Aydın'ın Nazilli ilçesinde, kaldığı otelin dördüncü katındaki odasının balkonundan düşüp hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Gamze Uslu'nun, intihar mı ettiği yoksa nişanlısı B.C.G. tarafından mı itildiğine yönelik sürdürülen 8. duruşmadan da karar çıkmadı. Nazilli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya her iki tarafın anne babası ile birlikte Gamze Uslu'nun arkadaşları katıldı. Uslu'nun anne ve babasının sık sık ağladığı duruşma öncesi bir açıklama yapan "Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu" üyeleri, olayın intihar ya da kaza değil, cinayet olduğunu ileri sürdü. Gamze'nin nişanlısı B.C.G.'nin, tutuklanıp cinayet suçundan ceza alması istendi.

Gamze Uslu'nun ölümüyle ilgili davanın görüldüğü Nazilli 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Adnan Menderes Üniversitesi'nde görev yapan üç fizik profesörünü, bilirkişi olarak seçti ve olayın aydınlatması için rapor istedi. Geçen Eylül ayında mahkemeye sunulan raporda, fizik profesörleri, Gamze Uslu'nun "intihar mı ettiğini yoksa itildiğini mi eldeki bilgiler ışığında belirleyemeyecekleri üzerine ailenin avukatı İrfan Taş yeni bilirkişi tayin edilmesini istedi. Ailenin avukatı İrfan Taş, bilirkişilerin olay yerini incelemek için hazırlıksız gelmelerinden ve kendilerinin ölçümlerde kullanılmak üzere metre gibi bazı aletleri temin ettiklerini bu nedenle daha nitelikli bilirkişilerce olay yerinin yeniden incelenmesini talep ettiğini, ancak sanık avukatının ret istemi üzerine mahkeme tarafından incelemenin yeniden yapılmayacağını söyledi.

Nazilli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 8. duruşmada taraf avukatlarını ve sanık B.C.G,.'yi dinleyen savcı sanığın tutuklanması istedi. Sanık avukatı ise dosyaya eklenen yeni bilgiler nedeniyle süre isteyince Ağır Ceza Hakimi davayı 05 Ocak 2016 tarihine erteledi. Duruşmada konuşan Gamze Uslu'nun acılı ailesi ise mahkeme heyetine B.C.G.'nin en ağır cezayı almasını istedi.

Olayın Türkiye'de yaşanan kadın cinayetlerinin işleniş şekillerinden farklı olmadığını söyleyen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Temsilcisi Sanem Deniz Kural, "Biz olayın cinayet olduğuna inanıyoruz. Davanın peşindeyiz. Mutlaka ceza alması için çabalayacağız. Mahkemeden ceza çıkması yönünde beklentimiz var, ama bunun tersi gerçekleşse bile sonuna kadar ailesiyle davanın peşinde olacağız." dedi.

Acılı anne Fatma Uslu ve baba Sinan Uslu'da gözyaşları içerisinde, "Adalet yerine gelsin. Bu acı bitecek mi bitmeyecek ama suçlularda katillerde dışarıda gezmeyecek. Allah kimseye böyle acı göstermesin." diyerek adalet beklediklerini söyledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Nazilli'de, 27 Kasım 2013'te yaşanan olayda, Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü yüksek lisans öğrencisi Gamze Uslu ile 5 gün önce ziyaretine gelen Mersin Üniversitesi Silifke Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu öğrencisi B.C.G., Nazilli'deki bir otele yerleşti. Gece yarısı Uslu, 4. kattaki odalarının balkonundan bir otomobilin üzerine düştü. Ağır yaralanan Uslu, kaldırıldığı Nazilli Devlet Hastanesi'nde öldü. Olay sırasında yanında bulunan nişanlısı Baki Can G. hakkında, "kasten öldürme" suçundan dava açıldı, ancak tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti.

Gamze Uslu davasında sonuç çıkmadı, kadınlar en ağır cezayı istedi

Gamze Uslu davasında sonuç çıkmadı, kadınlar en ağır cezayı istedi

Gamze Uslu davasında sonuç çıkmadı, kadınlar en ağır cezayı istedi

Gamze Uslu davasında sonuç çıkmadı, kadınlar en ağır cezayı istedi

Gamze Uslu davasında sonuç çıkmadı, kadınlar en ağır cezayı istedi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim