• BIST 8718.11
  • Altın 2246.452
  • Dolar 32.3304
  • Euro 35.1901
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault Gaziantep’te

Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault Gaziantep’te
Suriyeliler'in barındığı konteyner kentte incelemelerde bulunmak üzere uçakla Gaziantep'e gelen Fransa Dışişleri ve Uluslararası Kalkınma Bakanı Jean-Marc...

Marc Ayrault, "Musul'daki mücadele çok önemlidir" dedi.

Suriyeliler'in barındığı konteyner kentte incelemelerde bulunmak üzere uçakla Gaziantep'e gelen Fransa Dışişleri ve Uluslararası Kalkınma Bakanı Jean-Marc Ayrault, önemli açıklamalarda bulundu. DEAŞ terör örgütüne karşı yürütülen mücadelede Fransa'nın da yer aldığını hatırlatan Ayrault, Musul operasyonunu değerlendirdi. Bakan Ayrault, "Terörizme karşı DAEŞ'e karşı hep birlikte mücadelenin içinde yer alıyoruz. Musul'daki mücadele çok önemlidir. Çünkü DAEŞ Irak'ta Musul'u seçti, çok önemli bir nüfus var. DAEŞ'in zulmünden sivilleri kurtarmamız gerekiyor. Bu yüzden Fransa 20 Ekim tarihinde Paris'te Musul mücadelesinden sonra ne olacak konusunu gündeme getiriyor. Çünkü barışı getirmemiz gerekiyor. Irak'taki nüfus çeşitliliği ve dini çeşitliliği korumamız gerekiyor" dedi.

Türkiye ile Fransa arasında iş birliği için stratejik çerçeve oluşturulmasına dair ortak bildiri kapsamında Türkiye de bulunduğunu belirten Bakan Ayrault, "Gaziantep'e gelme sebebim Türkiye'deki mülteci kampını ziyaret etmek istedim" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin en çok Suriyeli'ye bakan ülke olduğunu vurgulayan Ayrault, Suriye'de barış sürecinin başlatılması gerektiğini söyledi. Savaşın devam etmesinin çözüm olamayacağını ifade eden Ayrault, "Türkiye en çok Suriyeli mülteciye bakan ülke. Türkiye'nin bu çabalarını dayanışma ile karşılıyor. Birkaç mülteci aile ile görüşeceğiz. Suriyeli mülteciler nerede olursa olsun tek bir umut taşıyorlar, bu da barış içinde bir Suriye hayalidir. Şuanda bundan uzağız, bombalar patlıyor. Halep büyük bir sıkıntı çekiyor. Eğer Suriyeliler'in evlerine dönmesini istiyorsak, o zaman bu katliamı durdurmak için elimizden geleni yapmalıyız ve bir an önce müzakere sürecini başlatıp siyasi anlaşmaya varmamız gerekiyor. Ama ilk önce bombalamaların durması ve insani yardımların ulaşması gerekiyor. Savaşın devam etmesi çözüm değildir. Türkiye ile dayanışma mesajı paylaşmaya geldim. Türkiye dost bir ülke. Barış sürecinin başlaması için buraya geldik" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim