• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Fransa'da 150 yolculu uçak düştü. Ölenler arasında Türk yolcular var

Fransa'da 150 yolculu uçak düştü. Ölenler arasında Türk yolcular var
Alman hava yolu şirketi GermanWings ait Airbus A320 tipi yolcu uçağı Fransa'nın güneyinde düştü.


Barcelona-Düsseldorf seferini yapan Airbus A320 tipi bir yolcu uçağı, Fransız Alpleri'nin güneyinde düştü. AFP'nin haberine göre havayolu şirketinden yapılan açıklamada, uçakta 144 yolcu ile altı mürettebat olduğu kaydedildi. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, uçaktan kurtulan olmadığının tahmin edildiğini söyledi. Anadolu Ajansı'nın haberine göre; İspanya Kralı, uçaktaki yolcular arasında Türklerin de olduğunu açıkladı.

Lufthansa'ya bağlı Germanwings havayolu şirketine ait uçakta toplam 150 kişi olduğu açıklandı.

İspanya'nın Barcelona kentinden Almanya'nın Düsseldorf şehrine giden 4U 9525 sefer sayılı uçağın, Nice kentinin kuzeyindeki Barcelonnette kasabasına 100 kilometre uzaklıkta düştüğü belirtildi.

Yetkililer bölgeye ulaşımın yalnız helikopterle sağlanabildiğini, yürüyerek ise en az 3 saatlik mesafe bulunduğunu açıkladı.

Türk yolcular da var

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile Paris'te basın toplantısı düzenleyen İspanya Kralı 6'ncı Felipe, uçaktaki yolcular arasında Türklerin de olduğunu açıkladı.

Düşen uçağa ilişkin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, "Uçakta Türk var mı bilgimiz yok. Arkadaşlarımız araştırıyor. Olumlu ya da olumsuz bir şey şu anda söyleyemiyorum. Umarım yoktur" demişti. Çok sayıda Alman yolcu taşıyan uçaktaki 45 kişinin İspanyol soyadına sahip olduğu açıklanmıştı.

Kaza, Barcelonnette kasabası yakınlarında meydana geldi.

Fransız iTele televizyonuna konuşan bir havacılık yetkilisi, kazanın meydana geldiği dakikalarda hava şartlarının normal olduğunu söyledi.

İlk açıklamalar olumsuz

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, kazadan sağ kurtulan olmadığının düşünüldüğünü söyledi. Uçakta muhtemelen çok sayıda Alman yolcu olduğunu belirten Hollande, "Kaza, erişimin zor olduğu bir alanda oldu" dedi.

"Bu, topraklarımızda yaşanmış bir trajedidir" diyen Hollande, kazaya ilişkin Almanya Başbakanı Angela Merkel'le telefon görüşmesi yaparak üzüntüsünü dile getirdi.

Fransa Ulaştırma Bakanı Thierry Mariani uçağın TSİ 11.47'de acil durum sinyali gönderdiğini açıkladı.

Düsseldorf Havalimanı'nda uçağın inmesini bekleyen bir yolcu yakını kaza haberiyle yıkıldı.

Bölgede uçuş yapan iki helikopter uçağın enkazını tespit etti. Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, kurtarma ekiplerinin bölgeye doğru yola çıktığını söyledi.

Şirketten ilk açıklama

Düşen uçakla ilgili TSİ ile 16.00'da Köln-Bonn Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyeceği duyurulan Germanwings'ten yapılan açıklamada, "Basında yer alan kaza haberleri konusunda henüz herhangi bir bilgiyi teyit edemiyoruz. Konuyla ilgili kesin bilgiler elimize ulaştıkça sizinle paylaşıyor olacağız" denildi.

81 uçağıyla 86 noktaya uçan Germanwings'in, sahip olduğu filonun yaş ortalamasının 9.2 olduğu bildirildi. Düşen uçağın ise 24 yıllık olduğu açıklandı.

İngiliz medyasında yer alan haberlere göre; Germanwings hava yolu şirketi daha önce ölümcül bir kazaya karışmadı.

Merkel programını iptal etti

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Sözcüsü Steffen Seibert, Şansölye'nin kaza dolayısıyla "şoke olduğunu" söyledi. Seibert, Merkel'in Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ve İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'la telefonda görüştüğünü ve tüm programlarını iptal ettiğini duyurdu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim