• BIST 9548.09
  • Altın 2499.755
  • Dolar 32.4879
  • Euro 34.5554
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Galatasaray başkan adayı Cemal Özgörkey kimdir?

Galatasaray başkan adayı Cemal Özgörkey kimdir?
Cemal Özgörkey, başkan adaylığını açıkladıktan sonra Ünal Aysal tarafından desteklenecek. Peki Cemal Özgörkey kimdir?


Galatasaray'da olağan üstü genel kurul yaklaşırken başkan Ünal Aysal tarafından yapılan "aday olmayacağım" açıklamasından sonra şimdi de "seçimde Cemal Özgörkey'i destekleyeceğim" açıklaması geldi. Cemal Özgörkey, başkan adaylığını açıkladıktan sonra Ünal Aysal tarafından desteklenecek. Peki Cemal Özgörkey kimdir?

Ünal Aysal'ın Londra'ya Arsenal mücadelesi için giderken takımla beraber havalimanından ayrılmadan yaptığı açıklama seçimlerde kimi destekleyeceğini de açıklığa kavuşturdu. Seçimde aday olmayacağını açıklayan Ünal Aysal tüm ısrarlara rağmen kararından vazgeçmemişti, son yaptığı açıklama ile de seçimlerde aday olmak yerine Cemal Özgörkey'i destekleyeceğini belirtmiş oldu.

Cemal Özgörkey kimdir?

1959 yılında İzmir'de doğan Cemal Özgörkey, orta öğrenimini İzmir Saint Joseph, liseyi 1979 yılında İstanbul Galatasaray Lisesinde tamamladıktan sonra ABD' ye giderek Atlanta'da Oglethorpe Üniversitesi Uluslararası Finans Bölümünü bitirmiştir. İş hayatına; Türkiye'de 1984 yılında Özgörkey Grubu Coca-Cola Şişeleme İzmir Pre-Mix Müdürlüğünde başlayan Cemal Özgörkey, 1987 yılında başladığı 
Coca – Cola İzmir Kemalpaşa Fabrika Müdürlüğü görevini 1990 yılına kadar yürüttü. 1990 –1996 yıllarında grubun fabrika yönetimlerinden sorumlu genel koordinatör yardımcılığı pozisyonunda bulundu.

Özgörkey, 1997 yılından bu yana plastik, ambalaj ve meyve suyu konsantresi sektörlerinde faaliyet gösteren Özgörkey Holding'de Yönetim Kurulu Başkanlığı, 2009 yılından bu yana da meyve ve sebze suyu konsantresi sektörlerinde faaliyet gösteren Anadolu Etap Tarım ve Gıda Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş' nin Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerini sürdürmektedir.

2008-2010 tarihleri arası Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Galatasaray Pazarlama A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olan Cemal Özgörkey, Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) kurucu üyeliği ve 1991-1996 tarihleri arasında da İzmir Atlıspor Kulübü Başkanlığını yürütmüştür. Halen İzmir ve İstanbul Atlıspor Kulüpleri üyesi olan Özgörkey, Brezilya Antalya Fahri Konsolosluğu, Oglethorpe Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyeliği ve Defne – Muhtar Kent Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürütmektedir.

Ünal Aysal açıkladı: Cemal Özgörkey'i destekleyeceğim

Galatasaray'ın yarın Şampiyonlar Ligi'nde Arsenal ile oynayacağı maç için İngiltere'ye giden Başkan Ünal Aysal, Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına açıklamalar yaptı.

Başkan Aysal, basın mensuplarına maçla ilgili görüşlerini açıkladıktan sonra, "Size bir sürprizim var. 25 Ekim'de yapılacak seçim için Cemal Özgörkey kardeşim adaylığını bir basın toplantısıyla açıklayacak. Listesini oluşturdu, ben de onu destekleyeceğim." dedi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim