• BIST 9524.59
  • Altın 2508.202
  • Dolar 32.5994
  • Euro 34.7296
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Frigküm 2016 Yılı İlk Toplantısı Afyonkarahisar’da Yapıldı

Frigküm 2016 Yılı İlk Toplantısı Afyonkarahisar’da Yapıldı
Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği'nin (FRİGKÜM) 2016 yılının ilk encümen toplantısı Birlik Başkanı Afyonkarahisar Vali Hakan Yusuf...

Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği'nin (FRİGKÜM) 2016 yılının ilk encümen toplantısı Birlik Başkanı Afyonkarahisar Vali Hakan Yusuf Güner başkanlığında gerçekleştirildi.

Afyonkarahisar Valilik makamında gerçekleştirilen Ocak ayı birlik encümen toplantısına Vali Hakan Yusuf Güner'in yanı sıra Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ahmet Yapıcı ve Hasan Kalın, Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Kütahya İl Genel Meclisi Üyesi Emin Sarıkaya ile Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Birlik Başkanı Vali Hakan Yusuf Güner, 2010 yılında temelleri atılan Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği'nin üç ilin katılımıyla faaliyet gösterdiğini belirterek, "Bu iller Afyonkarahisar, Eskişehir ve Kütahya'dır. Birliğimiz kurulduğu yıldan itibaren dönüşümlü olarak hem sekreteryasıyla hem de başkanlığıyla üç il üzerinden iş ve işlemler yürütülmektedir. Amacımız kuruluşundan beri Frigya kültürel mirasın korunması ve bu çerçevede gerek vadideki yolların bakım ve onarımları, fotoğraf yarışmaları, tanıtım filmleri, bisiklet yarışmaları, tanıtım kitapçıkları, öğrenci gezileri ve fuarlara katılımlar gibi ifade edeceğimiz frig yolu mirasını bir sonraki nesle, sonraki kuşaklara taşımak ve aynı zamanda iller açısından tanıtım, turizm ve katma değerini oluşturmaktır. Hepimizin bildiği gibi çeşitli dönemlerde bu Frig yolu çeşitli isimlerle adlandırılmıştır. Bunlardan bazıları Büyük İskender Yolu, Paflagonya Yolu ve Osmanlı zamanında Hicaz Yolu olarak adlandırılmıştır. Birliğimizin Afyonkarahisar, Eskişehir ve Kütahya il özel idareleri ile Proje Koordinatörü Hüseyin Sarı tarafından Frig Yolu Projesi çerçevesinde üç yıllık bir çalışma ile bu yolun çalışmaları tamamlanmıştır" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim