• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Gagauz Türkü Çocuklara TİKA’dan Eğitim Desteği

Gagauz Türkü Çocuklara TİKA’dan Eğitim Desteği
Moldova Cumhuriyeti Gökoğuz Yeri Çadır-Lunga kasabasında hizmet veren 7 No'lu kreşin zemini çöken yemekhane bölümüne Türk İşbirliği ve Koordinasyon...

Moldova Cumhuriyeti Gökoğuz Yeri Çadır-Lunga kasabasında hizmet veren 7 No'lu kreşin zemini çöken yemekhane bölümüne Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)tarafından tadilat ve donanım desteğinde bulunuldu. Çalışma izni iptal edilen 150 öğrencili kreş TİKA desteğiyle yeniden hizmete açıldı.

TİKA, Moldova'da gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda Moldova genelinde farklı sektörlerde önemli projelere imza atan TİKA tarafından Moldova Cumhuriyeti Gökoğuz Yeri Çadır-Lunga kasabasında hizmet veren 7 No'lu kreşin zemini çöken yemekhane bölümünetadilat ve donanım desteğinde bulunuldu.

1968 yılından bu yana faaliyet gösteren Çadır-Lunga 7 No'luKreş'in yemekhane bölümünün zemininin çökmesi ve mutfağın kullanılamaz hale gelmesinden dolayı kreşin çalışma izni devlet müfettişleri tarafından iptal edildi. Çatısı, ısıtma sistemi, pencere ve kapıları ile çevre düzenlemesi öğrenci velilerinin girişimleriyle henüz yenilenen kreşe kayıtlı 150 öğrenci, diğer kreşlerdeki doluluk sebebiyle öğrenimlerine ara vermek zorunda kaldı.

Çadır-Lunga Belediye Başkanı Anatolii Topal tarafından TİKA'ya iletilen işbirliği önerisi doğrultusunda 7 No'lu kreşin yemekhane bölümünün çöken zemini onarılarak temeli desteklendi. Yemekhane bölümünde bulunan mutfağın ve çamaşırhanenin tadilatı yapılarak donanımı yenilendi. Tadilat sonrasında çalışma izni devlet müfettişlerince onaylanan kreş tekrar hizmete açıldı.

Kreşin yeniden hizmete açılması vesilesi ile düzenlenen törende Gökoğuz Yeri Başkanı İrinaVlah, Çadır-Lunga Belediye Başkanı Anatolii Topal, Çadır-Lunga Valisi Valentin Kara, T.C. Kişinev Büyükelçisi Mehmet Selim Kartal ve TİKA Kişinev Program Koordinatörü Canan Alpaslan söz aldı. Gökoğuz Yeri Başkanı İrinaVlah, tadilat ve donanım çalışmaları yaklaşık bir buçuk ay içerisinde tamamlanan kreşe TİKA'nın sağladığı hızlı destek için teşekkür etti. Gökoğuz Yeri Başkanı Vlah, hükümet, belediye ve işbirliği ortakları arasında sağlanan uyumun sonuçlarının Gökoğuz Yeri sakinleri için çok açık olduğunu belirtti.

TİKA'nın Gökoğuz Yeri'nde okulöncesi eğitime verdiği desteğin yeni projelerle devam etmesi planlanıyor.

Gagauz Türkü Çocuklara TİKA’dan Eğitim Desteği

Gagauz Türkü Çocuklara TİKA’dan Eğitim Desteği

Gagauz Türkü Çocuklara TİKA’dan Eğitim Desteği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim