• BIST 9524.59
  • Altın 2488.992
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6547
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Galatasaray Beşiktaş'a tepki gösterdi

Galatasaray Beşiktaş'a tepki gösterdi
Galatasaray Kulübü Basketbol Koordinatörü Murat Özyer, sahaya yanlış formayla çıkılması nedeniyle 27 dakika geç başlayan karşılaşmada hükmen mağlup ilan edilmelerini isteyen Beşiktaş'a tepki gösterdi.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde, geçtiğimiz Pazar günü oynanan maçta Galatasaray Odeabank, ezeli rakibi Beşiktaş'ı 73-50 yenerken, ev sahibi sarı kırmızılıların sahaya yanlış formayla çıkması yüzünden karşılaşma 27 dakika geç başlamıştı. Siyah-beyazlı kulüp, maç sonrası Basketbol Federasyonu'na başvurarak, "Kurallara göre bir maçın başmaması için en fazla 15 dakika beklenir, bu karşılaşmada 27 dakika beklendi" diyerek, 73-50 mağlup olduğu maçta hükmen galip ilan edilmelerini istemişti.

Beşiktaş'ın bu talebine Galatasaray cephesinden sert bir yanıt geldi. Sarı-kırmızılı kulübün basketbol koordinatörü Murat Özyer, konuyla ilgili olarak Hürriyet Gazetesi'nden Ali Naci Küçük'e yaptığı açıklamada, zehir zemberek ifadeler kullandı. Geçmişte oynanan bazı maçlardan örnekler veren Özyer, şunları söyledi:

"FORMALAR SKORA ETKİ ETMEMİŞTİR!"

Oynanmış bir resmi maçta hava atışı ile başlayan oyun süresinde yapılan hataların dışında (mücbir sebepler hariç ) hiçbir olayın hükmen mağlubiyet sonucu çıkaramaz. Basketbol oyununun doğası buna izin vermez. Bu, sahada ter döken iki takımın oyuncuları için de haksızlık olur. Maç oynanmış ve formalar skora etki etmemiştir.

"BU FORMALARLA DEFALARCA OYNADIK"

Son 5 sezon oynanan kadın ve erkek liglerindeki Galatasaray - Beşiktaş maçlarına baktığımızda Galatasaray birçok kez klasik sarı ve kırmızı renklerden oluşan "parçalı" formasını giymiş. Beşiktaş ise bu derbi maçlara siyah forması ile çıkmıştır. Dolayısıyla iki takım bu formalarıyla TKBL'de defalarca resmi maç oynamıştır.

"BANVİT-GALATASARAY SERİSİNDE İKİ TAKIM BENZER FORMALAR GİYDİ"

Bunun yanında geçen sezon Banvit-Galatasaray play-off serisinin ikinci maçında iki takım bir birine yakın olan "turuncu" tonlarındaki renklerden oluşan formaları giymişler ve maçın başhakeminin ev sahibi takımın formasını değiştirmesi için uyarmasına rağmen Banvit formasını değiştirmemekte ısrar etmiş; buna rağmen başhakem maçı oynatmıştır. Oyun normal süresinde oluşan skora göre de sonuç tescil edilmiştir.

"CANİK MAÇINDA FORMALAR NEREDEYSE BİRBİRİNİN AYNI İDİ"

Yukarıdaki örneğe en yakını yine bu sezon 18 Ocak 2015 günü Canik Belediyesi-Galatasaray Odeabank (üstte) karşılaşmasında yaşanmıştır. Her iki takımın da neredeyse aynı renkte formayla maçın oynanmasına maçın başhakemi tarafından izin verilmiştir. 31 Ocak 2015 Cumartesi günü oynanan ve 73-50 Galatasaray Odeabank'ın farklı galibiyeti ile sonuçlanan kadınlar derbisinde de formalar maçın sonucuna etki etmediği aşikârdır.

"TAKIMIMIZ SALONA ZAMANINDA GELDİ"

Galatasaray Odeabank salona zamanında gelmiş; maçtan 90 dakika evvel yapılan koordinasyon toplantısına katılmış; lisanslarını saha komiserine zamanında teslim etmiş; zamanında sahaya ısınmaya çıkmış; maçın başlama saatinde ilk beşiyle oynamaya hazır şekilde sahada yerini almıştır. Fakat maçın başhakeminin isteği üzerine "maç başlarken" Galatasaray Odeabank Sarı-kırmızı formanın değiştirilmesi istenmiştir.

"İTİRAZ İÇİN NEDEN BİR SAAT BEKLEDİNİZ?"

Takımımız maçın başhakeminin kararına saygı göstererek formasını değiştirmiş; maçın oynanması için iyi niyetini göstermiştir. Buna karşılık saat 14.00'ten itibaren aynı formalarla sahada bulunan takımımızın forma rengine maçın başlama saati olan 15.00'te itiraz etmeleri maçı sahada değil masa başında oynamak istediklerindendir. Eğer “fair-play” ruhu içerisinde maçın başhakemine ve takımımıza formalarımızı ilk gördükleri saat 14.00 te, maçı bu formalarla oynamak istemediklerini iletselerdi iyi niyetlerini gösterirlerdi diye düşünüyorum. Sonuç olarak, maç başhakemin hava atışı ile başlamış, oyun süresince maçın 73-50 olan sonucunu değiştirecek bir hata yapılmamıştır. Forma renkleri skora etki etmemiş ve maç sahada kazanılarak TKBL'nin normal sezonu liderliğinde önemli bir adım atılmıştır."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim