• BIST 9057.99
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Fransa'da ırkçılar camiye saldırıp Kur'an yaktı

Fransa'da ırkçılar camiye saldırıp Kur'an yaktı
Fransa'nın Akdeniz'deki adası Korsika'da önceki gün 2 itfaiye ve 1 polise yönelik saldırıyı protesto için toplanan kalabalık bir camiye saldırdı.

Fransa'nın Akdeniz'deki adası Korsika'da önceki gün 2 itfaiye ve 1 polise yönelik saldırıyı protesto için toplanan kalabalık bir camiye saldırdı. Fransız medyası camiyi yağmalayan saldırganların birçok Kur'an'ı da ateşe vermek istediğini yazdı.

Adanın güney batısındaki Ajaccio'da dün akşam yüzlerce kişi, kaçakçılara yönelik operasyondan sonra bilinçli çıkarılan bir yangına müdahale etmek isterken saldırıya uğrayan polis ve itfaiyeye destek için toplandı. Kalabalık içerisindeki bir grup Müslümanları ve Arapları hedef alan sloganlar eşliğinde hemen yakınlardaki bir camiye saldırdı. Kapı ve pencerelerini kırdıkları camiye giren saldırganlar içerideki Kur'an-ı Kerim de dahil bütün kitapları bir araya toplayarak yakmak istedi. Fransız medyası, saldırganların yağmaladıkları camiden topladıkları kitapların bir bölümünü yaktıklarını duyurdu. Ayrıca çıkarılan yangından caminin yakınındaki bir kebap dükkanının da zarar gördüğü kaydedildi. Olay yerine giden Korsika Valisi Christophe Mirmand, saldırganları bulmak için gerekli çalışmaları başlattıklarını söyledi. Akşam 16 civarında başlayan olayların 21'de polisin müdahalesiyle son bulduğu belirtildi.

BAŞBAKAN: SAYGISIZLIK KABUL EDİLEMEZ

Olaya tepki gösteren Başbakan Manuel Valls, twitter'dan paylaştığı mesajında, itfaiyecileri hedef alan saldırıların ve ardından da Müslümanların kutsal mekanlarına saldırıların kabul edilemez olduğunu söyledi. Fransaız bakan, herkesi yasalara saygı göstermeye davet etti.

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve ise aynı zamanda cumhuriyet değerlerine de saldırı anlamı taşıyan ırkçı ve yabancı düşmanı bu tarz eylemlerin cezasız kalmayacağını söyledi. Hem polis ve itfaiyeye yönelik saldırının faillerinin hem de camiyi yağmalayan saldırganların en kısa zamanda kimliklerinin tespit edilerek yakalanmasını temenni ettiğini kaydetti.

MÜSLÜMANLARDAN YAĞMALAMAYA SERT TEPKİ

Fransa'da yaşayan Müslümanlar da Korsika'da yaşanan olayı sert ifadelerle kınadı. Fransa İslam Konseyi'nden (CFCM) yapılan açıklamada Mevlit Kandili ve Noel'e denk gelen hem Müslümanlar hem de Hristiyanlar için kutsal olan bu günlerde bir camiye yönelik saldırının kabul edilemez olduğu belirtildi. Saldırıyı en sert ifadelerle kınadıklarını duyurdu.

CFCM Başkanı Anouar Kbibech yayınladığı bildiride saldırı sonrası Müslümanları soğukkanlı ve sakin olmaya davet etti. Müslümanların dayanışma ve kardeşlik içerisinde olması gerektiği aktarıldı. CFCM, cumhuriyet değerleri ve yasalar çerçevesinde, ulusal bütünlüğü korumak ve her türlü şiddete karşı durmak noktasında kararlı tutumlarına devam edeceklerini duyurdu. Paris Büyük Camii Müftüsü Dalil Boubakeur da güzellik ve barış adası Korsika'da her şeyin yoluna girmesi için tansiyonun düşürülmesi çağrısı yaptı.

Kasım ayında Fransa'nın başkenti Paris'i kana bulayan terör eylemleri sonrasında Müslümanları hedef alan saldırılar artmıştı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim