• BIST 9524.59
  • Altın 2489.275
  • Dolar 32.4975
  • Euro 34.7568
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu genel merkez binasını Paris'e taşıdı

Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu genel merkez binasını Paris'e taşıdı
Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu (FUAF) genel merkez binasını Strasbourg'tan Paris'e taşıdı.

Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu (FUAF) genel merkez binasını Strasbourg'tan Paris'e taşıdı. Paris'teki FUAF Genel Merkezi'nin açılışına Alevi Kültür Merkezi (AKM) başkanlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. FUAF Genel Başkanı Erdal Kılıçkaya, genel merkezin açılışında emeği geçenlere ve davetlilere teşekkür etti.

"BURASI SADECE ALEVİLERİN MEKANI DEĞİL"

FUAF genel merkezinin açılış konuşmasını yapan Kılıçkaya, on yıla yakın bir süredir Strasbourg'ta olan genel merkez in Paris'e taşınmış olmasından mutlu olduklarını ifade etti. Kendilerini yalnız bırakmayan davetlilere teşekkür eden Kılıçkaya, "Burası sadece Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu'nun mekanı değil, artık şu saatten sonra sizin de mekanınız buranın içini faaliyetlerle etkinliklerle dolduracağız. Ama en önemlisi de aşkla sevgiyle dolduracağız. Dolayısıyla bugün bu küçücük büromuzda attığımız tohum yeşerecek büyüyecek ümit ediyorum ki bi sonraki etap da daha büyük daha modern bir yerin açılışını da yine hep birlikte yaparız." dedi.

"SEVGİ VE AŞK ADINA OLSUN"

"Bugün burada atılan tohum, barış adına atılmış olsun." diyen Erdal Kılıçkaya, "Demokrasi, insan hakları, sevgi ve aşk adına olsun. Biz bunları çok önemsiyoruz. Biz Aleviler olarak hep sevgiden yana olduk. Hep barıştan yana olduk. Bu söylemimiz bu duruşumuz bugün bu mekanımızda da devam edecek. Artık Paris'te merkezi bir yerde bir eviniz var. Her türlü koşulda, saat kaç olursa olsun kapımız herkese açık. Bundan böyle burada birbirinden farklı ve nitelikli etkinlikler ve faaliyetler ile bir araya geleceğiz. İnsanlığa, demokrasi mücadelesine, barışa hizmet eden bu kurumu biraz daha büyüterek devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR SERTİFİKASI VERİLDİ"

Genel merkeziin Paris'e taşınması sürecinde emeği geçenlere, FUAF Genel Başkanı Kılıçkaya tarafından birer teşekkür sertifikası verildi. Açılış kokteyline, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fransa Birliği Başkanı Bayram Uğur Güven, eski Elele Derneği Başkanı Gaye Petek, Paris İmparator FM Kurucusu Kadim Özdemir ve Paris Kültür Sanat Direktörü Ali İnan da katıldı.

Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu genel merkez binasını Paris'e taşıdı

Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu genel merkez binasını Paris'e taşıdı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim