• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C

Galatasaray 1-6 Real Madrid

ampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Galatasaray, B Grubu'ndaki ilk maçında İspanyol devi Real Madrid'den 6-1'lik ağır bir yenilgi aldı.

Sarı kırmızılı taraftarların 'Tek krallık Galatasaray' yazılı bir kreografiye imza attığı gece adeta bir kabusa dönüştü. Ronaldo'nun 3 gol 1 asist ile oynadığı gecede sarı kırmızılı futbolcular bir varlık gösteremedi. Süper Lig'de oynadığı son 3 maçta sahadan beraberlikle ayrılan Cimbom, kötü performansını Real Madrid karşısında da sürdürdü ve kazanamama serisine 4 maça yükseltti. Maçın golleri ise 33. dakikada Isco, 54 ve 81. dakikalarda Benzema, 62, 65 ve 90+2 de Cristiano Ronaldo kaydederken Galatasaray'ın tek golü ise 84. dakikada Umut Bulut'tan geldi.

Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Mark Clattenburg, Simon Beck, Stephen Child (İngiltere)
Galatasaray: Muslera, Eboue, Chedjou, Dany, Riera, Selçuk İnan, Melo, Engin Baytar (Dk. 62 Bruma), Sneijder, Burak Yılmaz (Dk. 78 Umut Bulut), Drogba (Dk. 46 Amrabat)
Real Madrid: Casillas (Dk. 15 Lopez), Carvajal, Ramos, Pepe, Arbeloa, Modric (Dk. 72 Illarramendi), Khedira, Di Maria, Isco (Dk. 64 Bale), Ronaldo, Benzema
Goller: Dk. 33 Isco, Dk. 54 ve 81 Benzema, Dk. 63, 66 ve 90+1 Ronaldo (Real Madrid), Dk. 84 Umut Bulut (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 31 Melo, Dk. 66 Amrabat, Dk. 85 Riera (Galatasaray), Dk. 45 Pepe (Real Madrid)
 
G.SARAY'IN İLK 11'İNDE 3 TÜRK BAŞLADI
 
UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu ilk maçında Real Madrid'i konuk eden Galatasaray'ın teknik direktörü Fatih Terim, zorlu mücadelede kadroda çok sayıda değişiklik yaptı. Sarı-kırmızılı takımın çalıştırıcısının İspanyol ekibi karşısında sahaya sürdüğü ilk 11'de, 8 yabancı ve 3 Türk oyuncu yer aldı.
 
Real Madrid maçının ilk 11'i, Muslera, Eboue, Chedjou, Dany, Riera, Melo, Engin Baytar, Selçuk İnan, Sneijder, Drogba ve Burak Yılmaz'dan oluşurken, Eray İşcan, Sabri Sarıoğlu, Hakan Balta, Semih Kaya, Bruma, Amrabat ve Umut Bulut yedek oyuncular olarak sahaya çıktılar.
 
Milli takımlardan yorgun döndükleri için Medical Park Antalyaspor maçında oynayamayan Muslera ile Sneijder, Real Madrid karşısında takımdaki yerlerini aldılar. Medical Park Antalyaspor karşısına ilk 11'de çıkan oyunculardan Semih Kaya, Hakan Balta ve Amrabat yedekler arasında bulunurken, Emre Çolak ise kadroya dahil edilmedi.
 
Sakatlığı devam eden Hamit Altıntop'un yanı sıra, Gökhan Zan, Ceyhun Gülselam, Aydın Yılmaz ve Yekta Kurtuluş da maç kadrosunda kendilerine yer bulamadılar. Semih Kaya, sakatlığının ardından son antrenmanda takımla çalışmasına rağmen, teknik direktör Fatih Terim tarafından ilk 11'de düşünülmedi. Fatih Terim'in performans olarak henüz tam hazır olmadığını ve 90 dakika oynayabilmesi için biraz daha zamana gereksinim duyduğunu açıkladığı yeni transfer Bruma da yedekler arasında tercih edildi.
 
Riera bu sezon ilk kez
 
Galatasaray'ın İspanyol futbolcusu Albert Riera, Real Madrid karşılaşmasına ilk 11'de başlayarak, bu sezon ilk kez forma giydi. Sarı-kırmızılı takımın TFF Süper Kupa ile ligde oynadığı 4 karşılaşmasında kendisine yer bulamayan Riera, bu sezonki ilk resmi maçına Real Madrid karşısında çıkmış oldu.
 
Real Madrid'le kapattı, Real Madrid'le açtı
 
UEFA şampiyonlar ligi'nde geride kalan sezondaki son maçını Real Madrid'le oynayan Galatasaray, Avrupa'daki yeni sezonu da yine aynı rakiple karşılaşarak açtı.
 
Geçen sezon "Devler Ligi" çeyrek finalinde eşleştiği rakibine deplasmanda 3-0 yenilen ve İstanbul'da oynadığı maçı 3-2 kazanmasına rağmen elenmekten kurtulamayan sarı-kırmızılı ekip, İspanyol temsilcisiyle 131 gün sonra yine Türk Telekom Arena'da karşı karşıya geldi.
 
Taraftarlardan koreografi
 
Karşılaşma için Türk Telekom Arena'yı tamamen dolduran Galatasaray taraftarları, maç öncesi Pegasus Tribünü'nde bir koreografi sergilediler. Açılan sarı, kırmızı ve beyaz karton üzerine makaralarla önce, üzerinde "Mektebi Sultani" yazısı bulunan bir koltukta oturan Ali Sami Yen ve önünde aslanlardan kaçan Real Madrid'li Cristiano Ronaldo ile Juventuslu Andrea Pirlo'nun resmedildiği bir resim tribüne çekildi. Sonrasında ise bu koreografinin üzerinde, zırhlarını giymiş şekilde, kılıç ve oklarıyla teknik direktör Fatih Terim ile sarı-kırmızılı oyuncuların yer aldığı başka bir görüntü yer aldı.
 
Tribünlerden büyük alkış alan koreografi, yabancı basın mensuplarının da ilgisini çekti.
 
Medyadan büyük ilgi
 
Galatasaray-Real Madrid karşılaşması için 54'ü yabancı olmak üzere toplam 281 medya mensubu akreditasyon yaptırdı. Karşılaşmayı, İspanya'nın yanı sıra, Hollanda, İngiltere, İtalya, Almanya, Sırbistan, Makedonya, Irak ve KKTC'den medya mensupları takip etti.
 
Ancelotti'den rekor
 
Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, Galatasaray maçında bir rekoru da eline geçirdi. Sezon başında İspanyol ekibinin yeni teknik direktörü olan Ancelotti, UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinin en fazla takımla katılan teknik adamı unvanının sahibi oldu. 
 
Kariyerinde daha önce Parma, Juventus, Milan, Paris St. Germain ve Chelsea ile UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yer alan İtalyan teknik adam, Real Madrid'le takım sayısını 6'ya çıkardı. Ancelotti'nin ardından, "Devler Ligi"nde 5'er farklı takımla mücadele veren Rafael Benitez, Ronald Koeman ve Claudio Ranieri geliyor.
 
Bale, "Devler Ligi"nde son karşılaştığı rakibin kadrosunda
 
Rekor transfer ücretiyle Real Madrid'in kadrosuna katılan İngiliz futbolcu Gareth Bale, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne eski rakibinin kadrosunda yer alarak dönüş yaptı. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde en son 2010-2011 sezonunda çeyrek finalde Tottenham formasıyla Real Madrid'in karşısına çıkan Bale, aradan geçen 2 sezonun ardından bu kez İspanyol takımının kadrosunda yeniden bu kulvarda sahaya çıkmış oldu.
 
Gareth Bale'li Tottenham, 2010-2011 sezonu çeyrek finalinde Real Madrid'e 4-0 ve 1-0'lık sonuçlarla yenilerek elenmişti. Gallerli yıldız H, Galatasaray karşısında Real Madrid'in yedekleri arasında teknik direktör Ancelotti'nin tercihi oldu. 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim