• BIST 9079.97
  • Altın 2307.862
  • Dolar 32.3216
  • Euro 35.03
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Fuar Merkezi Hedefindeki Kocaeli, İdev İle Boy Gösterecek

Fuar Merkezi Hedefindeki Kocaeli, İdev İle Boy Gösterecek
Kocaeli'de 3-6 Mart 2016 tarihinde düzenlenecek olan 2. Doğu Marmara İdeal Ev, Evlilik ve Konut Fuarı'ndan (İDEV) beklentilerinin çok yüksek olduğunu belirten...

Kocaeli'de 3-6 Mart 2016 tarihinde düzenlenecek olan 2. Doğu Marmara İdeal Ev, Evlilik ve Konut Fuarı'ndan (İDEV) beklentilerinin çok yüksek olduğunu belirten Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, hedeflerinin kenti fuar merkezi haline getirmek olduğunu söyledi.

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Murat Özdağ, 3-6 Mart tarihlerinde tüm Doğu Marmara illerinin sanayi ve ticaret odalarını destekleriyle düzenlenecek olan 2. Doğu Marmara İdeal Ev, Evlilik ve Konut Fuarı (İDEV) hakkında açıklamalarda bulundu. 2015 yılında birincisini düzenledikleri fuardan büyük verim aldıklarını belirten KOTO Başkanı Murat Özdağ, 2. İDEV fuarı ile Kocaeli'yi fuar merkezi haline getirme hedeflerine bir adım daha yaklaşacaklarını ifade etti.

"EVLİLİK İÇİN HER ŞEY İDEV'DE VAR"

Kocaeli'nin fuarcılık açısından önemli bir noktada olduğunu söyleyen KOTO Başkanı Özdağ, "Geçen yıl düzenlediğimiz fuar da müthiş bir karşılık buldu. 20 binin üzerinde ve 30 bine yakın ziyaretçi oldu. İDEV, İdeal Ev, Evlilik ve Konut Fuarı şeklinde olduğu için, evlenmek isteyen herkesin ihtiyacı olan, isteği olan, her şeyini bulabileceği, nikah şekerinden tutun da, balayına gideceği yere kadar, mobilyasına kadar, arabasına kadar detaylarına girmiyorum, düğün salonu ve her şeyi bulabileceği bir fuar burası. Geçen yıl da 30 milyon TL ticaret oluştu burada, birebir tüketicinin geldiği yer olduğu için" dedi.

"MARKALAR BİR AN ÖNCE İDEV'DE YERİNİ ALSIN"

Geçen yıl yaptıkları ankette İDEV'e katılan firmaların yüzde 93'ün yeniden katılmak istediğini dile getiren Özdağ, "Müthiş bir ilgi ve müthiş bir alaka var İDEV'e. Bu noktada da tüm Doğu Marmara illerini kapsayacak şekle fuarımızı getirdik. Bugün Yalova, Düzce, Bolu, Sakarya'nın da içinde olduğu bir organizasyon halinde ve tüm odalarımızın destek verdiği bir organizasyon oldu. İnşallah bölgemize iyi katkılar sağlamasını düşünmekteyiz. Buradan son kalan arkadaşlarımız varsa yerlerini bir an önce alsınlar bence" diye konuştu.

Kocaeli'yi fuarcılığın merkezi haline getirmek istediklerini anlatan KOTO Başkanı Murat Özdağ, "Biz zaten çalışmaları bu noktada başlattık. İlk geldiğimiz günden beri söylediğimiz bir şey var. Kocaeli tüm yolların kesiştiği bir noktada olması hasebiyle ve çevrede bu bölge zaten Türkiye'nin San Francisco olarak biliniyor. Üretiyor, ürettiğini taşıyor, taşıdığını da aynı zamanda satabilen bir şehirse, o zaman bu şehir başka şeylerin hepsini de yapıyor olmalı. Bundan dolayı da Anadolu yakasının, baktığımızda fuar ve kongre merkezi olması için her türlü alt yapı hazır. Bundan dolayı Anadolu'yu kongre ve fuar merkezi yapma çalışmalarımız hat safhada sürüyor. Bunun karşılığını da gerek üyelerimizden, gerek halkımızdan alıyoruz. Başarılı bir şekilde giden fuarlar zincirini yapmaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

"KOCAELİ TEKNOLOJİNİN ÜRETİM MERKEZİ OLSUN"

Kocaeli'yi bir teknoloji merkezi yapmayı hedeflediklerini söyleyen Başkan Özdağ, "5-6 tane fabrikanın olduğu otomobil üretiminin olduğu, bir şehirde ve yan sanayisinin olduğu bir şehirde yaşıyoruz. İleri teknoloji ürünleri satma noktasında, otomotivin de ihtiyacı olan Nowhovn'ı, gerekse teknoloji TÜBİTAK'ımızla, MAM'ımızla beraber çok iyi karşılayacağımızı bildiğimiz için, biz bu bölgeyi Detroit olarak nitelendiriyoruz. Bölgenin özellikle otomotiv üretiminde kıymetli olduğunu, lojistik olarak çok rahat bir bölgede olduğunu biliyoruz. San Francisco gibi, Detroit gibi merkez olması noktasında ciddi adımlarımızı attık" ifadelerini kullandı.

"YERLİ OTOMOBİLİN ARKASINDAYIZ"

Yerli otomobil üretimini sonunda kadar desteklediğini vurgulayan KOTO Başkanı Özdağ, sözlerine şöyle devam etti:

"Sayın Bakanımızın, Başbakanımızın ve Cumhurbaşkanımızın büyük katkılarıyla, belli bir noktaya getirdiğimiz, ortağı olduğumuz Bilişim Vadisiyle, TÜBİTAK'ımızla, MAM'ımızla beraber de yerli otomotive en büyük katkıyı vereceğiz. Teknolojisinin tamamen buradan olacağını, ilk adımlarının burada atıldığını, ilk sahibinin de buradan olan ve önümüzdeki günlerde gerekse üretiminin, gerekse pazarlamasının, gerekse tüm organizasyonun dağıtımının, bizlerin bölge olarak sahiplenebileceğiz. Yerli otomobili üretebilecek tüm alt yapımız hazır. Sadece bileşenlerini bir araya getirmek gibi bir sevdamız, derdimiz var. Bunu da başaracağımıza inanıyoruz. Bu noktada hükümetimizin çalışmalarını beğeniyor, arkasından da yapılabilecek tüm aksiyonları iş adamı olarak, yani babayiğidi bulma, babayiğidi destekleme, açısından da desteklediğimizi bahsetmek isterim."

Fuar Merkezi Hedefindeki Kocaeli, İdev İle Boy Gösterecek

Fuar Merkezi Hedefindeki Kocaeli, İdev İle Boy Gösterecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim