• BIST 8979.75
  • Altın 2278.534
  • Dolar 32.3091
  • Euro 35.0426
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 18 °C

Fujifilm ve Lidya Grup anlaşma imzaladı

Fujifilm ve Lidya Grup anlaşma imzaladı
Grafik sistemlerde öncü Fujifilm ile doküman çözümlerinde başarılı çalışmaları olan Lidya Grup, önemli bir iş birliğine imza attı.

Lidya Grup, geniş format dijital baskı sektöründe sunduğu çözümlerle sektör profesyonellerinin yakından takip ettiği Fujifilm’in; Acuity LED, Acuity FB ile Uvistar serisi makinelerini satış ve satış sonrası hizmet kanalına dahil etti. Fujifilm bu iş birliği sayesinde UV dijital baskı pazarındaki payını yüzde 25’e çıkarmayı hedefliyor.

Geliştirdiği teknolojileri Türkiye’nin her yanına ulaştırmayı amaçlayan Fujifilm, bu alanda önemli bir iş birliği gerçekleştiriyor. Türkiye genelinde hizmet veren 4 farklı şirketi, 8 bölge bayi, 5 bölge ofisi ve 100’e yakın uzman personeli bulunan, ayrıca doküman çözümlerinde pek çok başarılı çalışmaya imza atan Lidya Grup, Fujifilm’in Acuity LED ve Acuity FB ile Uvistar serisi makinelerinin satışını ve satış sonrası hizmetlerini gerçekleştirecek. Fujifilm ve Lidya Grup arasında yapılan anlaşma, tüm dijital baskı sektörüne, hem iç mekân hem de özellikle açık hava reklamcılığına yeni bir soluk getirecek.

Fujifilm’in; fotoğraf kalitesinde yüksek hızlı dijital baskı yapan Acuity Advance  UV Flatbed dijital baskı makinesi, hızlı ve düşük maliyetli olmasının yanı sıra çok amaçlı baskı yapan  Uvistar II UV dijital baskı makinesi ve  LED kurutmalı Acuity LED 1600 UV dijital baskı makinesi, sektörün yakından takip ettiği önemli makineler. Mevcut satış kanallarının büyütülerek pazar payının artırılmasına yönelik gerçekleştirilen işbirliği, gelişen pazarın ihtiyaçlarını karşılamak adına büyük önem taşıyor.

SEKTÖRÜ ÇOK İYİ TANIYORUZ

Geniş format dijital baskı alanında üretimde verimlilik ve kaliteye önem veren firmaların yakından takip ettiği bir marka olduklarını belirten Fujifilm Dış Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Cengiz Metin, “Taleplere hızlı bir şekilde yanıt veriyoruz. Çok iyi tanıdığımız geniş format dijital baskı sektörüne; kaliteli, yaratıcı baskılara imkan veren ve düşük üretim maliyeti sağlayan çözümler sunuyoruz. Bu üç madde zaten sektörün ana ihtiyacı ve karlılık bu özelliklerden geliyor. Hem Acuity Serisi, hem de  Uvistar Serisi bu çözümler için ideal makineler. Doküman çözümlerinde çok başarılı çalışmalara imza atan Lidya Grup ile gerçekleştirdiğimiz bu iş birliğinin sektör adına önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. Her yıl ortalama yüzde 300 büyüme gösteren UV dijital baskı sektöründeki pazar payımızı bu iş birliği ile yüzde 25 oranına çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

“2014 YILINI YÜZDE 35 BÜYÜME İLE KAPATACAĞIZ”

Xerox, Epson ve ardından Fujifilm’le anlaşma imzalayan Lidya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Öz ise, “2012 yılında çoklu marka stratejimizi açıkladığımızda biz bu günleri öngörmüştük. Teknolojiye ve ürüne sahip olduğunuz kadar faaliyet gösterdiğiniz bölgeye de aynı oranda hakim olmanız gerekir. Biz global kurallara göre strateji belirleyen yerele uygun taktiklerle iş geliştiren, finansal yapısı güçlü yüzde 100 Türk sermayeli bir firmayız. Biz hangi ilde şirket kurduysak o ilin ticaret odasına kayıt olduk, bölgeye girişimcisiyle omuz omuza çalıştık. 2014 yılı sonu hedef büyüme oranımızı yüzde 20 olarak öngörmüştük, ancak son çeyrekte yaptığımız kurumsal projeler sayesinde 2014 yılını yüzde 25 büyüme ile kapatmayı hedefliyoruz. CAD ve grafik sanatlar ürün grubunda ise yüzde 35 büyüme hedefliyoruz. Bizim tutkumuz salt ciro artırmak olmayıp, sektörün geleceğine katkı sağlayan ve uzun soluklu bir iş sürecinin etkin yöneteni olmaktı, bunu da başardığımıza inanıyoruz. Ürün satan değil çözüm sunan olmayı hedeflediğinizde  başarı kendiliğinden geliyor. Yeni geniş format Fujifilm ürün ailesini 4-7 Aralık 2014 tarihlerinde Fespa Eurasia’da genişleyen Lidya Grup standında sergileyeceğiz” dedi. 

UV BASKI TEKNOLOJİSİ

UV (Ultraviole) baskı kurutma tekniği; özel olarak üretilen ve dayanıklılık süresi oldukça yüksek olan boyaların kurutma süresini bir saniyenin altına indiren, bu işlemin özel taşıyıcılara sahip kurutma makineleriyle yapıldığı bir teknik olarak öne çıkıyor.

Geniş format baskı makinelerinde UV dijital baskı tekniğini başarıyla uygulayan Fujifilm de, endüstriyel alanda geleceğe dönük yatırımlarını giderek arttırıyor. UV baskı teknolojisinin kullanıldığı makine yelpazesini her geçen gün zenginleştiren Fujifilm, tüm kullanıcıların değişik ihtiyaçlarına cevap verebilecek çözümler sunuyor. Fujifilm’in Acuity LED ve FB serisi ile Uvistar serisi makineleri de UV teknolojinin kullanıldığı ve sektörde tercih edilen makinelerin başında geliyor. Söz konusu makineler; düşük üretim kapasitesine sahip, yüksek çözünürlük ve alanında farklılık yaratmak isteyen kullanıcılardan, yüksek baskı kapasitesi ile yüksek baskı kalitesini bir arada talep eden kullanıcılara kadar, hatta rulodan ruloya baskılar için yüksek kapasite ihtiyacı duyulan alanlardan 5 cm kalınlığa sahip sert malzemelere kadar çok zengin bir kullanım alanına sahip.

Fujifilm, satışını yapmakta olduğu tüm makinelerde tüketilen UV mürekkeplerin üretimini de İngiltere’de bulunan fabrikasında gerçekleştirmektedir. Bu sayede sektörün ihtiyaç duyduğu mürekkep özelliklerinin sağlanmasında yüz de yüz başarı yakalanmaktadır.

Acuity Advance UV Flatbed : Fotoğraf kalitesinde ve yüksek hızlı dijital baskı yapan Acuity Advance serisi, standart malzemeler ile göz alıcı baskı sonuçları sunuyor. Acuity Advance serisi,  FUJIFILM’in UV teknolojisi üzerindeki birikimiyle yüksek kalite ve baskı hızı ile yatırım ve üretim maliyetini düşürüyor. Bu sayede yatırımların geri dönüşü kısa sürede gerçekleşiyor. İhtiyaca uygun şekilde kolay konfigüre edilebilmesi sayesinde optimum yatırım maliyeti sunan Acuity Advance Select serisinde, rulo ünitesi ve X2 geniş tabla opsiyonu da yer alıyor. Beyaz renk ve lâk basma özelliğine de sahip olan makine, 6 ile 42 pikolitre değişken damla büyüklüğü sayesinde çok yüksek kalitede baskı yapıyor.

Uvistar II : Hızlı ve düşük maliyetli geniş format baskılar için tasarlanan Uvistar, aynı zamanda çok yönlü UV dijital baskı imkanı da sağlıyor. Özellikle açıkhava reklamcılığında önemli bir çözüm olarak sektöre giren UV baskı teknolojisi, hızlı baskı ve kuruma özellikleri ile üretim kapasitesi ve hızında önemli avantajlar sunuyor. 350 m2/saate varan hızı ve FUJIFILM’in Uvijet mürekkepleri ile desteklenen Uvistar II serisi, 5 metre ene kadar çalışılabilen baskı ebatları ve canlı, parlak, kaliteli baskılarıyla sektörün önemli bir çözüm ortağı oldu. Uvistar serisinin geniş ebatta sunduğu önemli yeniliklerden biri de, polietilen gibi yumuşak malzemelerde mükemmel sonuç elde etmesidir. Makine, 4 veya 8 renk olarak konfigüre edilebilmesinin yanında bu segmentte rakiplerinde bulunmayan 25 mm kalınlığa kadar sert malzemeye baskı yapabilme özelliğini de bünyesinde bulunduruyor.

Acuity LED 1600 : FUJIFILM tarafından tasarlanan  Acuity LED 1600, geleceğe yön verecek olan teknolojilerden biri olarak tanımlanan yüksek performanslı LED kurutma sistemine sahip. LED lambaları çok düşük miktarda ısı yaydığı için, ısıya karşı hassas malzemelerde bile çalışma imkanı veriyor. Led kurutma teknolojisi standart UV lambalardan çok daha düşük enerji tüketmekte ve 10 kata kadar daha uzun ömür olmaktadır. Tüm bu özellikleriyle düşük üretim maliyeti ve çevreye en duyarlı dijital baskı makinesidir. Acuity LED 1600, ayrıca üst seviyede bir baskı kalitesi sunuyor. FUJIFILM Dimatix tarafından tasarlanan baskı kafası ile UV mürekkep ve LED kurutma teknolojisinin harmanlanması, pürüzsüz ve fotoğraf kalitesinde baskı sonucu veriyor. Makinenin, beyaz renk basma ve lokal lak atma özelliği de bulunuyor. Ayrıca 13 mm’ye kadar kalınlıktaki sert malzemelere de baskı yapabilmektedir.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim