• BIST 9677.72
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 27 °C

Fuat Avni'den Erdoğan'ın Gülen planı

Fuat Avni'den Erdoğan'ın Gülen planı
Fuat Avni, Gülen'in iade talebinin nedenlerini açıkladı. Kabul edilmeyeceğinin bilinmesine rağmen bilerek isteniyor.

@fuatavni, Başbakan Erdoğan'ın Fethullah Gülen planını anlattı. @fuatavni, ABD yönetiminden iade talebinde bulunan Başbakan Erdoğan, Fethullah Gülen'in verilmeyeceğini bile bile bu yola başvuruyor. @fuatavni'ye göre, Erdoğan'ın bu adımı bütünüyle iç kamuoyuna ve üçüncü dünya ülkelerine yönelik.

@fuatavni, Twitter'dan bu konuda şunları yazdı:

"1. BB'nin Fethullah Gülen'i ABD'den talep etme çalışması, Gülen'in iade edilmesi için değildir. İade olmayacağını kendisine anlattılar. 

2. Asıl amaç 'Gülen'i iade etmediklerine göre onların adamıdır' demektir.Her yerde bunu dillendirecekler.Hatta paylaşacak troller ayarlandı.

3. Troller 'ABD adamını vermiyor' diyecek, siteler bunları manşete koyup dolaştıracak derken Havuz Medyası dillendirip algı zirve yapacak.

4. Aynı zamanda Fethullah Gülen'in ABD'den istenmesi özellikle üçüncü dünya ülkelerindeki okulların kapatılması için yeni bir adım olacak.

5. Bu ülkeler aranırken BBnin eli güçlü değildi. Şimdi 'Terör örgütü olduklarından liderini de ABD'den talep ettim okulları kapatın' diyor."

ERDOĞAN'DAN "CEMAATE SALON VERMEYİN" TALİMATI

@fuatavni, Başbakan Erdoğan'ın Gülen Cemaati mensuplarının Anadolu'nun muhtelif yerlerinde yaptıkları, "Herkes Onu Okuyor" kampanyası ile ilgili olarak da illere talimat verdiğini öne sürdü.

@fuatavni, Sinan Erdem Salonu'nun "Herkes Onu Okuyor" etkinliği için tahsis edilmesinden dolayı İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın Erdoğan'dan azar işittiğini öne sürdü.

@fuatavni'nin bu konudaki iddiaları ise şöyle:

"1. BB, Sinan Erdem Salonu'nun 'Herkes Onu Okuyor' programı için Cemaate verildiğini duyunca Topbaş'a çok kızdı ve fena halde haşladı.

2. Topbaş, görevlilerden Mevlüt Aydın'ı görevden aldı ve salondaki Türkçe Olimpiyatları fotolarını da kaldırıp BB'ye rapor etti.

3. BB, belediyelerin ve valiliklerin aranmasını, Cemat'in hiçbir programına izin verilmemesi talimatını H.Doğan'a iletti. Mazeret istemiyor."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim