• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Galatasaray Kulübü Başkanı Cengiz: Biz Galatasarayız ve asla pes etmeyiz

Galatasaray Kulübü Başkanı Cengiz: Biz Galatasarayız ve asla pes etmeyiz
Galatasaray Kulübü Başkanı Cengiz, son dönemde kendi aleyhlerine hakem hataları olduğunu savunarak, "Biz Galatasarayız ve asla pes etmeyiz." dedi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Türk Telekom Arena'da Jeunesse Global ile yapılan sponsorluk anlaşmasında, gündeme dair soruları yanıtladı.

Sarı-kırmızılı kulübün başkanı, hakemlerle ilgili taraftarlarının ve camiasının tepkilerini çok iyi bildiklerini anlatarak, şöyle konuştu:

"Burası Türkiye. Maalesef, Cenap Şahabettin'in dediği gibi, 'Bu ülkede mütevazı görünmeyin, gerçek sanırlar.' Siz ne kadar efendi olursanız, asil cevap verirseniz, bu maalesef yanlış değerlendiriliyor. Sizin efendiliğiniz, kibar duruşunuz, zayıflık pısırıklık, özür dileyerek söylüyorum, yumuşaklık olarak algılanıyor. Biz, Galatasaray olarak ağlak ve zırlak bir toplum değiliz. Biz mağlubiyeti de sinemize gururla çekeriz. Genel bir savaşta, kısa bir mağlubiyetler alabiliriz. Biz Galatasarayız ve asla pes etmeyiz. Biz çarpışarak, vuruşarak ölürüz. Biz Galatasarayız, haftada 2 demeç, 3 tane zırvalayan sözler söylemeyiz. Hakemlerde art niyet görmüyoruz ancak aynı hakem aynı hatayı 7 kere yapıyorsa bunun anlamı insan hatası değilidir."

"Federasyonu, MHK'yi fanatik Fenerbahçeli yönetsin"

Mustafa Cengiz, kim yönetirse yönetsin Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Merkez Hakem Kurulu'nda (MHK) görev alanların tarafsız olması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Federasyon bizim federasyonumuz, MHK bizim komitemiz. Basında anlamsız laflar var, 'MHK Galatasaraylı, TFF Beşiktaşlı.' diye. Federasyona da MHK'ye de fanatik Fenerbahçeli gelsin. En değerli rakibimiz oldukları için söylüyorum. Bir insan tuttuğu takım ne olursa olsun objektif değerleri yerin altına alıyorsa 'Yazıklar olsun.' deriz. Bu oyunda da olmayız, bu oyunu da bozarız."

"Hakemler tıraş olurken aynaya baksın"

Cengiz, hakemlerin adalet dağıtıcı kişiler olmadığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hakemlere sesleniyorum, lütfen tıraş olurken aynaya bakın. Maçları tekrar izleyip bakın. Bütün tartışmalı pozisyonlar Galatasaray'ın aleyhine yorumlanıyor. Galatasaray'a çok rahat kart çıkarılıyor, yan hakem çok rahat müdahale ediyor. Eşitlik olsun. Türkiye'de hakemler yanlış eğitiliyor. Hakemlerden adalet bekliyorlar, yanlış. Hakemler adalet dağıtamaz. Hakem tahkim demektir, gözleyen demektir. İngilizcesi 'Referee', referanstan gelir. Sahada siz hakemi hakim olarak görürseniz, bu takıma yanlış yaptım öbürüne de yanlış yapayım duygusuna kapılır. Hakemler hakim değildir. Hakem, gördüğünü çalan, kuralları uygulayan egemendir. Hakemler kendilerini hakim zannetmesin, haklarımızı da yemesin. Galatasaray'ın lütfen önünü kesmeyin. Herkese adil olun. Kimse mutlu değil. Galatasaray asla pes etmeyecektir."

MHK'nin kendi içindeki sorunlarla ilgilenmediklerini anlatan başkan Cengiz, "Yeter ki haksızlık yapmasınlar, objektif olsunlar. Toplumsal kanaat ve vicdan önemlidir. Toplum vicdanında, bir takıma, gruba ve bir aileye haksızlık yapıldığına inanılıyorsa o vicdan sel olur haksızlık yapanı ezer." değerlendirmesinde bulundu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim