• BIST 9118.67
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Galatasaray'ın isyanı! Aysal'dan 15. hamle

Galatasaray'ın isyanı! Aysal'dan 15. hamle
Ünal Aysal, Türk futbolunun patronu Yıldırım Demirören'i koltuğundan indirme girişimlerinde şu ana kadar başarılı olamadı. Henüz sezonun ilk haftası geride kalmasına karşın Galatasaray Kulübü ile TFF arasındaki ipler tamamen koptu.

Ünal Aysal, 14 Mayıs 2011 tarihinde gerçekleştirilen olağanüstü seçim genel kurulunda, kulüp tarihinin en yüksek oyunu alarak (2998 oy), Galatasaray 'ın 34. Başkanı oldu. Aysal yönetimindeki Cimbom, futbolda 2'si Süper Lig'de olmak üzere 5 şampiyonluk yaşadı. Bu dönemde sarı-kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi'nde üstüste 2 kez gruptan çıkarken, yıldız transferleriyle de Avrupa'da adından söz ettirdi. 73 yaşındaki başkan, bu başarılarının yanında Fenerbahçe Kulübü'nin bir numarası Aziz Yıldırım ile yaşadığı sorunlar ve Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF) hedef alan sert söylemleriyle dikkati çekti. 

Galatasaray Başkanı, Şubat 2012'de yapılan TFF seçimi sonrası yaptığı açıklamada, "Sayın Demirören ve ekibini, futbolumuzu bu karanlık günlerden bir an önce çıkartacakları umudu ve inancıyla tebrik ederiz" ifadelerini kullanmıştı. Ancak bu tebrikten sonra tablo bir anda tersine döndü. 

TFF'YE SAVAŞ AÇTI: 15 AÇIKLAMA 
Geri dönüşü olmayan yol... Galatasaray'da 36 aydır başkanlık görevini yürüten Aysal, bu süre boyunca, resmi siteden Demirören yönetimine 3 kez istifa çağrısında bulundu. Son olarak Başkan Aysal, para cezasının 1 maç seyircisiz oynama cezasına çevrilmesi kararı sebebiyle federasyona tepki gösterdi. Böylece Yıldırım Demirören karşıtı 'resmi' açıklama sayısı 15'e yükseldi. 

ŞİKE, MELO, IRKÇILIK, TERİM, YABANCI SINIRI! 
Sarı-kırmızılı yönetim, Ünal Aysal'ın başkanlık koltuğuna oturduğu Mayıs 2011'den itibaren, federasyon başkanı ve ve kurullarını hedef alan sert bildiriler yayımladı. İşte resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamalar ve tepkinin nedenleri... 

30 Nisan 2012: İlk istifa çağrısı: TFF yönetimi artık Türk Futbolunu temsil eden, haklarını savunan, futbolumuzu ileriye götürmeye çalışan bir organ olma niteliğini kaybetmiştir. Galatasaray Spor Kulübü bu nedenlerle TFF yönetiminin Türk futboluna daha fazla zarar vermeden derhal istifa etmesinin zorunlu olduğuna inanmaktadır... 

3 Mayıs 2012: Resmi olarak bildirimi yapılmamış hakem ve gözlemci raporlarının, basına bilinçli olarak sızdırıldığı iddiası. 

3 Mayıs 2012: Disiplin Talimatı'nın 58. maddesinin değiştirilmesi ve 105. maddenin eklenmesine yönelik kararın iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Tahkim Kurulu nezdinde talepte bulunulduğu duyuruldu. 

4 Mayıs 2012: TFF Yönetim Kurulu tarafıdnan Etik Kurulu raporunda yer alan hususlar gerekçe gösterilerek Galatasaray'ın Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine öfke. 

27 Aralık 2012 (Türk Futboluna Tarihi Bir Leke Daha) Fenerbahçeli futbolcu Raul Meireles'in cezasının indirilmesi sonucu "Federasyon asli görevini yerine getirme kabiliyetini ciddi şekilde yitirmiştir" suçlaması. 

7 Şubat 2013: (Hukuk, Adalet, Eşitlik Üzerine...) Felipe Melo'ya, rakibine tükürdüğü gerekçesiyle verilen 4 maç men cezanın haksız olduğu yönünde açıklama. 

6 Nisan 2013: Galatasaray-Mersin İdman Yurdu maçından sonra deklarasyon: Kapalı kapılar ardında ve masa başında bugüne kadar birçok organizasyon yapılmış, bunu uygulamak üzere belli isimler görevlendirilmiş ve bu gayretler birçok kez de maalesef başarıya ulaşmıştır... 

12 Nisan 2013: Disiplin Kurulu'nun teknik direktör Fatih Terim'e verdiği cezaya tepki. 

5 Temmuz 2013: "AB pasaportlu futbolcuların yerli statüsünde oynaması" talebinin reddedilmesi sonrası "Türkiye’yi Avrupa’nın başarılı futbol ülkeleri seviyesine taşımak yerine her hareketi ile aşağıya çekmeye çalışan garip zihniyet" ifadesi. 

25 Eylül 2013: Teknik direktör Fatih Terim ile yolların ayrılması sonrası Yıldırım Demirören'in sözlerine yanıt. 

14 Aralık 2013: Emmanuel Eboe ve Didier Drogba'nın, Nelson Mandela için yas tutmak ve de ırkçılığı protesto etmek amacıyla içlerine giydikleri t-shirt'ler sebebiyle PFDK'ya sevk edilmesinin ardından istifa çağrısı. 

25 Şubat 2014: (Yabancının kültürüne saldırı bir tür ırkçılıktır) Felipe Melo'nun, Fenerbahçe maçı sonrası taraftarlarla paylaştığı sevinç gösterisi nedeniyle PFDK'ya sevkedilmesi tepki. 

8 Nisan 2014: Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in, yaptığı dans nedeniyle Melo'yu eleştirmesi ve Brezilyalı oyuncuya ceza verilmesi gerektiğini söylemesine cevap. 

4 Eylül 2014: (Bu Karar Yok Hükmündedir) TFF Süper Kupa sonrası verilen 1 maç seyircisiz oynama cezasının kabul edilemez olduğu yönündeki sert açıklama. 

5 Eylül 2014: TFF’nin, Disiplin Kurulu'nun ve Tahkim Kurulu’nun son aylarda aldığı kararların, tarafsızlık ilkesini hiçe saydığı ve TFF'nin güvenilir bir merci olmak vasfını kaybettiği iddiası. 

72 GÜN CEZA ALDI 
Ünal Aysal, söz konusu açıklamalar sonrası 'basın yoluyla sportmenliğe aykırılık' gerekçesiyle toplam 72 gün hak mahrumiyeti ve 52 bin TL para cezasına çarptırıldı. Galatasaray Başkanı için 2011-2012'de 21 gün men ve 15 bin TL, 2012-2013'te 21 gün men ve 15 bin TL, 2013-2014 ise 30 gün men ve 22 bin TL para cezası kararı verildi. 

DEMİRÖREN: SEÇİMLE GİDERİM 
TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Galatasaray başta olmak üzere kendisini istifaya davet eden kulüplere, Haziran 2015'te yapılacak olağan seçimi işaret etti. İstifa etmeyeceğini vurgulayan Demirören, "Seçim zamanı geldiğinden federasyonda sandıklar konulur. Seçim tarihi 2015. Sonuna kadar buradayım" dedi. 

GALATASARAY'DAN TARİHİ DAVET 
Galatasatay Yönetim Kurulu, TFF ve kurulların son aylarda aldığı kararların federasyon kuruluş sebep ve ilkeleriyle uyumlu olup olmadığını inceletmek üzere, Türkiye'nin önde gelen hukukçularını davet etme kararı aldı. İnceleme sonucu ortaya çıkacak raporun, kamuoyuyla paylaşılacağı ifade edildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim