• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Fransa'daki belediye başkanı: Türk camisine artık bu şehirde yer yok

Fransa'daki belediye başkanı: Türk camisine artık bu şehirde yer yok
Fransa'nın Marignane şehrinde PKK sempatizanı grupların geçen hafta Cuma namazı sonrası çıkardığı arbedenin yankıları sürüyor.

Fransa'nın Marignane şehrinde PKK sempatizanı grupların geçen hafta Cuma namazı sonrası çıkardığı arbedenin yankıları sürüyor. Belediye Başkanı Eric Le Disses, yaşanan olayların ardından Marignane Türk Camii'sinin artık şehirde yeri olmadığını belirtti.

Fransız basınına açıklama yapan ve gelişmeleri büyük bir güvenlik sorunu olarak değerlendiren Le Disses, "Türkiye'de yaşananların Marignane'a taşınması asla kabul edilemez. Fransa'dayız ve ağırladığımız yabancılar nasıl davranacağını bilmeli. Bu yaşananları kabul edemem ve bir daha yaşanmasına izin veremem. Cuma günü yaşanan arbede ne kadar büyük bir güvenlik sorunumuzun olduğunu gösterdi. Türk camii uzun yıllardır Kürt mahallesinde bulunuyor. Artık şehir merkezinde bu camiye yer yok." ifadelerini kullandı.

"MARİGNANE TÜRK CAMİİ'Nİ KAPATAN BELEDİYE DEĞİL, BİZİZ!"

Fransız basınında çıkan Türk camisinin Marignane Belediye Başkanı Eric Le Disses tarafından kapatıldığı haberlerini yalanlayan Türk Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Gürsoy, belediye tarafından verilmiş herhangi bir kapatma kararının olmadığını söyledi. Aksine kendilerinin yönetim olarak güvenlik gerekçeleri nedeniyle kapatma kararı aldıklarını ifade eden Gürsoy, "Belediye başkanı ile görüştük. Kendisi de Cuma namazını şehir merkezinde kılınmasını istemiyor. Biz de daha önce aldığımız 7 bin metrekarelik arazimize taşınmak istiyoruz. Bu nedenle kendisinden yeni kültür merkezimizin inşaatı için izin isteyeceğiz. Umarım görüşmemiş olumlu sonuçlanır." ifadelerini kullandı.

"1977'DEN BERİ ŞEHİR MERKEZİNDEKİ TEK CAMİYİZ"

Bayram namazları ve Cuma namazları için şehir dışındaki arsalarında bulunan hangarı kullandıklarını dile getiren Gürsoy, Marignane'un merkezindeki tek caminin 250 aile üyesi olan Türk Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından 1977 yılında açıldığı bilgisini verdi. Bölgedeki Müslüman nüfusun artmasından dolayı artık caminin yetersiz kaldığına dikkat çeken, Gürrsoy, "Bölgede yaşayan Türkler olarak, belediyenin vereceği kararı merakla bekliyoruz. Umarım derneğimizin isteği kabul edilir." dedi.

"UZUN YILLAR BİRLİKTE YAŞADIK, BUDAN SONRA DA SORUNSUZ BİR ŞEKİLDE YAŞAMAK İSTİYORUZ"

Marignane'da Türklerin ve Kürtlerin uzun yıllar birlikte yaşadığını vurgulayan Gürsoy, "Şimdiye kadar birlikte barış içinde yaşıyorduk. Kürt kardeşlerimiz ile daha önce yaşadığımız büyük bir sorun olmadı. Ayrıca çıkan bu arbedeyi bütün Kürtlerin de desteklediğini düşünmüyoruz. Saldırıyı bir grup PKK sempatizanın gerçekleştirdiğini ve aralarında Marignane'da yaşamayan kişilerin de olduğunu biliyoruz. Türkler ve Kürtler uzun yıllar birlikte yaşadık, budan sonra da sorunsuz bir şekilde yaşamak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Güvenlik nedeni ile olaydan sonra kapalı tutulan Türk camisinin kapatma kararının belediye tarafından değil, cami yönetimi tarafından verildiği ortaya çıktı. Cami yönetimi çıkan arbedeler yüzünden 2015 yılında aldıkları şehir dışındaki arsalarına taşınmak istiyor.

Fransa'daki belediye başkanı: Türk camisine artık bu şehirde yer yok

Fransa'daki belediye başkanı: Türk camisine artık bu şehirde yer yok

Fransa'daki belediye başkanı: Türk camisine artık bu şehirde yer yok

Fransa'daki belediye başkanı: Türk camisine artık bu şehirde yer yok

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim