• BIST 9530.47
  • Altın 2478.468
  • Dolar 32.4618
  • Euro 34.6712
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Galatasaraylı Oyuncunun Hedefi Barcelona

Galatasaraylı Oyuncunun Hedefi Barcelona
Galatasaray Odeabank'ın başarılı basketbolcusu Göksenin Köksal, "Galatasaray'da tarihe geçecek başarılara imza atmak istiyorum. Galatasaray dışında formasını...

Galatasaray Odeabank'ın başarılı basketbolcusu Göksenin Köksal, "Galatasaray'da tarihe geçecek başarılara imza atmak istiyorum. Galatasaray dışında formasını giymeyi hedeflediğim tek takım ise Barcelona" dedi.

Spor Toto Basketbol Ligi takımlarından Galatasaray Odebank'ın başarılı oyuncusu Göksenin Köksal, sarı-kırmızılı takımın resmi internet sitesine koç Ergin Ataman, Türkiye Basketbol Ligi ve Eurocup'taki hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.

"GALATASARAY ARMASI ALTINDA SIRADAN BAŞARILARLA YETİNEMEYİZ"

2014-2015 sezonunda Galatasaray'da çok iyi bir sezonu geride bırakıp A Milli Takım'a seçildiğini ancak daha sonra talihsiz bir sakatlık yaşadığını hatırlatan Göksenin, "Sakatlık sürecini yaşımın genç olması sebebiyle çok yüksek tempoda çalışarak çok şükür beklenilenden daha çabuk atlattım. O dönem en büyük hedefim sakatlığımı en kısa sürede atlatmaktı. Kariyer planlamamı yaparken kendime kısa ve uzun vadeli hedefler belirliyorum. Bu hedeflere göre kendimi motive ediyorum. Hayatımda içinde olduğum durumlara hep şükür ettim ama daha iyisini yapmak adına hep çıtamı yüksek tuttum. Şimdi de Galatasaray ve kariyerim için yeni hedeflerim var. Galatasaray formasını giymek zaten her zaman kendini yenilemeyi yeni hedeflerle gurur tablolarının içinde olmayı gerektirir. Bu arma altında sıradan başarılar ile yetinemeyiz" şeklinde konuştu.

"ERGİN ATAMAN HAYALLERİMİ GERÇEKLEŞTİRDİ"

Ergin Ataman'ın kendisi için çok büyük bir şans olduğunu söyleyen Köksal, "Yaşım çok gençken Avrupa'nın en iyi antrenörlerinden olan, sayısız başarılara imza atmış Ergin Ataman ile çalışma fırsatı buldum. Kendisi bana çok güçlü bir kadromuz olmasına rağmen şans verdi. Ergin Ataman gibi büyük bir hoca ile çalışmak benim için çok önemli. Geçen sezonu Darüşşafaka Doğuş'ta kiralık geçirmiştim. Şimdi yeniden Ergin Ataman ile çalışma şansı yakaladım ve A Milli Takım kadrosuna yükselme şerefini yaşadım. Avrupa Şampiyonası'nda oynamak her Türk basketbolcunun hayalidir, bunu başardım ve orada önemli süreler aldım. Kariyerimde Ergin hocamızın çok önemli yeri var" diye konuştu.

"BARCELONA'DA FORMA GİYMEYİ HEDEFLİYORUM"

Bir dönem, "Ben Galatasaray'ın çocuğuyum" şeklinde yaptığı açıklamasının da hatırlatılması üzerine Köksal, şöyle cevap verdi:

"Evet böyle diyorum çünkü ben gerçekten Galatasaray'ın çocuğuyum. Alt yapıdan bugünlere geldim. Yıllar önce kaptanlık hedefim olduğunu açıkladım. Galatasaray'da birçok hedefim var. Bu forma altında tarihe geçecek başarılara imza atmak istiyorum. Galatasaray dışında formasını giymeyi hedeflediğim tek takım ise Barcelona. İnşallah kariyerimin belli döneminde İspanya'da hedeflediğim bu formayı giyebilirim."

"AVRUPA BASKETBOLUNDA İSPANYA VE TÜRKİYE LİDER"

Türk basketbolunun kalitesinin her geçen gün arttığını belirten Göksenin Köksal, "İspanya'da ve Türkiye Ligi'nde oynanan basketbol Avrupa'nın zirvesinde. Bu, benim gibi Türk oyuncular için büyük bir şans ve fırsat. Kalitesi, imkanları üst düzey olan böyle bir ligde oynamak gelecekte kariyerimize büyük faydalar sağlayacaktır" dedi.

"CSKA MAÇI UNUTULMAZ"

Abdi İpekçi'de Galatasaray taraftarının yaşattığı unutulmaz birçok maçın olduğunu ifade eden genç basketbolcu, sözlerine şöyle devam etti:

"CSKA maçında gerek taraftarımız gerekse takım olarak biz tarihi bir gün yaşadık. Abdi İpekçi'ye namağlup olarak gelmişlerdi. Herkes bizi de yenerek yollarına devam edeceklerini düşünüyordu. Taraftarımızın harika desteği ile müthiş bir oyun ortaya koyduk. Yenilgisiz CSKA'yı mağlup ederek evine yolladık. Bu maçı hiçbir Galatasaraylı unutmaz hatta unutamaz."

"BU TAKIM EUROCUP ŞAMPİYONLUĞU İÇİN KURULDU"

Galatasaray Odebank'ın Eurocup'ta sergilediği performansı ve hedeflerini de açıklayan Göksenin, "Bu takım Eurocup şampiyonluğu için kuruldu. Hepimiz bunun bilincinde olarak hareket ediyoruz. Çok iyi gidiyoruz ve hedefimize ulaşacağız. Grubu lider bitirdik. Şimdi sırada diğer grupta liderlik ve sonrasın da tabi ki şampiyonluk var" şeklinde konuştu.

Galatasaraylı Oyuncunun Hedefi Barcelona

Galatasaraylı Oyuncunun Hedefi Barcelona

Galatasaraylı Oyuncunun Hedefi Barcelona

Galatasaraylı Oyuncunun Hedefi Barcelona

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim