• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Futbol dünyasının devleri Antalya’da futbol zirvesinde buluştu

Futbol dünyasının devleri Antalya’da futbol zirvesinde buluştu
Dünyanın dev futbol kulüpleri Antalya'da bir araya geldi. Acıbadem Sports tarafından Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen "Uluslararası Futbol Bilimleri...

Dünyanın dev futbol kulüpleri Antalya'da bir araya geldi. Acıbadem Sports tarafından Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen "Uluslararası Futbol Bilimleri Konferansı" başladı.

Antalya, Türk futbolunun geleceği adına önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Türkiye'de FIFA'nın "Mükemmeliyet Merkezi" sertifikası sahibi Acıbadem Sports, Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilen "Uluslararası Futbol Bilimleri Konferansı'na ev sahipliği yaparak futbolun bilimsel tarafını her açıdan masaya yatırıyor. Barcelona, Manchester United, AC Milan, Porto, Liverpool, Sevilla, Arsenal, Benfica, Ajax, Real Sociedad ve Almanya Milli Takımı gibi dünyaca ünlü takımlardan konuşmacıların katıldığı futbol zirvesi Antalya Belek'te başladı.

FUTBOL BİLİMİNDE EN YENİ GELİŞMELER

İki gün sürecek Uluslar arası Futbol Bilimleri Konferansı'nın açılışında konuşan Acıbadem Sports Tıbbi Direktörü Prof. Dr. Ömer Taşer, dünyanın dev takımlarından gelen katılımcıların futbol bilimindeki en yeni bilgileri ve en yeni teknolojileri paylaşma imkanı bulacağını belirterek, Acıbadem Sports'un bu konferans ile çıtayı daha da yükselttiğini söyledi.

Sadece Türkiye'de değil tüm dünyada spor ve sporcunun desteklenmesini amaçladıklarını vurgulayan Prof. Dr. Ömer Taşer, gelecek yıl Acıbadem Üniversitesi bünyesinde Spor Bilimleri Fakültesi'nin hizmete gireceğini belirtti.

Dünya Futbol Zirvesi'nin açılışında konuşan FIFA F-MARC Program Sorumlusu Mario Bizzini, Antalya'da gerçekleştirilen bu çok önemli konferansa katılmaktan son derece memnun olduğunu belirterek, "Türkiye'de bir dizi konferansa katıldım ve futbolun Türkiye'de önemli değil en önemli spor olduğunu gördüm. Dünyada 40'dan fazla FIFA Mükemmeliyet Merkezi var ve Acıbadem Sports bunlardan birisi. Spor alanında son derece aktif olan Acıbadem Sports'u, dünya futbolu adına düzenlediği bu önemli organizasyondan dolayı da tebrik ediyorum. FIFA Mükemmeliyet Merkezi'nin hedefi de bilgiyi paylaşabilmek." diye konuştu.

"TÜRK MİLLİ FUTBOL TAKIMI'NA BAŞARILAR DİLİYORUM"

Konuşmasında futbolda sakatlıkları önleme programlarını da anlatan Mario Bizzini, yapılan araştırmalarda bu çalışmalar sayesinde temassız sakatlanmalarda son yıllarda önemli oranda azalma olduğunu belirterek, özellikle ısınma ve birtakım egzersizler ile belirli sakatlıkları yüzde 50'ye kadar azaltmanın mümkün olduğunu söyledi. Mario Bizzini, "Türk Milli Takımı'na bu yıl Avrupa Kupası'nda başarılar diliyorum." diye konuştu.

İki gün sürecek zirvede her biri alanında uzman ve uluslararası arenada tanınmış spor bilimcileri, kondisyonerler, performans analistleri, takım doktorları ve fizyoterapistler sporcuların performans ve başarılarını artırmak için gerekli olan uygulamaları ve yöntemleri anlatıyor olacak.

Katılımcılar ayrıca konferans boyunca spor bilimindeki en inovatif teknolojileri test etme ve workshoplara katılma imkanı da buluyor.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim