• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Galericilerden plaka sorgulama tepkisi

Galericilerden plaka sorgulama tepkisi
Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED), e- devletten yapılabilen plaka ve araç sorgulaması menüsünün kaldırılsına tepki gösterdi.

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED), e- devletten yapılabilen plaka ve araç sorgulaması menüsünün kaldırılsına tepki gösterdi. Uygulamaya son verilmesinin ikinci el araç alım satımı işiyle uğraşan ticaret erbabını sıkıntıya soktuğunu dile getiren MASFED Başkanı Aydın Erkoç, "Kandırılmamamız, aldanmamamız için bu bilgileri görmemiz gerekiyor." dedi.

Yılda yaklaşık 5 milyon aracın alınıp satıldığı ikinci el otomotiv sektörünü temsil eden MASFED'in yanı sıra, Başkent Otomobilciler Derneği (BOD) ve Ankara'da faaliyete geçen Avrupa'nın en büyük otomotiv AVM'si Otonomi'nin de Yönetim Kurulu Başkanı olan Aydın Erkoç konuyla ilgili yaptığı açıklamada, alım satımı yapılacak araca ilişkin sorgulamayı artık yapamadıklarını belirterek, "Aracın banka kredisi, üzerindeki hak kısıtlamaları, çalıntı olup olmadığı gibi bilgilere ulaşılamadığı için sektörde faaliyet gösteren esnaf ciddi sorun yaşıyor." şeklinde konuştu.

Bu değişikliğin kendilerini zorda bıraktığını ve sektörde ticari faaliyet gösteren kişilere açık hale getirilmesi gerektiğini belirten Erkoç, ayrıca şunları söyledi:

"Vatandaşın satmak için getirdiği aracın üzerinde banka kredisi mi var, başka haklar var mı, başkalarının alacağı var mı, araç aranıyor mu, çalıntı mı? Bu bilgiler bizim için çok önemli. Biz bu sorgulamayı yapıyoruz, neticesinde banka borcu varsa vatandaşla kredisini kapatmaya gidiyoruz ya da herhangi bir başkasının alacağı hakkı varsa kaparo veriyoruz, ondan sonra notere gidiyoruz. Şimdi e- Devletten bunu göremediğimiz zaman sıkıntı yaşayacağız. Bütün MASFED dernek il başkanlarımızın bu konuda ciddi sorun yaşadıkları yönünde tepkisi var. Araçları sorgulayamadığımızdan dolayı noter, araçta herhangi bir hak var mı, alacak vs. var mı, bunları aracı getirdiğiniz zaman görebiliyor. Fakat Türkiye Motorlu Araç Federasyonu olarak ve derneklerimizin de bunu görmesi gerekiyor. Bizim mesleğimiz bu. Kandırılmamamız, aldanmamamız için bu bilgileri görmemiz gerekiyor."

Cihan

Galericilerden plaka sorgulama tepkisi

Galericilerden plaka sorgulama tepkisi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim