• BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne veda etti

Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne veda etti
Sarı-kırmızılılar, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanşında İngiltere temsilcisi Chelsea ile karşılaştı. Maçı 2-0 kaybeden Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş maçında Galatasaray'ı 2- 0 yenen Chelsea, çeyrek finale yükseldi.

Chelsea, karşılaşmanın hemen başında Eto'o'nun ayağından bulduğu golle büyük avantaj yakaladı. Chelsea ceza alanında kendisini ancak 13. dakikada gösterebilen Galatasaray, erken golün şokunu atlararak yavaş yavaş oyuna ortak olmaya başladı ancak skor üretemedi. Hazard ve Oscar'ın uyumlu oyunuyla sarı-kırmızı kaleye etkili ataklar geliştiren Chelsea, Cahill'in 42. dakikadaki golüyle soyunma odasına 2-0 önde gitti.

Karşılaşmanın 4. dakikasında Chelsea, Kamerunlu golcüsü Eto'o ile öne geçti. Londra ekibinin sağ kanattan geliştirdiği atakta, ceza alanında topla buluşan Eto'o'nun vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Muslera'nın müdahalesine rağmen ağlarla buluştu: 1-0

15. dakikada Yekta'nın pasıyla buluşan Drogba'nın röveşata vuruşunda, top üstten auta çıktı.

28. dakikada Drogba'nın pasıyla hareketlenen Melo'nun ceza yayı üzerinden çektiği şutta top az farkla yandan dışarı çıktı.

33. dakikada Lampard'ın serbest atıştan ceza alanına ortaladığı topa, kaptan Terry gelişine çok sert vurdu. Meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.

38. dakikada ceza alanında topla buluşan Eto'o pasını Willian'a aktardı. Bu futbolcunun vuruşunda top kaleci Muslera'da kaldı.

42. dakikada Chelsea farkı ikiye çıkardı. Sağ kanattan kullanılan korner atışında, ceza alanında iyi yükselen Terry'nin kafa vuruşunda top Muslera'dan döndü. Pozisyonu takip eden Cahill'in vuruşunda Londra ekibi 2-0 öne geçti.

Karşılaşmanın ilk yarısı Chelsea'nin 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarı

Karşılaşmanın ikinci yarısına da aynı tempoyla başlayan Chelsea, Galatasaray kalesinde ürettiği pozisyonlarla tribünleri ayağa kaldırsa da üçüncü golü bulamadı. Oyunun kontrolünü elden bırakmayan Londra ekibi, son bölümlerde Hazard ve Torres ile farkı artırmaya çok yaklaştı ancak kaleci Muslera kritik kurtarışlarıyla buna izin vermedi.

Çeyrek finale çıkmak için gole ihtiyacı olan Galatasaray ise organize olmada ve ileri uçtaki futbolcularını topla buluşturmakta yetersiz kaldı. Oyunun temposunu tamamen rakibinin belirlemesine izin veren sarı-kırmızılı ekip, sahadan 2-0 mağlup ayrılarak çeyrek finalin kapısından döndü.

Karşılaşmanın 51. dakikasında Lampard'ın pasıyla buluşan Willian'ın şutunda, topu kaleci Muslera kontrol etti.

55. dakikada Sneijder'in ceza alanına gönderdiği topa Umut hareketlendi ancak meşin yuvarlak kaleci Cech'de kaldı.

58. dakikada sol kanattan ceza alanına giren Oscar'ın şutunda, top yandan auta çıktı.

66. dakikada Oscar'ın soldan ceza alanına ortaladığı topa Lampard kafayla vurdu. Meşin yuvarlak, kaleci Muslera'da kaldı.

83. dakikada sol taraftan ceza alanına giren Hazard'ın sert şutunda, kaleci Muslera son anda topu kornere çeldi.

87. dakikada Hazard'ın pasıyla topla buluşan Torres'in vuruşunda, kaleci Muslera bir kez daha topu kornere gönderdi ve gole izin vermedi.

Karşılaşmayı 2-0 kazanan Chelsea, çeyrek finale yükselen taraf oldu.

Drogba'ya büyük jest

Bu arada, Chelsea, eski futbolcusu Didier Drogba'ya karşılaşma öncesinde jest yaptı.

Londra ekibi, ısınmak için sahaya çıkan sarı-kırmızılı futbolcuyu, stadı dolduran 40 bin futbolseverin alkışları arasında gümüş ayakkabı takdim etti. Oğluyla birlikte törene katılan Drogba, duygulu anlar yaşadı. Chelsea taraftarları ayrıca üzerinde yıldız futbolcunun resmi bulunan ve "Daima kalbimizdesin" yazılı bez afiş açtı

Mancini Avrupa kupalarında dalya yaptı

Galatasaray'ın İtalyan teknik direktörü Roberto Mancini, Chelsea karşısında Avrupa kupalarında kariyerinin 100. maçına çıktı.

İtalya'nın Fiorentina ekibini çalıştırdığı 2001-02 sezonunda, Ukrayna'nın Dnipro Dnipropetrovsk takımına karşı ilk Avrupa kupası maçına çıkan Mancini, 100. maçında Chelsea'ye karşı galibiyet aradı. İtalyan teknik adam, geride kalan maçlarda 47 galibiyet, 27 beraberlik ve 25 mağlubiyet elde etti.

49 yaşındaki deneyimli teknik adam, Chelsea karşısında kariyerinin 13. maçına çıktı. Mancini, Lazio, Manchester City ve Galatasaray'ı çalıştırdığı dönemlerde Londra ekibiyle oynadığı 12 maçın 6'sını kazanırken, 4'ünde sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

Mancini: Hayal kırıklığına uğradım

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini,Chelsea karşısında kötü oynadıklarını ve hayal kırıklığına uğradığını söyledi.

Mancini, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, Chelsea karşısında kötü bir futbol ortaya koyduklarını belirterek, "Didier de iyi oynamadı, gol atma şansı olmadı. Şansınız yoksa zordur. Maçla ilgili bir şey söylemek zor çünkü iyi oynamadığımız için hayal kırıklığına uğradım ve üzgünüm. Taraftarlarım için çok üzgünüm çünkü onlar sahadaki en iyi oyunculardı. Maçla ilgili konuşmak çok zor" diye konuştu.

Mourinho: 2-0 oyunu canlı tuttu

Chelsea Menajeri Jose Mourinho, Galatasaray karşısında 90 dakika boyunca sağlam, kendine güvenli ve kontrolü elden bırakmayan bir oyun ortaya koyduklarını ifade etti.

Portekizli teknik adam, 2-0'lık sonucu ulaşmanın kolay olmadığını dile getirerek, "Eğer ikinci yarıda karşı taraf bir gol atsaydı limitte olurdunuz. 2-0 skoru oyunu canlı tuttu. Oyun tarzım çok sağlamdı. Sonuç daha farklı olabilirdi çünkü Galatasaray'dan çok daha iyiydik. İki sarı kartı sevmedim ama sağlam ve rahat bir performans ortaya koydu. Oscar'ın yaptığı bir pozisyon vardı, hakem bunda doğru karar verdi" değerlendirmesinde bulundu.

Mourinho, eski futbolcusu Drogba ile ilgili bir soruya, "Bence en zoru, takımının oynadığı şekildi. Çünkü golcüyseniz ve takımınız hücum yapmıyorsa o zaman yalnız bir adam olursanız. Ki bu dünyadaki her golcünün başına gelebilir. Eğer takım arkanızda değilse yalnız bir adam olursunuz. Yapabileceği çok birşey yoktu" yanıtını verdi.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim