• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Galatasaray’da Hedef İtalya’ya Avantajlı Gitmek

Galatasaray’da Hedef İtalya’ya Avantajlı Gitmek
UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu'nda yarın Lazio ile karşılaşacak olan Galatasaray, avantajlı bir skorla Roma'daki maça gitmek istiyor.

UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu'nda yarın Lazio ile karşılaşacak olan Galatasaray, avantajlı bir skorla Roma'daki maça gitmek istiyor.

UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam eden sarı-kırmızılılar, Son 32 Turu ilk maçında yarın TT Arena'da İtalyan temsilcisi Lazio ile karşı karşıya gelecek. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Atletico Madrid, Benfica ve Astana ile C Grubu'nda yer alan Galatasaray, grubu 5 puanla 3. sırada tamamlayarak yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etmeye hak kazanmıştı. Son 32 Turu'nda İtalyan temsilcisi Lazio ile karşılaşacak olan sarı-kırmızılılar, evinde oynayacakları maçtan gol yemeden galip gelerek Roma'da 25 Şubat'ta oynanacak olan ikinci maça avantajlı gitmek istiyor. Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğa uzak olan sarı-kırmızılılar, Avrupa'da yoluna emin adımlarla devam etmek ve Lazio engelini aşarak Son 16 Turu'na kalmak istiyor.

DENİZLİ'DE KADRO ŞEKİLLENİYOR

Takımda sakatlığı süren Sinan Gümüş ve takımdan ayrılan Burak Yılmaz ile gol yollarında sıkıntılı günler yaşayan Galatasaray'da Umut Bulut sarı-kırmızılıların gol silahı olacak. Teknik Direktör Mustafa Denizli, son olarak ligde oynanan Mersin İdmanyurdu maçında da adeta Lazio karşılaşmasının provasını yapmış, defansın sağında Avrupa'da oynama izni bulunmayan yeni transfer Linnes yerine Denayer'i oynatmıştı. Tecrübeli teknik adamın zorlu Lazio maçına nasıl bir defans kurgusu ile çıkacağı merak konusu.

LAZIO ÇIKIŞTA

UEFA şampiyonlar Ligi Play-Off Turu'nda Bayer Leverkusen'e elenerek UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam eden Lazio, G Grubu'nu Dnipro, Saint Etienne ve Rosenborg'un arasında 14 puanla lider tamamladı. Ligde de son günlerde çıkışta olan Lazio, 7 haftalık yenilmezlik serisini 23. haftada evinde Napoli'ye 2-0 yenilerek bozdu ve son olarak ise sonuncu sırada bulunan Hellas Verona'yı 5-2 mağlup etmeyi başardı. 10 maçta tek mağlubiyeti bulunan ve İtalya Serie A'da 36 puanla 7. sırada bulunan Stefano Pioli'nin öğrencileri, üst sıraları zorlamayı ve yoluna Avrupa'da devam etmeyi istiyor. Galatasaray karşısında TT Arena'dan en azından gollü bir beraberlik ile dönmek isteyen İtalyan ekibi, Galatasaray'ın zaaflarından yararlanarak sarı-kırmızılılara sahasında baskı kurma hedefinde.

2001-2002 SEZONUNDA KARŞI KARŞIYA GELDİLER

Rakibi ile son olarak 2001-2002 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasında karşı karşıya gelen sarı-kırmızılılar, ilk maçta evinde 1-0 kazanmış, ikinci maçta ise deplasmanda 1-0 mağlup olmuştu. Ayrıca Galatasaray ve Lazio, 2012 yılında İzmir'de hazırlık maçında karşı karşıya gelmiş, sarı-kırmızılılar sahadan 1-0 galibiyetle ayrılmıştı.

Yarın saat 22.05'te Türk Telekom Arena'da oynanacak olan karşılaşmayı, İngiltere Futbol Federasyonu'ndan Michael Oliver yönetecek. Oliver'ın yardımcılıklarını Stuart Burt ve Gary Beswick yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi ise John Brooks olacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim