• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 15 °C

Galatasaray'ın büyük pişmanlığı!

Galatasaray'ın büyük pişmanlığı!
Devre arasında Malaga'ya gönderilen Noureddine Amrabat gösterdiği performansla büyük beğeni topluyor. Onun yerine İzet Hajrovic'i transfer eden Galatasaray Amrabat'ı yolladığına pişman.


Devre arasında Malaga'ya gönderilen Noureddine Amrabat gösterdiği performansla büyük beğeni topluyor. Onun yerine İzet Hajrovic'i transfer eden Galatasaray Amrabat'ı yolladığına pişman.

Geçtiğimiz sezonun başında Kayserispor'dan 8 milyon euro bedelle transfer edilen Noureddine Amrabat bu sezonun devre arasında kiralık olarak Malaga'ya gönderildi. Faslı oyuncu geçtiğimiz sezon özellikle Şampiyonlar Ligi'nin grup aşamasında yaptığı asistlerle dikkat çekmiş fakat Sneijder ve Drogba'nın transferleri sonrası ilk 11'deki yerini kaybetmişti. Yaz transfer döneminde de Bruma'nın alınması Amrabat'ın gözden çıkarıldığının bir göstergesi olarak yorumlanmıştı. Nitekim Faslı oyuncu İzet Hajrovic'in de alınmasıyla birlikte Malaga'nın yolunu tuttu.

Düzenli oynuyor!

27 yaşındaki oyuncu Malaga'da ise bambaşka bir kimliğe büründü. Teknik direktör Bernd Schüster onu daha ilk günden ilk 11'e monte ederken şu ana kadar oynanan 8 maçında 6'sında 90 dakika sahada tuttu. Son oynanan Celta Vigo maçında ise Schüster onu alkışlatmak için 90+2'de oyundan aldı. Amrabat 90 dakikayı tamamlayamadığı bir diğer maç olan Osasuna maçında ise bir gol ve bir asist ile oynamış ve takımının 2-0'lık galibiyetinin baş mimarı olmuştu.

Malaga yükselişte!

Malaga Amrabat gelmeden önce 21 puanla 16. sırada bulunuyordu. Sonraki 8 haftada 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 yenilgi alan İspanyol ekibi 32 puana yükselerek 13. sıraya tırmandı.

Faslı oyuncunun en özel maçlarından biri de Real Madrid'e karşıydı. 1-0 kaybedilen maçta sağ bek Carvajal'ı oldukça zorlayan Amrabat İspanyol basını tarafından maçın en iyileri arasında gösterilmişti.

Sadece dört 90 dakika!

Amrabat'ın Galatasaray'daki en büyük problemlerinden biri düzenli olarak ilk 11'de forma giyememesiydi. Galatasaray kariyerinde sadece 4 maçta 90 dakikayı tamamlayan yıldız oyuncu Malaga'da ise düzenli olarak forma giyiyor.

Bruma ve Hajrovic pişmanlığı!

Amrabat'ın yerine transfer edilen İzet Hajrovic de şu ana kadar beklentileri karşılayamadı. Henüz 90 dakika sahada kalamayan Bosnalı oyuncu Chelsea karşısında ilk 11'de sahaya çıkmış ve 30. dakikada Mancini tarafından oyundan alınmıştı. Sezon başında büyük umutlarla transfer edilen Bruma da sakatlanana kadar iyi bir grafik yakalayamamıştı.

Mancini onu kullanabilir!

Şu anda 4-3-3 taktiğiyle sahaya çıkan Mancini sol kanatta ise Sneijder'i kullanıyor. Asıl bölgesi forvet arkası olan Hollandalı oyuncu da bu durumdan rahatsız. Kanat akınları geliştirmekte zorlanan Galatasaray Amrabat gibi bire birde etkili olan bir kanat oyuncusunun eksikliğini hissediyor. Her fırsatta kariyerine Galatasaray'da devam etmek istediği söyleyen Amrabat sezon sonunda tekrar takıma katılacak. Mancini Sneijder'i orta sahaya Amrabat'ı da sol kanata koyarak bu ikiliden daha fazla verim alabilir.

Amrabat halen daha Galatasaray'da düzenli oynayabileceğine inanıyor. Yaptığı açıklamalarda sürekli olan kendine güvenini belirten Faslı oyuncu Galatasaray'da bir şans daha bulacaktır.Kaynak: Ajansspor

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim