• BIST 9703.81
  • Altın 2495.5
  • Dolar 32.5804
  • Euro 34.8524
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Fuarlar ticaret köprüsü oluşturuyor

Fuarlar ticaret köprüsü oluşturuyor
Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, fuarların kent ekonomilerinin gelişmesinde önemli bir ticaret köprüsü görevi...

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, fuarların kent ekonomilerinin gelişmesinde önemli bir ticaret köprüsü görevi üstlendiğini belirterek, katma değeri yüksek ürünleri dünya piyasalarına sunmanın en etkili yolunun fuarlardan geçtiğini söyledi.

8. Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı ile 13. Gıda Fuarının, 26 Ocak Perşembe günü Gaziantep'te kapılarını ziyaretçilerine açacağını anımsatan GTB Başkanı Tiryakioğlu, eş zamanlı açılacak olan bu iki fuarın bölgenin tarımsal kalkınma atağına katkı sağlayacağını ifade etti. Dünya tarımında son yüzyılda devrim niteliğinde gelişmeler yaşanmasına rağmen üretilen toplam gıdanın artık artan dünya nüfusunu besleyemeyecek noktaya geldiğini kaydeden Tiryakioğlu, "Bu gerçekten yola çıkacak olursak şunu çok net bir şekilde ifade edebiliriz. Tarım, insanoğlunun gelecekte varlığını sürdürebilmesi için artık eskisinden çok daha fazla hayati önem taşıyor. Bu nedenle tarımda sanayileşme hamlesini başaran ülkeler, tüketim endeksli yeniden şekillenen dünya pazarlarında en büyük ihracatçılar konumuna gelecekler" dedi.

Gaziantep'in tarım arazilerinin büyüklüğü açısından zengin bir coğrafi alana sahip olmamasına rağmen, tarımsal ürünlerin işlenmesi konusunda Türkiye'ye başkentlik yaptığını vurgulayan Tiryakioğlu, kentin un, makarna, antepfıstığı, bulgur, tekstil ve bitkisel yağlar gibi pek çok sektörde Türkiye üretiminin yarısından fazlasını karşıladığını söyledi. Gelişen dünya rekabetinde ayakta kalabilmek ve yeni pazarlara yelken açılabilmek için mutlaka katma değeri yüksek ürünlere yönelmenin gerektiğini belirten Tiryakioğlu, "Bu konuda AR-GE ve İnovasyon çalışmalarının yanı sıra ulusal ve uluslararası ölçekli fuarlara fazlasıyla ihtiyaç duymaktayız. Ürettiğimiz ürünleri dünya pazarlarındaki alıcılarına sunarak, milli ekonomiye katkı sağlamak istiyorsak, bunun en etkin yolunun bu ürünlerin pazarlandığı ve görücüye çıkarıldığı fuarlardan geçtiğini unutmamalıyız. Bu nedenle kentimizde açılan tarım ve gıda fuarları gerek kent ekonomisi, gerekse de ülke ekonomisi adına büyük önem taşımakta. Yeni pazar alanlarında daha aktif rol almamıza imkan sağlayacak olan bu fuarlarımız Türk tarımının, modern tarım teknolojileri, bilinçli yatırımlar ve doğru uygulamalarla daha fazla yol almasına katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim