• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

'Futbol şehitleri' unutulmadı

'Futbol şehitleri' unutulmadı
Samsunspor kafilesini taşıyan otobüsün 1989'da Malatyaspor deplasmanına giderken yaptığı kazada hayatını kaybedenler, kazanın 27. yılında kabirleri...

Samsunspor kafilesini taşıyan otobüsün 1989'da Malatyaspor deplasmanına giderken yaptığı kazada hayatını kaybedenler, kazanın 27. yılında kabirleri başında anıldı. Anma törenine Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da katıldı.

İlk tören İlkadım ilçesindeki Asri Merzarlığı'ndaki Teknik Direktör Nuri Asan'ın kabri başında yapıldı. PTT 1. Lig takımlarından Samsunspor'un başkan ve yönetim kurulu üyeleri, futbolcular ile taraftarların hazır bulunduğu anma programı öncesi katılımcılara üzerinde kazada hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının yer aldığı "Unutmayacağız-Unutturmayacağız" yazılı atkı dağıtıldı. Tüm şehitler için yapılan saygı duruşunun ardından Samsunpor'un kaza geçirdiği otobüste bulunan Samsunspor'un o dönemki Futbol Şube Sorumlusu Mustafa Mutlu, 20 Ocak 1989 tarihinde yaşanan kazayı anlattı.

Daha sonra günün anlam ve önemine dair kısa bir konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, şunları kaydetti: "Kazada hayatını kaybeden oyuncusundan şoförüne kadar Allah'tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine buradan tekrar taziyelerimizi, dualarımızı gönderiyoruz. Rabbim bu tür kazalardan muhafaza etsin. Tüm önlemlerin alınarak bundan sonraki zamanlarda da yolumuza devam edeceğiz. Rabbim onların mekânlarını cennet etsin. Tüm taraftarlar, tüm Türk spor camiası bugünü hatırlıyor, unutmuyor. Eminim ki futbol taraftarıyım diyen herkes, futbola gönül verdiğini söyleyen herkes birer Fatiha gönderecektir. Onların anısına tüm Türkiye'den. Buradan tüm spor camiasına bu çağrıyı yenilemek istiyorum. Medya aracılığıyla da bunu ileterek tüm Türkiye'den kardeşlerimizden halkımızdan onlara birer Fatiha istiyorum bugün. Ruhları şad olsun, mekanları cennet olsun. Rabbim hepsine rahmet eylesin."

Konuşmaların ardından Bakan Kılıç ve Samsunspor yönetimi mezara çelenk bıraktı. Bakan Kılıç ve beraberindekiler daha sonra diğer Kıranköy Mezarlığı'ndaki Asım Özkan'ın kabrini ziyaret etti.

Mezarlıklardaki anma programının ardından Samsunsporlu yöneticiler Cumhuriyet Meydanı'ndaki Kızılay aracında kan bağışında bulundu.

1989 yılında Malatyaspor deplasmanı için yola çıkan Samsunsporlu futbolcu ve kulüp çalışanları, kulübün otobüsü ile Havza'da trafik kazası geçirmişti. Kazada Teknik Direktör Nuri Asan, futbolculardan Muzaffer Badaloğlu, Mete Adanır, Zoran Tomiç ile şoför Asım Özkan hayatını kaybetmişti. Kazada hayatını kaybedenler "Futbol şehidi" olarak anılmıştı.

'Futbol şehitleri' unutulmadı

'Futbol şehitleri' unutulmadı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim