• BIST 9075.66
  • Altın 2300.653
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0795
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Galatasaray - Fenerbahçe Maçından Notlar...

Galatasaray - Fenerbahçe Maçından Notlar...
Spor Toto Süper Lig'in 26. hafta erteleme maçında Galatasaray, evinde Fenerbahçe'yi konuk ediyor.

Spor Toto Süper Lig'in 26. hafta erteleme maçında Galatasaray, evinde Fenerbahçe'yi konuk ediyor.

Ligin 26. hafta erteleme maçında Galatasaray, TT Arena'da ezeli rakibi Fenerbahçe'yi ağırlıyor. Daha önce 381 maçta karşı karşıya gelen iki ezeli rakipte Fenerbahçe'nin 144, Galatasaray'ın ise 122 galibiyeti bulunuyor. 115 karşılaşmada ise eşitlik bozulmadı. 381 maçta Fenerbahçe 529 gol, Galatasaray ise 481 gol attı.

LİGDE 118. RANDEVU

Lig tarihinde ise 117 kez karşı karşıya gelen Galatasaray ve Fenerbahçe, TT Arena'da 118. lig randevusuna çıkıyor. Geriye kalan 117 maçta Fenerbahçe 48, Galatasaray ise 33 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. 36 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Fenerbahçe 151, Galatasaray ise 116 gol attı. İki takım zorlu derbide son 4 sezonda evlerinde maç kaybetmedi. Bu sezon ilk yarıda Ülker Stadyumu'ndaki maç 1-1 eşitlikle sona ermişti.

MUSLERA 200. MAÇINA ÇIKIYOR

Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, oynanacak olan Fenerbahçe derbisiyle birlikte 200. maçına çıkıyor. 2011-2012 sezonda sarı-kırmızılı takıma gelen başarılı file bekçisi, sarı-kırmızılı forma ile 3 Süper Lig, 2 Türkiye Kupası ve 3 TFF Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı. Sarı-kırmızılı ekipte daha önce Zoran Simovic, Cevad Prekazi ve Faryd Mondragon 200'den fazla resmi maça çıkmıştı.

MAÇIN HAKEMİ METE KALKAVAN

Saat 19.30'da başlayacak dev mücadeleyi Mete Kalkavan yönetecek. Mete Kalkavan'ın yardımcılıklarını Aleks Taşçıoğlu ile Esat Sancaktar yapacak. Dördüncü hakem görevini Tolga Özkalfa'nın üstleneceği karşılaşmada, ilave yardımcı hakemler ise Sarper Barış Saka ve Burak Taşkınsoy olacak.

STAT ÇEVRESİNDE YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Zorlu karşılaşma öncesi stat çevresinde olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Karşılaşmayı izlemeye gelen sarı-kırmızılı taraftarlar tek tek aranarak stada alındı. Stat çevresinde kordon oluşturan güvenlik güçleri, adeta kuş uçurtmuyor.

STADIN DOLMASI BEKLENİYOR

Ligin 26. haftasında, güvenlik gerekçesiyle ertelenen zorlu karşılaşma, TFF'nin kararı ile bugün oynanmasına karar verilmişti. Karşılaşmaya hafta içi olmasına rağmen maç saatine kadar stadın dolması bekleniyor. Ligde kötü günler geçiren Galatasaray'da taraftarlar, ezeli rakipleri karşısında galip gelerek moral bulmak istiyor.

CANER ERKİN KADRO DIŞI

Öte yandan, Fenerbahçe Kulübü, Caner Erkin'in Galatasaray karşılaşmasının toplantısında Teknik Direktör Vitor Pereira'ya karşı spor ahlakına aykırı ve seviyesiz davranışta bulunduğu için kadro dışı bırakıldığını açıkladı. Zorlu karşılaşmada takımını yalnız bırakacak olan Caner'in yerine sarı-lacivertlilerde Hasan Ali görev alacak.

VOLKAN DEMİREL'E TEPKİ

Galatasaraylı taraftarlar, ısınmak için sahaya çıkan Fenerbahçeli oyunculara büyük tepki gösterdi. Islıklarla ve tezahüratlarla tepkilerini gösteren Galatasaraylı taraftarlar, özellikle sarı-lacivertli file bekçisi Volkan Demirel aleyhine tezahüratlarda bulundu.

PEREİRA'DAN UMUT BULUT'A BAŞSAĞLIĞI DİLEĞİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Umut Bulut'a başsağlığı diledi. Portekizli teknik adam, Galatasaray soyunma odasına giderek Ankara'da yaşanan terör saldırısında babasını kaybeden Umut Bulut'la bir araya geldi ve başsağlığı diledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim