• BIST 9076.69
  • Altın 2324.954
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9453
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

'Fransa'da gösterilen tepkiden ders almak zorundalar'

'Fransa'da gösterilen tepkiden ders almak zorundalar'
Başbakan Davutoğlu, "Ankara Garı saldırısı sonrasında devlete 'katil' diyen vicdansızlar şimdi Fransız muhalefetinin, aydınlarının, basınının gösterdiği tepkiden ders almak zorundalar" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, parti genel merkezinde, 26. Dönem AK Parti milletvekilleriyle bir araya geldi.

Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, "AK Parti kongreleri, diğer partilerin kongrelerine benzemez, birlikle, beraberlikle başlar, birlik ve beraberlikle biter, yeni bir yola aynı kararlılıkla, aynı inançla devam eder" dedi.

"Bugün, seçim yenilgilerinden sonra kongre tartışması yapan muhalefet partilerine de tavsiyem; kongreden korkmasınlar" diyen Davutoğlu, "Eğer o kongreye katılanlar, dediğim gibi ahlaki bir özle ve millet aşkıyla o kongreye katılmışlarsa her türlü küçük hesap o kongrede bozulabilir. Ama kendi kongrelerinden çekinenler, kendi içlerinde istişare, muhasebe etmekten kaçınanlar Türkiye'ye, aziz milletimize de hiçbir yeni gelecek vaadinde bulunamazlar" şeklinde konuştu.

Başbakan Davutoğlu, "Önümüzdeki 3 ay içinde, seçim esnasında verdiğimiz her sözün gereği yapılacak. Yasal düzenleme gerektirmeyen adımlar hemen atılacak. Yasal düzenleme gerektiren adımlar için de gereken çalışmalar şimdiden başladı, bu adımlar da atılacak." ifadelerini kullandı.

"Bizim siyasetimizde rehavete kapılmak, hele hele yorulmak gibi bir kavram yoktur, bundan sonra da olmayacaktır" diyen Davutoğlu, "Önceki AK Parti iktidarları başarı çıtasını hayli yüksekte tuttular. Bize düşen yeni bir gayret, yeni bir şevk ve azimle çıtayı daha yukarılara taşımaktır. AK Parti'nin rakibi yine AK Parti'dir. Görünen o ki bundan sonra da biz yine sadece kendi kendimizle yarışmaya devam edeceğiz. Geçmiş başarılarımızı aşmak için kendimizle yarışacağız" değerlendirmesinde bulundu.

"Ders almak zorundalar"

Paris'teki saldırılara değinen Davutoğlu, 132 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı saldırıyı lanetlediğini bildirdi.

Aralarında Elif Doğan'ın da bulunduğu saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve Fransa halkına taziyelerini sunan Başbakan Davutoğlu, "Biz her türlü terörist saldırıyı insanlığa karşı işlenmiş bir suç olarak görüyor ve mahkum ediyoruz. Bu cani saldırı bir kez daha gösterdi ki uluslararası toplum, teröre karşı ortak ve tavizsiz şekilde bir arada bulunmalı ve ortak tutum geliştirmelidir. Teröre karşı mücadelede güçlü siyasi irademizi buradan bir kez daha vurgulamak istiyorum" dedi.

Paris'teki saldırıların, terörün dünyanın her yerinde, her toplum için tehdit olduğunu gösterdiğini belirten Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Ankara Garı saldırısı sonrasında, biz daha yaralılarımızı hastanelere yetiştirme, cenazelerimizi toplama gayreti içindeyken, devlete 'katil devlet' diyen, Sayın Cumhurbaşkanımıza, bana 'bu terörün sorumlusu sizler' diye hitap eden o vicdansızlar var ya şimdi Fransa'daki olaydan sonra Fransız muhalefetinin, aydınlarının, basınının gösterdiği tepkiden ders almak zorundalar."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim