• BIST 8980.74
  • Altın 2276.601
  • Dolar 32.3101
  • Euro 35.0399
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Galata Köprüsü’nde balık tutma yarışı renkli görüntülere sahne oldu

Galata Köprüsü’nde balık tutma yarışı renkli görüntülere sahne oldu
Tarihi Yarımada Fatih Balık Festivali'nin ikinci gününde Galata Köprüsü'nde yapılan Balık Tutma Yarışması'nda balıkçılar kıyasıya yarıştı.

Tarihi Yarımada Fatih Balık Festivali'nin ikinci gününde Galata Köprüsü'nde yapılan Balık Tutma Yarışması'nda balıkçılar kıyasıya yarıştı. Renkli görüntülere sahne olan yarışmada, tuttuğu 5 kilo 600 gram balıkla İsmail Küçükosmanoğlu birinci oldu.

Fatih Belediyesi tarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenen Tarihi Yarımada Fatih Balık Festivali'nin ikinci gününde balıkçılar Galata Köprüsünde balık tutma yarışına girdi. Sabah saat 08.00'da başlayarak saat 12.00 kadar devam eden yarışmada 92 balıkçı kıyasıya yarıştı. Yarışma sırasında oltalarına balık gelen balıkçılar, çalan müziklerle Karadeniz yöresel oyunlarını oynayarak eğlenirken, balık tutamayanlar ise balığın olmadığından şikayet etti. Balık severlerin yoğun ilgi gösterdiği yarışma renkli görüntülere sahne oldu. Eğlenceli bir ortamda geçen yarışma sonucunda, balıkçıların tutukları balıklar tartılarak, birinci belirlendi. Etkinliğe katılan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de balık tuttu. Programın sonunda ise Galata Köprüsünün üzerine kurulan ızgaralarda pişirilen balıklar vatandaşlara ikram edildi.

"Burada balık tutmak kadar önemli olana İstanbul'u hissetmek"

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Balık Tutma Yarışması sırasında Galata Köprüsü'ne gelerek balıkçılarla sohbet etti. Başkan Demir, yarışma sırasında denize olta atarak, balık tutmaya çalıştı. Oltayı tutuğu sırada açıklamalarda bulunan Başkan Demir, "Geçen yıllara göre balık bu sene daha fazla var. Önceki yıllarda 300 gram 400 gram balık varken, ben görebildiğim kadarıyla, bu sene fazla var. Tam kefalin zamanı büyük ve güzel bir yarışma olacak. Birde bunun yanı sıra burada İstanbul var. Burada baktığınız zaman Tarihi Yarımada'nın en güzel siluetinin en güzel yerini buradan görebiliyorsunuz. Yeni İstanbul ve Eski İstanbul'un en iyi noktası burasıdır. Bence burada balık tutmak kadar önemli olan başka bir olay burada İstanbul'u hissetmek ve yaşamaktır" dedi.

"Festival kapsamında bütün deniz ürünlerini İstanbullularla buluşturduk"

Balıkçılara başarılar diledikten sonra konuşma yapan Başkan Demir, "Eylül ayı balık avlama yasağının kaldırıldığı, artık insanların kışa göre kendisini hazırladığı ve balıkçılığın, balık tutma mevsiminin başladığı aydır. Biz her yıl mümkünse eğer Balık Festivalini düzenliyoruz. Artık Geleneksel hale gelen festivalimizin 12'inci yılını kutluyoruz. Festivalin birinci gününde dün yaklaşık 30 bin kişiye balık ekmek dağıttık. Izgara balıktan, tavaya kadar, kalamardan midyeye kadar aşağı yukarı bütün deniz ürünlerini İstanbullularla buluşturduk. Artık Balık Festivali haline dönüşen etkinlik çok güzel oldu" diye konuştu.

Galata Köprüsü'nün Oltacı Babası balık tutma yarışmasını kazandı

Balıkçıların sohbetleriyle eğlenceli bir ortamda geçen Balık Tutma Yarışması'nı Galata Köprüsü'nün oltacı Babası olarak tanınan İsmail Küçükosmanoğlu kazandı. Yarışmada 5 kilo 600 gram balık yakalama başarısı gösteren İsmail Küçükosmanoğlu, rakiplerine yaklaşık 2 kilo fark attı. Yarışma sırasında yapılan röportajda Galata Köprüsünün Balıkçı Babası olarak yarışmada iddialı olduğunu söyleyen İsmail Küçükosmanoğlu, "Senelerin verdiği bir tecrübe ile balık tutma yarışmasına katıldım. Yarışmayı farklı bir şekilde kazandım. 52 senedir balık tuttuğum için yarışmada iddialıydım. 5 kilo 600 gram balık tutarak diğer arkadaşlarıma bayağı bir fark attım" şeklinde konuştu.

Galata Köprüsü’nde balık tutma yarışı renkli görüntülere sahne oldu

Galata Köprüsü’nde balık tutma yarışı renkli görüntülere sahne oldu

Galata Köprüsü’nde balık tutma yarışı renkli görüntülere sahne oldu

Galata Köprüsü’nde balık tutma yarışı renkli görüntülere sahne oldu

Galata Köprüsü’nde balık tutma yarışı renkli görüntülere sahne oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim