• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Galler'de "renkli bileklik" takmayan sığınmacıya yemek yok

Galler'de "renkli bileklik" takmayan sığınmacıya yemek yok
Galler’in başkenti Cardiff’te sığınmacılara "renkli bileklik" takma zorunluluğu getirildiği iddia edildi. Bileklik takmayanlara yemek verilmiyor.

​İngiliz The Guardian gazetesinin haberine göre, Cardiff’e yerleştirilen sığınmacılar kendilerine verilen renkli bileklikleri takmaya mecbur ediliyor. 

Çalışmaları yasak olduğu için kendilerine verilen günde 3 öğün yemeğe bağımlı sığınmacılar, bileklileri çıkarmaları halinde yemek alamıyor. Renkli bileklik uygulaması altında bir ay geçiren bir sığınmacı, gazeteye yaptığı açıklamada, burada geçirdiği günleri “hayatının en zor günleri” olarak nitelendirdi.

İngiliz gazetesine konuşan sığınmacı, “Bileklikleri takmazsak içişleri bakanlığına bildirileceğimiz söyleniyordu. Kaldığımız binadan yemek yemek yediğimiz binaya her gün 10 dakikalık bir yürüyüşle geçiyorduk, cadde boyunca bilekliklerimiz görünecek şekilde yürüyorduk. Yoğun trafiği olan yolda sürücüler kornaya basıyor
ve bazen arabalarının pencerelerinden uzanıp bize, ‘Ülkenize geri gidin’ diye bağırıyorlardı" diye konuştu.

ŞİRKET UYGULAMAYI SAVUNDU 

Birleşik Krallık İçişleri Bakanlığı'ndan aldığı ihaleyle sığınmacıların Cardiff'teki barınma ve iaşesinden sorumlu şirket "Clearsprings Ready Homes"tan yapılan açıklamada uygulama doğrulandı. 

Şirket bilekliklerin, taşıyıcılarının sığınmacı olduğunu gösterecek herhangi bir logo veya işaret içermediğini belirterek uygulamayı savundu.

Sığınmacıların çalışmasına izin verilmeyen Birleşik Krallık'ta bazı bölgelerde sığınmacılara az miktarda para verilirken, bazı bölgelerde de market alışverişi yapmalarına imkan veren kartlar sağlanıyor.

Ülkeye yeni giren sığınmacılar ise içişleri bakanlığının "ilk yerleşim" diye nitelediği merkezlere sevk ediliyor. Bu merkezlerdeki sığınmacılara para da kart da verilmiyor. Yatacak yer sağlanan sığınmacılara, günde 3 öğün yemek sunuluyor.

SIĞINMACILARIN KAPISINA KIRMIZI BOYA 

Geçtiğimiz hafta da İngiltere'nin kuzey doğusundaki Middlesbrough kasabasında sığınmacıların yerleştirildiği evlerin kapılarının Nazi Almanyası'ndaki uygulamaları hatırlatacak şekilde kırmızıya boyandığı ortaya
çıkmıştı. 

Kırmızı kapı uygulaması nedeniyle sığınmacıların evlerinin ırkçı saldırılara maruz kaldığı ortaya çıkarken, göçmenlerden sorumlu İçişleri Bakan Yardımcısı James Brokenshire da konuyla ilgili inceleme başlatıldığını
açıklamıştı.

4 ÜLKE 5 YILDA 20 BİN SIĞINMACI ALACAK 

İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda'dan oluşan Birleşik Krallık Avrupa'da geçen yıl yaşanan sığınmacı krizine 5 yıl içinde 20 bin sığınmacı kabul edeceğini açıklayarak karşılık vermişti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim