• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Futbol ciddiyet işidir

Futbol ciddiyet işidir
Maçtan önce kağıt üzerinde favori bir Fenerbahçe, diğer tarafta da şiddetle puana ihtiyacı olan bir Akhisar takımı vardı.

Maçın gidişatı da, Fenerbahçe’nin oyuna hakim olacağı, Akhisar’ın savunma anlayışında olup kontralarla gol arayacağı şeklinde olacaktı. Nitekim maçın özeti bu şekildeydi. F.Bahçe erken yediği golle, zaten savunma için çıkan Akhisar’ın direncine daha da direnç kattı.
Fenerbahçe ilk yarıda topa hakim olmasına, baskılı oynamasına rağmen, pozisyon üretmekte çok zorlandı. Belki Emenike ile 13. dakikadaki pozisyon gol olsaydı, maçın gidişatı biraz daha farklı olabilirdi. F.Bahçe ilk yarıda neyi doğru yaptı? Neyi yapamadı? Göze batan en önemli şey, Kuyt’ın ve Emenike’nin sürekli Sow’un yanında olmasıydı. Bu pozisyon, Akhisar’ın ekmeğine yağ sürdü. Zaten sıkışmış olan oyunu daha da sıkıştırdılar. Tabii ki zaman zaman Kuyt da, Emenike de içeri girip beklerine koridor açacaklar ama sürekli o bölgede olmaları, hem Caner’in hem Gökhan’ın işini çok zorlaştırdı.

KARTAL UYARMIŞTIR
Fenerbahçe’nin orta sahada ve hücum bölgesinde yaptığı kritik pas hataları, Akhisar’ın arayıp da bulamadığı kontraların oluşmasına neden oldu. Ki, Akhisar’ın attığı ilk gol de böyle bir pas hatasından geldi. Kapanan oyunda, şu şekilde gol bulabilirsiniz; Ya duran toptan, ya bir şuttan, ya da hareketli ve hızlı oynayarak, rakip takımın defansının pozisyonunu bozarsınız. Nitekim gol de, Güray’a nazire yaparcasına Meireles’ten geldi.
İkinci yarı soyunma odasında İsmail Kartal, Kuyt’a ve Emenike’ye, “Kanatta oynuyorsunuz” diye hatırlatmış olmalı ki, ilk 15 dakikalık bölümde kanatta bir Emenike rüzgarı izledik. Bu süre zarfı içerisinde, yakaladıkları gol pozisyonlarını cömertçe harcadılar. Ne kadar zorlasalar ve baskı altına alsalar da, yakalamış olduğu pozisyonları değerlendiremeyen F.Bahçe futboldaki, “Atamayana atarlar” kuralının mağduru oldu. Son 10 dakika yorgunluk belirtileri gösteren Fenerbahçe, Akhisar’a kontraatak hücumuyla bulduğu golle yenildi.

KAYBETTİLER AMA...
Fenerbahçe, 3 puan kaybetmiş olabilir. Lider olacakken, 3. sıraya düşmüş olabilir. Ama oynadıkları oyunun karşılığını ilerleyen haftalarda muhakkak alacaktır. Bu maçtan çıkarılması gereken en önemli ders, rakip kim olursa olsun ciddiye alacak ve ciddi hareket edeceksin. Fenerbahçe bugün kaybetti ama bu uyarımızı dikkate alırsa, ileride kazanır.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim