• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Gabriel: Küçük bir grup Almanya’nın imajına zarar veriyor

Gabriel: Küçük bir grup Almanya’nın imajına zarar veriyor
Başbakan Yardımcısı ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Sigmar Gabriel, aşırı sağ radikal ve sağ popülist küçük bir grubun Almanya'nın imajını...

Başbakan Yardımcısı ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Sigmar Gabriel, aşırı sağ radikal ve sağ popülist küçük bir grubun Almanya'nın imajını kötülediğini söyledi.

"Bu aralar Almanya hakkında olumsuz resim oluşuyor. Almanlar aşırı sağ radikal olmadığı gibi sağ popülist de değil. Anayasamız ve öncü kültürümüzle ilgisi olmayan küçük bir grup ülkemizin adını kötüye çıkarıyor. Almanya, aşırı sağcı şiddet yanlıları, Pegidacılar ve Almanya için Alternatif Partisi (AfD) ile değil, çalışan, hukuka ve yasalara saygılı başkalarına yardımda bulunan insanlar tarafından temsil ediliyor." diyen Gabriel, mülteci krizi nedeniyle korkusu olan vatandaşlarla aşırı sağcıların ayrı ele alınması gerektiğini söyledi.

"MÜLTECİ KRİZİNİN TOPLUMU BÖLMESİNDEN ENDİŞE EDİYORUM"

Almanya'nın yaşadığı mülteci krizinin toplumu böleceği endişesi yaşadığını belirten SPD Genel Başkanı Gabriel, mülteci tartışmalarının vatandaşların politik sisteme yabancılaşmasına sebep olacağını ileri sürdü. Bild gazetesine konuşan Gabriel, "Birçok vatandaş, politikacıların vatandaşların endişelerini ciddiye almadığını düşünüyor." dedi.

Özellikle mülteci karşıtı hareketlerin yoğun olduğu Doğu Almanya'yı işaret eden Sigmar Gabriel, "Özellikle Doğu Almanya'da insanlar gayretli şekilde çalışıyor ama yeterli ücret alamıyor. Daha sonra düşük bir emeklilikle yetiniyorlar. Bu nedenle hayal kırıklığı artıyor." dedi. Irkçılığın özrü olamayacağını söyleyen Gabriel, seçimlere katılımların az olması ve demokrasiye olan güvenin azalmasının bir açıklaması olduğunu dile getirdi. Gabriel, "Bu insanları gözden kaçırmamalıyız. "Mülteciler için her şeyi yapıyorlar ama bizim için hiçbir şey" cümlesi toplumu yer bitirir." ifadelerini kullandı.

"İSTİFA ETMEM SÖZ KONUSU OLAMAZ"

13 Mart'ta Baden- Württemberg, Rheinland- Pfalz ve Sachsen- Anhalt da Eyalet Parlamentosu seçimlerinde SPD'nin başarısız olması halinde istifa etmesinin söz konusu olmayacağını söyleyen SPD Genel Başkanı Gabriel "Eyalet seçimleri sonrası neden bir partinin genel başkanı istifa etsin. Eğer CDU Genel Başkanı Angela Merkel, eyalet seçimleri sonrası istifa etseydi bugün başbakan olamazdı." dedi. Almanya'nın yaşadığı krizden kaçışın olmadığını söyleyen Gabriel, SPD ve Almanya için sorumluluk aldığını ve almaya devam edeceğini sözlerine ekledi.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim