• BIST 9107.38
  • Altın 2324.452
  • Dolar 32.3734
  • Euro 34.9681
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Furkan Vakfı’ndan Kutlu Doğum Konferansı

Furkan Vakfı’ndan Kutlu Doğum Konferansı
Son günlerde medyada aleyhinde yapılan haberlerle gündeme gelen Alparslan Kuytul, Furkan Vakfı tarafından Kutlu Doğum münasebetiyle tertiplenen konferansa...

Son günlerde medyada aleyhinde yapılan haberlerle gündeme gelen Alparslan Kuytul, Furkan Vakfı tarafından Kutlu Doğum münasebetiyle tertiplenen konferansa konuşmacı olarak katıldı. "Peygamberi Mesajın Çağımıza Kazandıracakları" konulu konferans, Adana Mimar Sinan Açıkhava Tiyatrosunda yaklaşık 20 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Alanda bulunan binlerce kişi Peygamber Efendimiz'in mesajının anlatıldığı konferansta, hem coşkulu hem duygulu anlar yaşadı. Halk sık sık sloganlar attı ve tekbirler getirdi. Konferans, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Açılış ve selamlama konuşmasını Furkan Vakfı Başkanı Hasan Demir'in yaptığı program, etkinlik gösterisiyle devam etti. Etkinlik esnasında öncü neslin okuduğu ve Allah'a, İslam medeniyetini kurmak için ömür boyu çalışmak üzere söz verildiği "ahde" on binler eşlik etti.

Ayrıca programda Peygamber efendimizi anlatan sinevizyon gösterimleri, şiir dinletisi ve Grup Furkan yer aldı. Halk, salavatlara ve ezgilere telefonlarının ışıklarını açarak eşlik etti ve binlerce kişi ellerinde bulunan "Öncü Nesil Peygamberin izinde" yazılı pankartları salladı.

Binlerce kişi saf tutarak Alparslan Kuytul'un imamlığında namaz kıldı. Akşam namazından sonra Grup Furkan yeniden sahne aldı. Daha sonra Nisan ayında 5. yılını tamamlayan Furkan Nesli Dergisi yazar kadrosuna ve derginin başyazarı olan Alparslan Kuytul'a, derginin imtiyaz sahibi olan Hasan Demir tarafından plaket takdimi yapıldı.

"Peygamberi Mesajın Çağımıza Kazandıracakları" konulu konferansta Alparslan Kuytul şunları söyledi: "Peygamberimiz gibi bütün alanlarda inkılap gerçekleştiren başka bir insan bulunamaz. Efendimiz toplumu değiştiriyordu, insanları değiştiriyordu, çağları değiştiriyordu. Hz. Muhammed'in ulaştığı başarıya ne bir lider ne bir hükümdar ulaşamamıştır. Hz. Muhammed (s.a.v.), sadece Arabistan'a değil, bütün âlemlere uyarıcı olsun diye gönderildi. Her peygamberin mesajı Tevhid'tir. Tevhid sadece Allah'ın varlığını, birliğini anlatmak değildir. Tevhid Allah'ın otoritesini anlatmaktır ve Allah'ın dünyasında Allah'ın dediğinin olması gerektiğini savunmaktır. Hz. Peygamber (s.a.v.) dünya lideridir. Çünkü sınıf, ırk vs. ayrımı yapmadan bütün insanlığa hitap etmiştir".

"Hz. Peygamberin mesajı gerçekleştirilmediği zaman o toplumda huzur olmaz" diyen Alparslan Kuytul Hz. Peygamberin mesajının evrensel bir mesaj olduğunu ve Allah Resulü "nün bizi ümmet olarak isimlendirdiğini söyledi. "Bugünkü Müslümanların ümmet olmaya ihtiyacı var" diyen Kuytul, Müslümanların eskiden ümmet olduğu, ama Birinci Dünya Savaşından sonra parçalandığı ve şuan yeniden ümmet olmaya ihtiyaç olduğu, aksi takdirde Müslümanların parçalanmaya devam edeceği tespitinde bulundu.

Konferans, halktan gelen soruların konuşmacı Alparslan Kuytul tarafından cevaplanmasıyla sona erdi.

Furkan Vakfı’ndan Kutlu Doğum Konferansı

Furkan Vakfı’ndan Kutlu Doğum Konferansı

Furkan Vakfı’ndan Kutlu Doğum Konferansı

Furkan Vakfı’ndan Kutlu Doğum Konferansı

Furkan Vakfı’ndan Kutlu Doğum Konferansı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim