• BIST 9095.22
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

@fuatavni: Erdoğan'ın derdi manevi lider olmak

@fuatavni: Erdoğan'ın derdi manevi lider olmak
Yazdıklarıyla fenomen haline gelen yazarı @fuatavni, bu kez hakkındaki iddiaları cevaplandıran bir röporaj verdi.

@fuatavni, hep yazdıklarıyla konuşuldu. @fuatavni, bu kez hakkındaki iddialarla ilgili verdiği röportajla gündeme gelecek. AK Parti'nin seçimlerde yaptığı hileleri anlatan @fuatavni, Başbakan Erdoğan'ın manevi lider olma hazırlığında olduğunu öne sürdü.
 
@fuatavni, Karşı Gazetesinden Muhammet Aydoğmuş'un sorularını cevaplandırdı. @fuatavni'nin kendisine yöneltilen sorulara verdiği cevaplar şöyle:
 
- Türkiye'nin gergin zamanların içinden geçtiği şu süreçte insanlar ne oluyor, bu işlerin aslı ne, ne olcak bundan sonra gibi sorular sorarken @fuatavni diye bir twitter adresi ortaya çıktı. Daha önce  de bir çok hesap vardı içeriden bilgi, istihbarat paylaştığını iddia eden. Ancak hiç birisi sizinki kadar ilgi görmedi. Öncelikle size gösterilen bu ilgiyi neye bağlıyorsunuz?
 
- Muhalif olan herkesin ideolojik kaygılara takılmadan takip edeceği biri olduğumdan ilginin fazla olduğunu düşünüyorum. Herkes kendinden bir şey buldu "Fuat Avni"de.
 
- Herkesin merak ettiği o soruyu soracağım ben de, siz kaç kişisiniz? Tek bir insanın bu kadar bilgiye ulaşması mümkün mü?
 
- Hesabı tek yazıyorum. AKP içinde olan herkes bilir ki AKP kadrosunun en büyük zaafı her şeyi her yerde konuşmasıdır. Yıllardır onlarla olan biri olarak daha bildiklerimin %1'ni yazmış değilim. Bilgiler istihbari bilgiler değil AKP dar kadrosunun boşboğazlığının sonucu.
 
HİLE YAPANLAR PARTİ TARAFINDAN ÖDÜLLENDİRİLDİ
 
- Başbakan'ın çekmecesindeki anket olduğunu öne sürdüğünüz anketlerle seçim sonuçlarının arasında dağlar kadar fark vardı. Acaba BB sizi yanıltmak için yanlış anketi göstermiş olabilir mi? Bunun takipçileriniz nezdinde size karşı olan güveni sarstığını düşünüyor musunuz? 
 
- Seçimlerde sonucu etkilemek için çok hile yapıldı. Son anketler kararsızlar hariç %30'u gösteriyordu. Şehir merkezleri esas alınmıştı. Varoşların oyu önemli bir denge olunca Bakan seviyesindeki adamlar 15 gün varoşlardan çıkmadı. Ciddi oranda oy satın alındı. Müşahitlerle günler öncesinden gizli toplantılar yapıldı. Seçimde AKP lehine hile yaptığını ispatlayanlara teşkilat tarafından paralar ödendi. Son günlerde Suriye toplantısının ses kaydı sızdırılınca içeriğini bilmeyen kararsızlar devlet sırrı ifşa edildi algısıyla AKP'ye oy verdi. AKP'ye bu seçimde oy vermeyeceğim diyen muhafazakar orta sınıf sandık başına alternatifsizlikten ve maddi kaygılardan AKP'ye meyletmiş oldu. Gezi'den önce %58 olan oy oranları %30'lara düşünce her türlü algıyı, hırsızlığı, hileyi devlet imkanları kullanılarak %40'ın üzerine taşımayı başardılar. 
 
Anketlerde kendilerine oy vermeyeceği belli olan bazı cemaatler vardı. Onlara seçim öncesinde bavullarla paralar taşındı. Unutulmaması gereken bir şey var, AKP geleneğinden gelen ve oy nasıl alınır, devşirilir çok iyi bilen kişilerden oluşuyor. Eski kurtlar seçimde iş başındaydı.

Sonuçta günler önce hile yapılacak il ve ilçeleri hile yapılacak yolları yazmama rağmen kimse önlem almadı ya da alamadı.
 
Takipçileri içinde artık güvenilirliği kalmadı diye kara propaganda yapanlar AKP trolleridir. Güvenilirliği kalmadı diyenler takip etmekle kalmıyor her twitin altına yorum yazıyor ve günlerdir yaptıkları kara propaganda tutmuyor.
 
FUAT AVNİ BİR AKP'NİN BİR ALGI OPERASYONU OLMASIN
 
- Fuat Avni'nin AKP tarafından yürütülen bir algı operasyonu olduğuna dair iddialar var.  AKP'ye yarayan işler yapmadığnızı bir algı operasyonu olmadığınızı nerden bilelim...
 
- AKP’nin algı için açtığı operasyon hesapları bellidir. Hala yapacakaları operasyonları isim isim deşifre eden bir hesabın AKP hesabı olduğunu iddia etmek konuşulmaya değer bir iddia değil.
 
- Seçimden sonra attığınız twitlerle seçimden önce attığınız twitler arasında farklılıklar öne çıkıyor. Seçimden önce, direkt bilgiler verirken seçimden sonra ise açık istihbarata dayalı analizler yazıyorsunuz. Bilgi kaynaklarınız mı kesildi?
 
- Bir bütün olarak bakılırsa twitlerin mantığı, analizi ve istihbari bilgileri aynıdır. Seçimlerden sonra yapmayı düşündükleri operasyonları deşifre etmekle meşgulüm o yüzden farklı görünebilir. Seçimden önceki konumumdayım. Görev yerimde değişiklik yok ama Başbakan da eskiden görüştüğü kişilerle iyice paranoyak olduğundan görüşmüyor. Sadece dört kişiyle görüşme halinde. Onlar da ağızlarına hakim değil. 
 
CEMAAT'E OPERASYON YAPILACAK MI? LİSTEDE KİMLER VAR?
 
- Fuat Avni'nin Cemaat'le bağlantısı nedir? Sürekli cemaate operasyon yapılacak haberleri dolaşıyor ama henüz herhangi ciddi bir girişim olmadı. Cemaat'e operasyon yapılacak mı?
 
- İlkesel bazda gönül bağım ve çalışmalarını desteklemekten öte Cemaat’le hiçbir irtibatım yok. Operasyonlar başladı ağır ağır ilerleyecek. Cemaat operasyonlarında muhafazakar orta sınıfa ucu dokunacak şeylerden kaçınıyorlar çünkü AKP’nin oy deposu orası. Oy kaygısı olmasaydı Cemaat’e ait her şeyin kökünü kazımayı düşünen bir dar kadro ve Başbakan her şeyi yapacaktı. Oluşturdukları listeler var bazı gazeteciler, bürokratlar, yargı mensupları ve emniyet güçleri operasyon bu çizgide ilerleyecek mecburen.
 
- Cemaat'e yapılacak bir operasyonda kendinizi hedef olarak görüyor musunuz?
 
- Ben kendimi hedef görmüyorum. Operasyon yapacaklar hedef olarak görüyor. Herhangi bir korkum yok. Deşifre edebilirlerse buyursunlar!
 
- Seçimlerden sonra AKP'nin aldığı yüksek oy oranı Cemaat'in kaybettiği yönünde yorumlandı. Cemaat bitti mi?
 
- Cemaat’in etkin isimlerine bakarsanız ne bir kayıp ne de bir dağılma olmadığını rahatlıkla görürsünüz. Gerisi AKP’nin algı için çırpınışı. Cemaat’e bağlı olanların beklentisizliği ve davalarına adanmışlığını bilenler bu düşüncelerin abes olduğunu hemen anlıyor.
 
- Seçim sonuçlarının açıklandığı gece "Savaş nasıl olurmuş anlayacaksınız bugüne kadar sabırla beklemiştik" diye bir twit attınız. Ancak seçimlerden önce onlarca ses kaydı belge yayınlandı ve hiç bir etkisi olmadığı anlaşıldı. Bu saatten sonra daha ne yapabilirsiniz ki? Bugüne kadar yapılanlar neydi peki?
 
- 12 yıllık bir hakimiyetle devletin tüm kurumlarını partinin kalesine çevirdiler. Algıyı istedikleri gibi yönlendirdiler. Medya dahil halkın nabzını tutan tüm mecraları kilitlediler.
 
Avrupa ülkeleri kapıları kapattı. Erdoğan’a tenekeden diktatör yakıştırmasını yapan gazeteciler var. Artık AKP’nin tezleriyle gündem oluşmuyor.  Ben bu hesabı açarken bu sürecin 2 yıl devam edeceğini bilerek açtım . Haklı olan davasını savunurken tereddüt yaşamaz.  Seçim akşamı AKP kadrosunun korkusunu, tereddütünü görünce ötekilerin haklılığını anladım ve mücadelenin yeni başladığını düşündüm. Bu saatten sonra AKP’nin iflah olması imkansızdır. Günden güne eriyecektir. Kirli işlerini aslında herkes fark etti, büyüleri bozuldu. 
 
"ERDOĞAN BAŞINDAN BERİ CEMAAT DÜŞMANIDIR"
 
- Başbakan dershanlere dokunmasaydı peki yine Cemaat AKP ile böyle bir savaşa tutuşacak mıydı?
 
- Beşir Atalay kendi İçişleri Bakanlığı döneminde paralel yapıyla mücadele edildiğini söylediğine göre 2007 yılından itibaren AKP Cemaat’le savaş halinde demektir. Cemaat’ten bilinen herkes 6-7 yıldır tasfiye ediliyordu. Bunu AKP’nin dar kadrosu iyi bilir. Dershane olayını AKP algı için ortaya attı. Dershanelerine dokunduk böyle oldu diyerek riyakarlık yapıyorlar. Başbakan başından beri Cemaat düşmanıdır.
 
ERDOĞAN'IN DERDİ MANEVİ LİDER OLMAKTI
 
MİT’te irticai faaliyet masalının hepsi kapatılırken sadece Cemaat’le ilgili olan kuvvetlendirilerek varlığını devam ettirdi. 
 
Erdoğan’ın derdi manevi lider olmaktı. Cemaat’e alternatif olarak kendi Cemaat’ini oluşturmak isteyince TÜRGEV ön plana çıktı. Kendini halife olarak gören biri biat etmeyen her cemaat yapısını düşman görür. Haliyle Başbakan Hizmet Hareketi’ni bitirirse sıra diğer cemaatlere gelecek. Erdoğan ailesi Türkiye’nin maddi ve manevi önderi olma arzusundalar. Motivasyonları bu yönde ilerliyor.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim