• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Galatasaray'da olağan mali genel kurul yarın yapılacak

Galatasaray'da olağan mali genel kurul yarın yapılacak
Ünal Aysal başkanlığındaki yönetim, 2013 yılı için üyelerden mali ve idari yönden ibra edilmeyi isteyecek.

Galatasaray Kulübü'nün yıllık olağan mali genel kurul toplantısı yarın yapılacak.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı Anadolu Auditorium'da saat 10.00'da başlayacak mali kongrede Ünal Aysal yönetimi, 2013 yılı için üyelerden mali ve idari yönlerden ibra edilmeyi isteyecek.

Kulüp faaliyet ve denetim raporlarının okunacağı genel kurulda, 2013 yılında yapılan erken seçimle ilgili Dernekler Masası'ndan gelen yazı ve Divan Kurulu mütalaasını üyelerle paylaşılacak. Seçimin bir yıl için mi yoksa 3 yıl için mi yapıldığı konusundaki tartışmalara değinilecek olan gündem maddesinde görüşme açılacak.

- Hisse ve gayrimenkullerin değerlendirilmesi yetkisinin uzatılması istenecek

Galatasaray yönetimi, 9 Temmuz 2011 tarihinde gerçekleştirilen olağanüstü mali genel kurulda kabul edilen, kulüp hisse ve gayrimenkullerin değerlendirilebilmesi ile ilgili yetkinin 2016 yılına kadar uzatılmasını talep edecek.

Yönetim, yetkilerin 21 Mayıs 2016 tarihine kadar uzatılması talep edilen gündem maddesinde, mevcut gayrimenkuller, kulüp hisselerin ve Riva arazisiyle ilgili tasarrufta bulunma ve yeni gayrimenkullerin kulübe kazandırılıp yine bu taşınmazlar üzerinde tasarrufta bulunabilme yetkisi isteyecek.

- Galatasaray Adası için yeniden kiralanma talebi

Sarı-kırmızılı yönetim, mevcut kiracısıyla davalık olduğu Galatasaray Adası'nın yeniden kiraya verilebilmesi konusunu üyelere sunacak.

Galatasaray Adası'nın reklam alanları gelirleri dahil olmak üzere, yıllık 2 milyon 500 bin ABD Doları altında olmamak, kulüp üyelerinin kullanımına tahsisli bir restoranın ve havuzun ayrıcalıklı olarak kullanımının muhafaza edilmesi koşullarıyla kiraya verilebilmesi için yetki talebinde bulunacak.

- Disiplin cezalarına af

Mali genel kurulun en önemli maddelerinden biri olarak, kulübün 1995 yılından itibaren verilen tüm disiplin cezalarının affedilmesi konusu oylanacak.

Camiada birlik, beraberlik ve iç huzurun güçlendirilmesi amacıyla, 1995 yılından bugüne kadar verilmiş kulüpten ihraç dahil her türlü disiplin cezaları ile ibrasızlık kararlarının kaldırılması konusu üyelerin oyuna sunulacak.

Bu maddenin kabul edilmesi durumunda, Adnan Polat başkanlığındaki yönetimin 2011 yılı mali genel kurulundaki idari yönden ibrasızlığı da kalkmış olacak.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim