• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

Frankfurt’ta oy verme işlemi başladı

Frankfurt’ta  oy verme işlemi başladı
Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları, Türkiye'de 24 Haziran'da yapılacak seçimler için bugün itibari ile oy kullanmaya başladı.

Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları, Türkiye'de 24 Haziran'da yapılacak seçimler için bugün itibari ile oy kullanmaya başladı. Almanya'nın Frankfurt kentinde yaşayan Türk vatandaşları Frankfurt Başkonsolosluğunda kurulan 12 sandıkta oylarını kullanabilecek.

Türkiye'de 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27.Dönem Milletvekili Genel Seçimler için yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları bugün itibariyle oy verme süreci başladı. Diğer ülkelerde olduğu gibi Almanya'da da Türk vatandaşları sabahın erken saatlerinde seçim merkezlerine gitti. Frankfurt Başkonsolosluğu önünde kurulan çadırda sıraya giren vatandaşlar güvenlik kontrolünün yaşayan vatandaşlar ise Frankfurt Başkonsolosluğu'nda kurulan sandıklarda oylarını kullanıyor.

Oyunu kullandıktan açıklamada bulunan Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı 13 günlük oy verme maratonun her türlü hazırlığın yapıldığını söyledi. Başkonsolos Karartı, "Almanya'da 13 farklı noktada 13 Başkonsolosluğumuzun bünyesinde oy sandıkları kurulmuş bunlardan bir tanesi de Frankfurt Başkonsolosluğumuzda kuruldu. Başkonsolosluğumuzda şuanda hafta için 10, hafta sonu için

12 olmak üzere sandıkla hizmet vereceğiz. Yaklaşık 144 bin 175 seçmenimiz var. Geçen yılkı rakama göre biraz daha artış gösterdi. Demek ki adres beyanı yaparak kütüğe kayıtlarını yaptıranların sayısında artış olduğunu anlamına geliyor. Birinci tur oylama 19 Haziran'a kadar devam edecek. 20 Haziran'da kullanılan oy pusulalarını Köln'e götürerek orada Türkiye'den gelecek olan yetkililere teslim edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Gerekmesi halinde ikinci tur oylamanın 30 Haziran- 4 Temmuz tarihleri arasında 5 gün süreyle yapılacağını kaydeden, Karartı, "Seçimlerle ilgili bütün düzenlemeleri yaptık, tedbirlerimizi aldık. Herhangi bir sorun beklemiyoruz. Herhangi bir güvenlik kaygımız yok. Bölgedeki emniyet birimleriyle yakın temas ve işbirliği içerisindeyiz. Hafta sonları oy kullanmak için gelecek vatandaşlarımızın sayısında hafta içine kıyasla bir miktar artış olabilir" ifadelerini kullandı.

Kullanılan oyların güvenliği için Başkonsolosluk binasında özel bir odanın tahsis edildiğini belirten Başkonsolos Burak Karartı, "Cari mevzuat uyarınca Komisyon Başkanı olarak güvenlikli odanın anahtarı biri bende, diğer üç anahtar da siyasi partilerin üyelerinde bulunuyor. En son genel seçiklerde en çok oy alan üç siyasi partinin temsilcisi, Sandık Saklama ve Ulaştırma Komisyonunun üyesidir. Siyasi partilerin üyelerin ve benim olmadığım bir ortamda o kapının açılması mümkün değildir. Dolayısıyla hepimizin bir araya gelerek akşam kullanılan oy pusulalarını sayarak torbasına koymak üzere komisyon üyeleri hep beraber hareket edecek. Teslim aldığımız oy turbalarını her akşam güvenlikli odaya koyarak kilitleyeceğiz. 13 gün boyunca böyle devam edecek. 13 günün sonunda da komisyon üyelerimizle birlikte oy torbalarını Köln'e götürerek yetkililere teslim edeceğiz" açıklamasında bulundu.

60 ülkede 123 dış temsilcilikte 7-19 Haziran tarihleri arasında oy kullanabilecek olan vatandaşlar aynı zamanda 7-24 Haziran tarihleri arasında da 34 gümrük kapısında sandık başına gidebilecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim