• BIST 9079.97
  • Altın 2323.68
  • Dolar 32.3605
  • Euro 34.9265
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Galatasaray final maçına çıkmayacak

Galatasaray final maçına çıkmayacak
Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ve yönetimi, tarihi ve tartışılacak bir karara imza attı... Sarı kırmızılılar, Beko Basketbol Ligi’nde şampiyonu belirleyecek final maçında F.Bahçe Ülker karşısına çıkmamam kararı aldı.

DÜN NELER OLMUŞTU?

Dün saatler 16.30’u gösterdiğinde Galatasaray yönetimi olağanüstü toplandı. Gündem maddesi 
final maçına çıkıp, çıkmamaydı. G.Saray, TBF’nin 5. maç sonrası Fenerbahçe’ye para cezası verip sahasını kapatmaması ve final serisinin 2. maçtaki kararlarıyla şimşekleri üzerine çeken Recep Ankaralı, Rüştü Nuran ile birlikte Emin Moğulkoç’un ataması üzerine, “Final maçına çıkmama” konusu tartışıldı.

 

KARARA İTİRAZ EDEN ÇIKMADI

Ve Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal da bu konuya 
sıcak bakıp, Basketbol Federasyonu’nun çifte standart kararları olduğunu vurguladı. Yarın, Ülker Arena’da oynanacak son maçla ilgili “Sahaya çıkalım mı, çıkmayalım mı?” diye arkadaşlarına sordu.

Camia içinde ve taraftarlar arasında son maça çıkılmaması konusu gün içinde ağırlık kazanmış, sosyal medyada bu konuda bir ağırlık da oluşmuştu. Yöneticilerin de Fenerbahçe Ülker karşısına çıkılmaması konusunda görüş bildirdiler.
Ayrıca, 
Basketbol Federasyonu’nun tarafsız olmadığı fikri de toplantıda hakimiyet kazandı. Oy birliğiyle tarihi karar alınmıştı. Hiç bir yönetici itiraz etmedi ve Galatasaray, sahaya çıkmama kararını kamuoyu ile paylaştı.

PEKİ SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Yarın ne olacak... F.Bahçe, saat 21.00’de Ülker Arena’da oynanacak maç için sahaya çıkacak.
Hakemler de parkedeki yerini alacak ve G.Saray Liv Hospital beklenecek.
15 
dakika sonra saha komiseriyle birlikte maçın  hakemleri G.Saray gelmediği için maçı tatil ettiklerini açıklayan raporu hazırlayacak. TBF Yönetim Kurulu da G.Saray’ı Disiplin Kurulu’na sevkedecek. Kurul, G.Saray’dan savunma isteyecek.
Disiplin 
Kurulu cezaları verdikten sonra TBF Yönetim Kurulu da, maçı 20-0 Galatasaray aleyhine tescil edecek ve F.Bahçe’nin şampiyonluğu resmileşecek.

 

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim