• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 24 °C

Galatasaray'da Denizli de Muslera da turdan emin

Galatasaray'da Denizli de Muslera da turdan emin
Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli ve kaleci Fernando Muslera, yarın UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu rövanş maçında karşılaşacakları Lazio'yu eleyerek...

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli ve kaleci Fernando Muslera, yarın UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu rövanş maçında karşılaşacakları Lazio'yu eleyerek yollarına devam etmek istediklerini söylediler.

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli ve oyunculardan Fernando Muslera, Lazio maçı öncesinde karşılaşmanın oynanacağı Roma Olimpiyat Stadı'nda basın toplantısı düzenlediler ve soruları cevapladılar.

Tecrübeli teknik adam Mustafa Denizli, tur atlamak için her şeyi yapacaklarını belirterek, "Turu geçmek için gereken skorlar ortada. Bizim için gerekli olan skoru almak için 90 dakika boyunca sahada tüm aklımızı, kalbimizi sahaya yansıtmak zorundayız. Yaptığımız hazırlıklar da bu çerçevede. Bunun dışında söyleyecek pek bir şey yok aslında. Gereken performansı göstermek zorundayız." dedi.

İlk maçtaki defans ağırlıklı kadro seçiminin eleştirilmesi ile ilgili bir soruya da cevap veren Denizli, "Öncelikli görevim takımımın başarıyı nasıl bulacağıdır ve takımımı en iyi şekilde değerlendirmek zorundayım. Kiminle başarıyı bulacağım değil. Chedjou'ya ilk maçta verdiğim görevi de eksi olarak değerlendirmek mümkün değil." şeklinde konuştu.

Mustafa Denizli, bir basın mensubunun rakipleri Lazio'nun duran topları iyi değerlendirdiğini hatırlatarak, yarınki maçta buna özel önlemlerinin olup olmayacağını sorması üzerine ise duran toplara çalıştıklarını söyledi. Tecrübeli teknik adam şöyle devam etti:

"Duran toplarla ilgili geldiğimiz günden bu yana çalışıyoruz. Sadece biz değil, dünyadaki bütün takımlar aynı şekilde çalışmak zorunda ancak yine de bu tarz gollere engel olunamamakta. İlk maçtan sonra net bir şekilde şu takım tur atlar şeklinde kimse yorumda bulunamaz. Bazı çalışmalar yaptık ve bu çalışmaların karşılığının yarın en iyi şekilde karşımıza çıkması lazım. Bazı fedakarlıkların ön plana çıkması gerekiyor. Goller atmadan turu geçme şansımız yok, öncelikli hedefimizi gol atmak."

"TEKNİK DİREKTÖRLÜK HAYATIM BOYUNCA PENALTI ÇALIŞTIRMADIM"

İstanbul'da oynana ve 1 - 1 sona eren maçın iki takımın da aynı güçte olduğunu gösterdiğini ileri süren bir basın mensubunun, yarın oynanacak maçın da 1 - 1 ihtimalinin bulunduğunu hatırlatarak, "Lazio maçı için penaltı vuruşu çalıştınız mı?" sorusuna da Denizli, şöyle cevap verdi:

"İki ayaklı maçlar hem yurt içi hem de yurt dışında oynadığımız maçlar. Ben kariyerim boyunca hiçbir takımda penaltı çalışması yaptırmadım. Takımıma, penaltı vuruşlarına gidecek düşüncesini aşılayamam ve dolayısıyla da Lazio maçı için herhangi bir penaltı vuruşu çalışması yapmadık."

Galatasaray'ın Lazio ile İstanbul'da oynanan maçta 6 stoperle çıktığı tartışması ve defansif bir oyun anlayışının Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira'nın "Avrupa'da sürekli savunma yaparak başarılı olamazsınız" eleştirisi de hatırlatılarak sorulmasına da Denizli, "Oyun planınızı büyük ölçüde kadro yapınız ortaya çıkartır. Defans anlayışıyla başarıya giden takımlar var, örnekleri var. Inter var, Yunanistan var. Bunlar tipik olarak defansif kurguların başarısıdır. Ben kariyerimde her zaman için ofansif oyun anlayışını tercih ettim ancak bu tip maçlarda savunma reaksiyonları gerekebilir, uygulanabilir. Futbolun sonuca yönelik aksiyonlar içerisinde olması bana her zaman keyif vermiştir ve ben de her zaman takımına bu anlayışı aşılamak istemişimdir." diye cevap verdi.

FERNANDO MUSLERA: BEN BURADA BÜYÜDÜM

Teknik Direktör Mustafa Denizli ile birlikte basın toplantısına gelen Lazio'nun eski Galatasaray'ın 5 yıllık file bekçisi Fernando Muslera da, Roma şehrinin kendisi için öneminden bahsetti.

Roma'da kendini çok iyi hissettiğini, burada büyüdüğünü belirten Fernando Muslera, kendi zamanından Lazio'da hiç bir oyuncu kalmadığını da ifade ederek, "Önümüzde çok zor bir maç var, çok iyi hazırlandık ve gol atmak için elimizden geleni yapacağız. Geçen seferkinden daha iyi olacağız, buna çalıştık. Kendimi çok iye hissediyorum, burası benim büyüdüğüm yer, insan olarak da burada büyüdüm. Boş vakitlerimde de Roma'ya geliyorum. Buraya gelmek bana huzur veriyor, burada esik arkadaşlarımla buluşuyorum. Dün de gelir gelmez Lazio'daki eski arkadaşlarım ile görüştüm ve güzel bir vakit geçirdik. Burası benim evim." dedi.

"TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK TAKIMIYIZ"

Galatasaray'ın içinde bulunduğu başarısız durumun hatırlatılması üzerine ise Muslera, Galatasaray'ın Türkiye'nin en büyük takımı olduğunu söyledi. Tecrübeli kaleci, "Biz Türkiye'nin en büyük takımıyız. Bütün takımların iyi anları da olur, kötü anları da olur, ancak Galatasaray her zaman iyi anlar yaşamıştır. Galatasaray'ın şu anda içerisinde olduğu durumlar her büyük takımın zaman zaman içerisinde olduğu durumdur. Ben Galatasaray için her sezon en iyi şekilde çalışıyorum, her zaman başarılı olacağımıza inanıyorum." diye konuştu.

Bir İtalyan gazetecininLazio'dan ayrılış sürecini sorması üzerine ise Muslera, "Son dönemde kulüp yöneticileriyle çok görüştük, ancak bazı ortak paydalarımızda birbirimizden uzak kaldık. Tam da o sırada Galatasaray devreye girdi, hedeflerimizin ortak olduğunu gördüm ve böyle bir karar verdim. Bu kararı verdiğim için de pişman değilim." diye cevap verdi.

Lazio'nun şuanki durumu ile kendi zamanındaki durumunun sorulması üzerine ise Muslera, "Futbol dünya genelinde zorlaştı. Türkiye'den bakarak Lazio'yu değerlendirmek kolay bir şey değil. Benimle beraber oynayan arkadaşlarım şu anda Lazio'da değil. Dünyada futbol değişti ve her takım dönüşüm içerisinde. Lazio gibi her takım bir dönüşüm içerisinde. Futbol dünya genelinde zorlaştı, herkes elinden geleni yapıyor." cevabını verdi.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim