• BIST 9645.02
  • Altın 2416.563
  • Dolar 32.5805
  • Euro 34.8213
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 23 °C

Futbolla “Toroslar’dan Suriye’ye Dostluk Köprüsü” Kuruluyor

Futbolla “Toroslar’dan Suriye’ye Dostluk Köprüsü” Kuruluyor
Mersin'deki Suriyeli öğrenciler ile Türk öğrenciler arasında dostluk ilişkilerini geliştirmek amacıyla "Toroslar'dan Suriye'ye Dostluk Köprüsü Futbol...

Mersin'deki Suriyeli öğrenciler ile Türk öğrenciler arasında dostluk ilişkilerini geliştirmek amacıyla "Toroslar'dan Suriye'ye Dostluk Köprüsü Futbol Turnuvası" düzenlendi.

Merkez Toroslar ilçesindeki Musalı Veli Haşim Çiftçi Ortaokulu tarafından düzenlenen turnuvaya, Çapar Ayvagediği Ortaokulu, Musalı Veli Haşim Çiftçi Ortaokulu, Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü Toroslar 1 Nolu Geçici Eğitim Merkezi ve Toroslar 2 Nolu Geçici eğitim Merkezi öğrencileri katıldı. Musalı'da yapılan turnuvaya Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yabancılara Yönelik Yürütülen Eğitim Hizmetlerinden Sorumlu Şube Müdürü Murat Bağış ile Türk ve Suriyeli öğrencilerin aileleri de katıldı.

Turnuva öncesinde bir konuşma yapan Mersin İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bağış, 2011'den sonra ülkelerindeki savaştan kaçan yaklaşık 200 bin Suriyeli mültecinin Mersin'e geldiğini anımsattı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yasal düzenlemelerine uygun olarak başta okul çağındaki Suriyeli çocuklar olmak üzere bütün Suriyelilere örgün ve yaygın alanda eğitim hizmeti vermeye ve yeni bir umut olmaya çalıştıklarını söyledi. Eğitim hizmetlerinin yanında bütün geçici eğitim merkezlerinde yoğun bir şekilde sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler de düzenlediklerini belirten Bağış, bu çalışmalarla Suriyelilerin beynindeki ve yüreğindeki acı hatıraları silmek, bu hatıraların yerine yeni umutlar ve mutluluklar yerleştirmek kaygısında olduklarını dile getirdi.

Musalı Veli Haşim Çiftçi Ortaokulu Müdürü Kenan Sar ise bu turnuvayla Suriyeli öğrencilere güzel vakit geçirtmeyi, onları mutlu etmeyi ve kendi öğrencileriyle dostluklar kurmalarını sağlamayı amaçladıklarını vurguladı.

Daha sonra oynanan maçların ardından, turnuvaya katılan tüm takımlara kupa, öğrencilere de madalya verildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim